اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۵
کد خبر: ۲۲۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - 29 January 2017
10 بهمن 1395 خورشیدی برابر با 1 جمادی الاول 1438 هجری و 29 ژانویه 2017 میلادی
سرویس فرهنگی عصرپرس: رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 10 بهمن 1395 )به شرح زیر می باشد.

 • فروش تانك از سوي چين به عراق در جريان جنگ تحميلي عليه ايران (1361ش)

 چين به منظور حفظ توازن در جنگ در دسامبر 1982 (آذرماه 1361) قريب به صد فروند جت جنگنده اف ــ 6 با كشتي در اختيار عراق قرار داد و در ژانويه 1983 (دي‌ماه 1361) بر اساس يك معامله يك‌ ميليارد دلاري، دويست‌وشصت تانك تي ــ 69 مجهز به فاصله‌ياب ليزري و تجهيزات اشعه مادون قرمز ديد در شب به عراق فروخت.

• موافقت آمريكا با اعطاي وام 47 ميليون دلاري به عراق در اوج جنگ با جمهوري اسلامي ايران (1363ش)

 آمريكا در طول جنگ، بارها با حمايت تبليغاتي و تسليحاتي خود از عراق، سعي در روحيه بخشي به رژيم بعث را داشت. اقدامات آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران، به موازات افزايش پيش‏روي نيروي ايران در مواضع عراقي‏ها با هدف جلوگيري از پيروزي ايران و شكست عراق تشديد شده و گسترش مي‏يافت. آمريكا در طول جنگ بارها اطلاعات فوق‏العاده محرمانه‏اي را كه از مراكز استراتژيك ايران توسط ابزارهاي جاسوسي به دست مي‏آورد در اختيار عراق قرار مي‏داد و رژيم بعث را به حمله به تأسيسات اقتصادي و حياتي ايران تشويق مي‏نمود.

 • رحلت محقق نامي علوم اسلامي، آيت اللَّه "سيد ضياءالدين علامه فاني اصفهاني" (1377 ش)

آيت‏ اللَّه سيدضياءالدين علامه فاني اصفهاني در حدود سال 1290 ش (1330 ق) در اصفهان و در خانداني عالم به دنيا آمد. وي در نوجواني بر اثر عشق وافر به تحصيل به فراگيري علوم اسلامي پرداخت و پس از آن به فعاليت‏هاي سياسي و اجتماعي دست زد. فعاليت‏هاي ايشان از قبيل: انتشار هفته نامه نداي دين

در اصفهان در دوران دكتر مصدق، مبارزه با بهائيان، پيوستن به جرگه فداييان اسلام و نيز سخنراني‏هاي آتشين عليه دستگاه حاكم و انتقاد از اوضاع زمان از جمله فعاليت‏هاي آيت اللَّه علامه فاني در اين دوران بود.

• واكنش شديد مسؤولان جمهوري اسلامي ايران عليه تهديدات گستاخانه رييس جمهور آمريكا (1381ش)

 پس از آن كه جرج بوشِ پسر، رييس جمهور وقت آمريكا پس از بارها اظهارات مداخله‏جويانه، طي سخنان رسمي، تصويري ستيزه‏گر و نظامي‏گرا از رفتار آتي اين كشور در عرصه فعاليت‏هاي بين‏المللي ترسيم كرد، به طور گستاخانه‏اي جمهوري اسلامي ايران را تهديد نمود. وي جمهوري اسلامي را در زمره كشورهاي محور شرارت توصيف نمود و ايران، عراق و كره شمالي را به حمله نظامي تهديد كرد. بوش اضافه كرد كه اين كشورها، يك محور شرارت را تشكيل داده‏اند كه صلح جهاني را تهديد مي‏كند. بوش و مقامات كاخ سفيد با ادعاهاي گوناگون تلاش مي‏كردند تا نقش جمهوري اسلامي ايران را در تحولات افغانستان مخرب جلوه داده و از اين طريق، زمينه و ذهنيت منفي را در شرايط حساس منطقه براي جهانيان به وجود آورند.

• شهادت شهید فتح ‌الله حیدری (1365ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 10 بهمن

 • تلفات حجاج ایرانی در مکّه به 6 نفر رسید(1349ش)

 • بعلت برف و سرما وزیر فرهنگ مدارس 15 شهرستان را تعطیل کرد(1350ش)

 • محمد حجازی معروف به مطیع الدوله سناتور و نویسنده معروف ایران در سن 84 سالگی در تهران درگذشت(1352ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 10 بهمن

 • صبح امروز فرودگاه مهرآباد و سایر فرودگاه های کشور باز شد.(1357ش)

 اعلام شد باز بودن فرودگاه از سپیده دم تا غروب آفتاب ادامه دارد ولی ساعات شب فرودگاه تعطیل می شود

 • بين ژنرال آيرونسايد و مير پنج رضاخان ملاقاتي دست داد.(1299ش)



 در اين ملاقات آيرونسايد به رضاخان گفته بود اگر شما قدرت را در دست بگيريد، مخالفتي نداريم
 
• فرمان رئيس الوزرائي مستوفي الممالك از طرف احمدشاه صادر شد (1301ش)
 
• عنايت الله سميعي وزير امور خارجه بر اثر كسالت ممتد درگذشت و مصطفي عدل كفيل وزارت خارجه شد.(1316ش)


 
• درگذشت امیر سرلشکر محمد سلیمی (1394 ش)

تقویم تاریخ یکشنبه 10 بهمن

 امیر سلیمی یکی از قدیمی ترین فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که در ایام دفاع مقدس مسئولیت هایی نظیر ریاست دفتر مشاوره نظامی امام خمینی(ره) و فرماندهی ستاد جنگهای نامنظم را برعهده داشت و در نبردهای متعددی ازجمله آزادسازی سوسنگرد نقش آفرینی کرد و بعدها مفتخر به اخذ نشان «نصر» از دست رهبر معظم انقلاب شد.

 • دكتر ميلسپو رئيس كل دارائي ايران وارد تهران شد و در هتل دربند اقامت گزيد. (1321 ش)



• برف شديدي در تهران نازل شد كه باعث قطع كليه راه هاي اطراف شهر تهران شد. (1324 ش)

 • قرارداد بازرگاني پاياپاي بين دولت ايران و مجارستان به امضاء رسيد.(1330 ش)

 در اين قرارداد فروش نفت هم منظور شده است.

 رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 1 جمادی الاول 1438 )

 • تولد سياستمدار و نويسنده ‏ي ايراني شريف ‏الدين كاشاني(459 ق)

 • صدور حكم تحريم تنباكو توسط ميرزاي بزرگ شيرازي(1309 ق)

 يكي از امتيازات ننگيني كه در زمان قاجار نتايج نامطلوبي را به بار آورد امتياز انحصار تنباكو معروف به امتياز رِژي بود. به موجب اين امتياز كه در زمان ناصرالدين شاه قاجار با تالبوت انگليسي منعقد شد، شركت رِژي به مدت 55 سال صاحب حق انحصاري تجارت تنباكوي ايران و حتي نظارت در زراعت آن شناخته مي‏شد. وقتي مردم، اين قرارداد را با قرارداد مشابهي كه با دولت عثماني منعقد شده بود مقايسه كردند، از بابت اين كه منفعت بسيار كمتري نصيب كشور شده است دست به اعتراض زدند.

 رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 29 ژانویه 2017 )

 • تولد "آنتوان چخوف" نويسنده شهير و برجسته روسي (1860م)

تقویم تاریخ یکشنبه 10 بهمن

 آنتوان پاولوويچ چخوف نويسنده بلندآوازه روسي در 29 ژانويه سال 1860م در خانواده‏اي فقير در روسيه به دنيا آمد و پس از اتمام تحصيلات پزشكي به طبابت پرداخت. ولي اين روال چندان طول نكشيد و با انتشار نوشته هايش از نوزده سالگي، چنان مورد استقبال قرار گرفت كه از طبابت دست كشيد و كار نويسندگي و ادبيات را دنبال كرد.

 • جلوس "ملك فيصل اول" به پادشاهي عراق با كمك استعمار انگلستان (1921م)

تقویم تاریخ یکشنبه 10 بهمن

 انگليس در جنگ جهاني اول، به حسين‏بن علي، حاكم و شريف مكه قول داد تا در ازاي قيام وي عليه امپراتوري عثماني كه متحد آلمان بود، او را به حكومت عربستان برساند. اما لندن برخلاف تعهّد خود، از عبدالعزيز بن سعود براي پادشاهي عربستان حمايت كرد. دولت انگليس سپس براي دلجويى از شريف حسين، پسرش فيصل را به پادشاهي سوريه منصوب كرد اما فرانسه كه قيموميت سوريه را به عهده داشت با اين عمل مخالفت نمود و فيصل را از سوريه اخراج كرد.

 • تولد "رومن رولان" نويسنده معروف فرانسوی (1866م)

تقویم تاریخ یکشنبه 10 بهمن

 رومن رولان نويسنده معروف فرانسوي، در 29 ژانويه 1866م در فرانسه به دنيا آمد. او تحصيلات خويش را در رشته تاريخ به پايان رساند و در تاريخ موسيقي تخصص پيدا كرد؛ با اين حال به ادبيات علاقه خاصي داشت. از اين جهت با نوشتن دو رشته نمايشنامه هاي جديد دراماتيك درصدد برآمد كه سطح تئاتر فرانسه را بالا برد، ولي اين نمايش‏نامه‏ها چندان توفيق نيافت. بنابراين دست از داستان‏نويسي كشيد و به تهيه و نوشتن شرح حال و بيوگرافي بزرگان جهان دست زد.

 • تولد "امانوئل سودنْبِرْگ" عالم و عارف سوئدي (1688م)

امانوئل سودِنْبِرگ، متفكر نامدار سوئدي در 29 ژانويه 1688م در استكهُلْمْ سوئد به دنيا آمد. وي پس از طي تحصيلات خود، در رياضيات تبحّر يافت و مهندسي معروف شد. امانوئل در 54 سالگي اعلام داشت كه دنياي واقعي را در رؤياهايى چند، مشاهده كرده است.
 
• مرگ "الكساندر پوشكين" اديب شهير روسيه (1837م)

الكساندر سرگييويچ پوشكين اديب و نويسنده معروف روسي در 6 ژوئن 1799م در خانداني كه ششصد سال در شمار اشراف روسيه بودند، در شهر مسكو به دنيا آمد. وي از زماني كه در دوران متوسطه تحصيل مي كرد استعداد خود را در زمينه شعر به منصه ظهور رسانيد. وي از دوره نوجواني با آثار شاعران قرن هجدهم آشنا شد و چون زبان فرانسه را به خوبي مي‏دانست از آثار فرانسويان تقليد مي‏كرد.
 
• درگذشت "رابرت فراست" بزرگترين شاعر امريكا (1962م)

تقویم تاریخ یکشنبه 10 بهمن

رابرت لي فراسْتْ اديب معروف امريكايى، در 26 مارس 1874م در فرانسيسكو در امريكا متولد شد. وي هم‏چون پدرش، شغل روزنامه نگاري را برگزيد، اما ذوق و استعداد وي در زمينه سرودن شعر باعث شد تا وي اولين مجموعه اشعارش را در 20 سالگي منتشر كند.

• آزادي صدها اسير از چنگال رژيم صهيونيستي (2004م)

در 29 ژانويه 2004م، به دنبال توافق مبادله اسيران ميان حزب الله لبنان و رژيم صهيونيستي، 435 اسير از مليت‏هاي گوناگون عربي در مقابل يك سرهنگ بازنشسته اسرائيلي و اجساد چند سرباز اشغال‏گر، آزاد شدند. اين توافق كه با ميانجي‏گري آلمان صورت گرفت نشان داد كه بدون نقش و دخالت امريكا نيز مي‏توان مسائل منطقه را حل نمود. در اين ميان، درحالي كه آزادي اسيران در بند اسرائيل، در سرزمين‏ها عربي و به ويژه لبنان به عنوان يك پيروزي كامل و عيد بزرگ آزادي تلقي گرديد، اين واقعه در اسرائيل به عنوان يك رسوايي ملي مطرح شد.

نام:
ایمیل:
* نظر: