اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۴
کد خبر: ۲۴۰۰۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 11 May 2021
حاجی میرزایی
وزیر آموزش و پرورش، با بیان اینکه انتصابات در آموزش و پرورش براساس شایسته سالاری بوده است، گفت: در آموزش و پرورش با پدیده افت تحصیلی مواجه نستیم، بلکه در سطح قابل قبولی قرار داریم، هر چند که برای ارتقای کیفیت باید تلاش کنیم.
انتصابات در آموزش و پرورش براساس شایسته سالاری استبه گزارش عصرپرس از خانه ملت، محسن حاجی میرزایی در نشست علنی امروز (سه شنبه 21 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال ابراهیم عزیزی درخصوص عدم استفاده از افراد نابخرد در آموزش و پرورش گفت: یکی از ضرورت های مهم در مدیریت، ثبات در مدیریت است، بخصوص در سال جاری که با پدیده نادر کرونا مواجه بودیم که سختی های زیادی را به سیستم مدیریتی وارد کرد، باید مجموعه باثبات تری را اداره کنیم. آموزش و پرورش یک مجموعه پهن پیکر با بیش از یک هزار مدیر است.

وزیر آموزش و پرورش دولت دوازدهم ادامه داد: در دورانی که بنده مسئولیت وزارت آموزش و پرورش را برعهده داشتم تلاش کردم از ثبات در مدیریت حمایت کنم. انتصابات در مدیریت ها در سطح استان و منطقه و شهرستان همواره مدیریت شده است. از مجموع انتصاباتی که در این دوره انجام شده، 36 درصد مربوط به افراد بازنشسته بوده که باید برای آنها جایگزین جذب می کردیم. 28 درصد انتصابات مربوط به افرادی بود که در سطح مدیریتی ارتقا پیدا کرده بودند. همچنین 20 درصد کسانی بودند که در سایر نهادها به عنوان مامور معرفی شدند. از طرفی 8 درصد هم برای اجرای تعارض منافع ایجاد شده و 8 درصد از تغییرات نیز به دلیل نارضایتی مدیران استان و ارزیابی منفی از عملکرد افراد بوده است.

وی افزود: سیاست ما ایجاد حداکثر وفاق میان افرادی بوده که در استان ها فعالیت می کنند و به هیچ وجه به دنبال جذب نیرویی نیستیم که در مناطق محل اختلاف باشد. عرصه تعلیم و تربیت محل اتحاد جامعه است و باید به این مکان موثر احترام گذاشته شود، بنابراین تمامی عناصر فعال در این حوزه باید محل وفاق افراد باشد، از این رو تلاش کردم از انتصابات سیاسی پرهیز کنم. خود را امانتدار مردم احساس کرده و این امانت را با حداکثر دقت به افرادی سپردم که ویژگی های لازم مدیریت را داشته اند. معتقدیم فردی باید مدیر آموزش و پرورش باشد که مورد اعتماد معلمان باشد، البته ممکن است در برخی موارد ایجاد این تفاهم با دشواری صورت گرفته باشد.

حاجی میرزایی تصریح کرد: فرصت مسئولیت را از طریق سامانه طراحی شده فراهم کردیم، همه افرادی که واجد شرایط هستند می توانند کاندید شوند. از طرفی کمیته ای تشکیل دادیم تا بتواند انتصابات را براساس صلاحیت مورد بررسی قرار دهد. مجموعه آموزش و پرورش حداکثر مراقبت را از انتصابات در جهت تامین منافع انقلاب و آموزش و پرورش اعمال خواهد کرد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم درخصوص عملکرد مجموعه تحت مدیریت خود در زمینه افت تحصیلی دانش آموزان آمارهایی ارائه کرد و گفت: در رابطه با افت تحصیلی دو شاخصه بسیار مهم وجود دارد که عبارتند از؛ یکی از آنها نرخ ترک تحصیل و دیگری تکرار پایه. بر همین اساس گزارشی ارائه می دهم که مشخص می شود ما در زمینه افت تحصیلی دانش آموزان ارتقای خوبی پیدا کردیم.

وی ادامه داد: پوشش تحصیلی دوره ابتدایی ثابت نگه داشته شده، پوشش متوسطه اول و دوم را حتی از اهداف برنامه بیشتر پیش بردیم. بر همین اساس متوسطه اول را با 3.2 درصد از اهداف برنامه بیشتر ارتقا دادیم. همچنین متوسطه دوم را به 2.5 درصد رساندیم. پوشش تحصیلی پایه اول تنها 3 درصد در دوران کرونا افت داشته است، چرا که خانواده ها نگران بودند که فرزندان خود را در پایه اول به مدارس نفرستند و این میزان در دنیا 10 درصد است.

وزیر آموزش و پرورش دولت دوازدهم افزود: نرخ تکرار پایه از 1.38 درصد به 1.31 درصد در دوره ابتدایی کاهش یافته است و این رقم در دوره متوسطه از 1.36 به 1.30 کاهش یافته است. همچنین ترک تحصیل در دو سال اخیر روند رو به بهبودی را داشته است. براساس گزارش ها در دوره ابتدایی از 1.11 درصد به 1.4 درصد رسیدیم که ارتقای وضعیت را نشان می دهد. همچنین در دوره اول و دوم متوسطه از 4.11 درصد به 3.67 درصد کاهش یافته است. این آمار بدان معنا است که شاخص ترک تحصیل نیز طی دو سال اخیر کاهش یافته است. از طرفی نرخ گذر تحصیلی نیز ارتقا یافته است.

حاجی میرازیی گفت: میانگین نمرات امتحان نهایی یکی از شاخص هایی است که نشان می دهد میزان افت کیفیت در آموزش و پرورش چگونه بوده است. در رشته ریاضی از 13.2 به 13.31، در رشته تجربی از 13.7 به 13.8، در علوم انسانی از 11.7 به 11.34 افزایش پیدا کرده است. این نشان می دهد که ما با پدیده افت تحصیلی مواجه نیستیم، بلکه در سطح قابل قبولی قرار داریم. هر چند که برای ارتقای کیفیت باید تلاش کنیم.


قانون منع به کارگیری بازنشستگان شامل ذخیره فرهنگیان نمی‌شود

محسن حاجی میرزایی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 21 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک و کمیجان و خنداب، گفت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اعتبار صندوق ذخیره فرهنگیان ارزیابی عملکرد مدیران آن است؛ هر چند صندوق مسائل تلخی را تجربه و بخشی از سرمایه اجتماعی خود را از دست داده است اما توانسته طی ماه‌های اخیر این سرمایه را به دست بیاورد، به گونه‌ای که ضریب نفوذ صندوق از 60 درصد فرهنگیان به 82 درصد در سال 99 رسیده که این امر نشان‌دهنده افزایش اعتماد فرهنگیان به صندوق ذخیره است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: در یک سال اخیر عضویت فرهنگیان در صندوق 6 درصد افزایش داشته و سرمایه‌ای که توسط این افراد ماهانه واریز می‌شود 5 برابر شده است که این امر بیانگر اعتماد بیشتر فرهنگیان به صندوق است.

وی با بیان اینکه 3 نفر از فرهنگیان در هیأت امنای صندوق عضو هستند که این موضوع موجب اعتماد بیشتر فرهنگیان به صندوق شده است، اضافه کرد: سود عملیاتی صندوق در سال 95، 250 میلیارد تومان و در سال 99 حدود 3 هزار و 467 میلیارد تومان شده است. در واقع این سود از سال 98 تا 99 به سه برابر رسیده است.

حاجی میرزایی با بیان اینکه سود صندوق در سال 1400 حدود 5 هزار و 900 میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود، ادامه داد: سرمایه‌گذاری‌های صندوق در حوزه پتروشیمی هوشمندانه بود؛ با راه‌اندازی کامل کیمیای پارس خاورمیانه، سبلان، دنا و سیراب ظرفیت تولید متانول به 6 میلیون تن ارتقاء می‌یابد که رتبه دوم این فرآورده در جهان خواهد بود.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه کیمیای پارس خاورمیانه راه‌اندازی شده و در حال حاضر درآمد ارزی دارد، از راه‌اندازی سبلان در هفته آینده خبر داد و تصریح کرد: در دوره مسئولیت من تغییر مدیریتی در صندوق که به تازگی توانسته بود اعتماد فرهنگیان را جلب کند، ریسک بزرگی به همراه داشت.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تمامی انتصابات در صندوق ذخیره فرهنگیان بدون نظر مراجع ذیصلاح انجام نشده است، افزود: یک بنگاه اقتصادی برای به دست آوردن نتایج مناسب به مدیران باتجربه و خوشنام نیاز دارد.

وی با بیان اینکه در یک سال و نیم اخیر حدود 10 درصد از مدیران بازنشسته در صندوق را کاهش دادیم، تصریح کرد: نیمی از مدیران منصوب در این صندوق متولد 57 و بعد آن بوده و در تلاش برای جوانگرایی هستیم.

حاجی میرزایی توضیح داد: هرچند قانون منع بکارگیری بازنشستگان شامل صندوق ذخیره نمی‌شود و معاونت حقوقی، سازمان استخدامی و دیوان محاسبات به آن تصریح کرده اما نمایندگان در قانون بودجه ما را ملزم به اصلاح اساسنامه کردند که برای این موضوع نیز کارگروهی تشکیل شده است.

عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: علاوه بر اقدامات فوق دو اقدام مهم سهیم شدن فرهنگیان در ارزش افزوده دارایی صندوق و بورسی شدن هلدینگ‌های آن نیز اقدامات مناسبی انجام شده است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه پذیرش دو هلدینگ پتروفرهنگ و سرمایه‌گذار فرهنگیان با تلاش‌های بسیار در بورس انجام گرفته و عصر امروز نیز جلسه‌ای درباره پذیرش شرکت ساختمانی معلم برگزار خواهد شد، ادامه داد: با تحقق این مهم تاکنون حدود 95 درصد سرمایه صندوق شفاف و در بورس عرضه شده است.

حاجی میرزایی تصریح کرد: اقدامات مناسبی برای کاهش مدیران بازنشسته و تحول در صندوق ذخیره فرهنگیان انجام شده است.

وی در پایان از نمایندگان خواست هر سوال و ابهامی که درباره صندوق ذخیره فرهنگیان دارند را مطرح کرده تا مسئولان این صندوق توضیحات لازم را ارائه دهند.
نام:
ایمیل:
* نظر: