اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۲
کد خبر: ۲۱۴۴۵
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۷ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - 02 December 2020
رئیس مرکز مدیریت درمان بیماری ها اعلام کرد:
رئیس مرکز مدیریت درمان وبیماری ها تاکید کرد: اقدامات لازم برای راه اندازی سیستم مکانیزه تامین و توزیع دارو مورد نیاز معلولین از سال گذشته انجام شده و در حال تکمیل است که با کد ملی افراد برخی داروها که منبع تولید کم و به سختی تامین می شود به دست نیاز مند واقعی رسیده و از قاچاق و از خارج شدن این داروها از سیستم توزیع کشور جلوگیری می شود .

راه اندازی سیستم مکانیزه تامین و توزیع دارو معلولین با کد ملیبه گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس، مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت درمان بیماری ها در نشست خبری که به مناسب روز جهانی معلولین که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: این روز برای توجه بیشتر به امور معلولین نامگذاری شده و با توجه به شرایط جدید و  فقر حرکتی این بیماری ها در سال های گذشته ادغام توانبخشی در نطام سلامت کشور در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در راستای  پیش گیری و غربالگری بیماری های  که معلولیت نتیجه آن باشد اقدامات خوبی صورت گرفته و در چند سال گذشته در خصوص اقدامات پیشگیرانه از سکته حاد مغزی و قلبی دو کد 724 و 247 تعریف شده و در جهت جلوگیری از معلولیت بر اثر این بیماری در 6 ساعت اولیه رسیدگی به بیمار انجام می شود .

با اقدامات به موقع در سکته های مغزی، می توان از معلولیت دائمی جلوگیری کرد

وی افزود: اگر مردم بدانند که در ساعت اولیه بیماری چه اقداماتی انجام دهند قطعا از معلولیت دائمی بیماران جلوگیری می شود و در صورت بروز معلولیت نیز با ارائه خدمات توانبخشی وزارت بهداشت بسیاری از این معلولیت ها را تحت درمان قرار داده  که ابلاغیه های لازم در این صورت انجام شده است.

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزرات بهداشت ادامه داد: در هر طیفی از بیماری که ریشه ژنتیکی دارد آنچه که در توانبخشی به دنبال آن هستیم، بهبود کیفیت زندگی این افراد است و شاید در اکثر موارد امکان برطرف شدن معلولیت وجود نداشته باشد و ما می‌توانیم حداکثر کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشیم یا از پیشرفت معلولیت و از فقر حرکتی فرد جلوگیری کنیم.

تدوین شناسنامه ارائه خدمات توانبخشی

شادنوش با اشاره به تدوین شناسنامه ارائه خدمات توانبخشی، گفت: با تدوین این شناسنامه بیمه ها به کمک  توابخشی آمده  و از طریق آن بسیاری از هزینه خدمات توانبخشی در آینده نزدیک در مجموعه بیمه ها قرار می گیرد .

رئیس مرکز مدیریت درمان بیماری ها در ادامه با اشاره به توانبخشی در دوران کرونا، گفت: تمام تلاش مراکز ارائه خدمات توانبخشی انجام خدمت بوده و ما سعی کرده ایم با ایجاد خرید خدمت از طریق  فضای مجازی و راه دور ارائه  خدمات انجام شود.

در حال حاضر وضعیت اورژانسی برای تامین دارو وجود ندارد

شادنوش در پاسخ به سوال عصرپرس در خصوص تامین دارو و تجهیزات معلولین در بحران کرونا، گفت: به طور کلی با پیگری های صورت گرفته شرایط خوبی در بخش تامین و توزیع دارو در بین معلولین داریم و در حال حاضر وضعیت اورژانسی در کشور وجود نداریم.

وی افزود: حتی المقدور تمام تلاش خود را برای تامین و تجهیزات انجام داده ایم و دارورهای گران قیمت از محل یارانه انجام می شود  و با سیستمی که در آینده راه اندازی می شود به صورت سهمیه دوماهیانه داروهای لازم به نیازمند واقعی خواهد رسید.

راه اندازی سیستم مکانیزه تامین و توزیع دارو معلولین با کد ملی

رئیس مرکز مدیریت درمان وبیماری ها تاکید کرد: این سامانه با هدف تامین دارو مورد نیاز معلولین و با هر کد ملی انجام می شود که از سال گذشته اقدامات لازم صورت گرفته و در حال تکمیل است.

شادنوش گفت: با سیستم مکانیزه که انجام می شود تهیه برخی داروها که منبع تولید کم و به سختی تامین می شود به دست نیازمند رسید و از قاچاق  و از خارج شدن این داروها از سیستم توزیع کشور جلوگیری می کنیم چراکه به دلیل اختلاف ارزی، این داروها در کشور ما نسبت به کشورهای همسایه ارزان‌ تر است و امیدواریم قاچاق معکوس رخ ندهد.

کاهش 30 درصدی پیوند اعضا در بحران کرونا

شادنوش در ادامه با اشاره به کاهش 30 درصدی پیوند اعضا در بحران کرونا، گفت: پیوند عضو علی رغم اینکه در بهمن ماه به رکورد خوبی رسیده بودیم و در بالا ترین میزان اهدای عضو قرار داشتیم به دلیل کرونا  در حال حاضر 30 درصد سال گذشته شده است.

وی افزود: در حالی که خیلی از کشورها در بحران کرونا اهدای عضو تعطیل شده و یا به تعویق افتاده اما در کشور ما تنها در اسفند ماه به مدت 25 روز  این اعمال متوقف شد و اواخر فرودین ماه عمل پیوند انجام شده است.

شادنوش ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه پیوند تا کنون 15 مورد انتقال عضو قلب انجام شده است و در کنار پیوند عضو پیوند مغز و استخوان نیز در حال انجام شده و تبادلات سلولی ما در بین کشورهای دیگر انجام شده، در حالی که  سلول های بنیادی در هر یک میلیون نفر در دنیا 2 نفر تطابق داشته باشد  ما توانسته ایم موفق عمل کنیم.

تحریم های ظالمانه امریکا در بخش دارو

رئیس مرکز مدیریت درمان وبیماری ها،  درباره تامین داروی بیمارانی مانند CF، SMA، MPS و... گفت: ما در تامین دارو دچار افت و خیزهایی شدیم و ممکن است کمبودهایی در برابر وفوری که قبلا وجود داشت، حاصل شده باشد اما، این تحریم‌ها بسیار سختگیرانه است و حتی برای یک مورد دارویی، آمریکایی‌ها با شرکت‌های تولید کننده و فروش آنها هماهنگ می‌شوند تا ما را از دریافت دارو محروم کنند.

بیماران خاص در اولویت تامین ارز

وی گفت: اتفاقات بزرگی افتاده تا بتوانیم دارو را تامین کنیم. کمبودهایی وجود داشته است اما خوشبختانه دچار بحران نشدیم، امیدواریم بانک مرکزی وضعیت بیماران خاص را در اولویت بالایی قرار دهد؛ زیرا این داروها مانند نان شب برای بیمار است، برخی از بیماران با دریافت دارو به حیات خود ادامه می‌دهند و خدایی نکرده بدون دارو ممکن است خطر مرگ آنها را تهدید کند و یا وضعیتشان تشدید شود.

وی افزود: طی چندسال اخیر بیشترین کارهایی که از دستمان برآمده برای این سه بیماری خاص و بیمارانش انجام دادیم و حتی برخی داروها رایگان به دستشان رسیده است. البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم اما مهم این است که خدمات روزبروز توسعه پیدا می‌کند. تامین داروها بستگی به تامین اعتبارات ما دارد، کمک کردیم برخی از این بیماری‌ها با حضور متخصصین امر انجمن تشکیل دهند تا به شکل رسمی مطالبات بیماران را در وزارت بهداشت پیگیری کنند. قاعدتا در دنیا سابقه نداشته که غذا و داروی یک ملت تحریم شود و با روش‌های سخت مشکلات رفع شود امیدواریم این شرایط بهبود یابد.

اختصاص سهمیه سلسپت برای هر بیمار کلیوی

وی درباره تامین داروی بیماران کلیوی، اظهار کرد: داروی سلسپت وارداتی است و شاید آنقدر دارو وجود نداشته باشد که فرد بین دو تا سه ماه دارو را ذخیره داشته باشد. ولیکن سهمیه داروی ۹۰ عددی برای هر پیوندی اختصاص دادیم و تلاش می‌کنیم ماهیانه در اختیار بیماران قرار دهیم. در برهه هایی هم که کمبود داروی سلسپت داشتیم از داروهای جایگزین استفاده کردیم.

 پیوند اعضای فرد کرونایی امکان پذیر نیست

وی در خصوص اهدای عضو بیماران کرونایی، گفت: کلیپی در فضای مجازی پخش شد که نمی‌دانم برای کدام کشتارگاهی بود؛ مسئله بدیهی است، ما اکنون حتی برای قرار گرفتن در یک فضا کنار هم با محدودیت روبرو هستیم بعد چطور ممکن است از یک کرونایی عضوی برداریم و درون بدن فرد دیگری بگذاریم؟ این کارها همیشه تعجب برانگیز است که اگر در بخشی موفق عمل می‌کنیم چگونه عوامل شایعه‌سازی شروع به از بین بردن آن نقطه‌ها می‌کنند. این موضوع بی‌جا و بی مورد است و قبلا هم آن را تکذیب کردیم.

در ارائه خدمات درمانی تفاوتی میان معتاد و سایر افراد وجود ندارد

شادنوش درباره ارائه خدمات به معتادان در بیمارستان‌ها گفت: در مراجعه به بیمارستان‌ها پروتکل‌هایی داریم و در ورود به اورژانس برای درمانگر هیچ تفاوتی نمی‌کند که فرد دچار چه گرفتاری‌هایی است و یا چه دین و مسلک و اعتقادی دارد و درمانگر به بیماری فرد می‌پردازد و برای معتادین هم به این صورت است. حتی برای معتادان متجاهر با هماهنگی‌های صورت گرفته آنها هم در بیمارستان‌های منتخب پذیرش می‌شوند. برای گرفتن خدمات درمانی تفاوتی میان معتاد و سایر افراد وجود ندارد.

 

 

 

خبرنگار: پروین مرادی


نام:
ایمیل:
* نظر: