اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
کد خبر: ۲۱۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - 15 November 2020
رییس دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: پس از اقدامات و ارتباطات لازم و بررسی های به عمل آمده با توجه به سوابق تاریخی و حسن شهرت انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، این مرکز در سازمان ملی یونسکو به عنوان قدیمی ترین نهاد آموزشی و پژوهشی در حوزه غذا و تغذیه در کشور ثبت شد.
ثبت قدیمی‌ترین نهاد آموزشی و پژوهشی حوزه تغذیه در سازمان ملی یونسکو
به گزارش عصرپرس به نقل از وبدا، دکتر جلال الدین میرزای رزاز، با بیان این خبر و با اشاره به قدمت و جایگاه انستیتو تحقیقات تغذیه ای در کشور، گفت: انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي کشور در سال1339 بر اساس تصويب هيئت وزيران با نام انستيتو خواروبار و تغذيه ايران و آموزشگاه عالي وابسته به آن به صورت سازمانی مستقل مرتبط با وزارت بهداری وقت تأسيس شد. در همان زمان اساسنامه انستیتو به مجلس وقت ارائه و تبدیل به قانون می شود. در سال 1370 مطابق با تحولات و پيشرفت هاي جهاني و تغيير نگرش پژوهشي، به موجب مصوبه مجلس شوراي اسلامي و تاييد شوراي نگهبان، انستیتو به نام "انستيتو تحقيقات تغذيه ‌اي و صنايع غذايي كشور" تغییر نام و به صورت مؤسسه‌ علمي و تحقيقاتي ادامه فعالیت داد. 

به موجب اين مصوبه، انستيتو بار ديگر موقعيت رسمي خود را به عنوان يك انستيتوي ملي با استقلال حقوقي و مالي بازيافت.
 
وی افزود: تهيه و تأمين مبناي علمي و اطلاعاتي براي كمك به سياستگذاري، برنامه ‌ريزي و مديريت اجرايي در جهت تأمين نيازهاي غذايي مردم، تأمين و سلامت توسعه كشور، تربيت متخصصين و كارشناسان مورد نياز براي پيشبرد علوم، طراحي، برنامه‌ ريزي و مديريت بخش هاي فني، علمي و اجرايي كشور در ابعاد توليد، تبديل، مصرف غذا و سلامت جامعه، ايجاد آگاهي كافي و مستمر عمومي به منظور گسترش و هدايت فرهنگ غذايي و بهداشتي مناسب از اهداف مهم این مجموعه هستند.
 
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور عنوان کرد: هدف کلی برنامه‌ های یونسکو که براساس سهیم کردن همه انسان‌ ها در دانش پی ‌ریزی شده است، پیشبرد فرهنگ، صلح خواهی، توسعة انسانی و توسعة پایدار است. .طبق گزارش جهانی تغذیه در سال 2018، مهم ترین چالش های تغذیه ای حال حاضر و پیش روی جهان ما در بر گیرنده اشکال مختلف سوء تغذیه است، همه میدانیم که سوء تغذیه و بیماری های عفونی دو بخش از یک چرخه معیوبند که در آن سوء تغذیه منجر به استعداد ابتلا به بیماری های عفونی و ابتلا به بیماری های عفونی منجر به افزایش شانس سوء تغذیه در بیمار می شود. امروزه و با شیوع پاندمی کرونا این امر از اهمیت بیشتری برخوردار است.
 
گفتنی است، پیش از این به انتخاب سازمان جهانی بهداشت (WHO)، انستیتو تغذیه برای چهار سال آینده در حوزه‌ علوم تغذیه و صنایع غذایی پایگاه منطقه ‌ای همکاری‌ ها در حوزه کشور های مدیترانه‌ شرقی شد.
نام:
ایمیل:
* نظر: