اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴
کد خبر: ۱۷۷۳۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 25 April 2020
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
دکتر جلال الدین میرزای رزاز گفت: متخصصان علوم پزشکی معتقدند که نخوردن غذا به طور متناوب مانند روزه داری اسلامی نه تنها عارضه ای در افراد سالم ایجاد نمی کند بلکه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش واکنش های التهابی در بدن و ارتقاء واکنش بدن می شود.
تغذیه خوب برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی لازم و ضروری است
به گزارش عصرپرس، رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به شرایط موجود جامعه و شیوع کوید 19درکشور گفت: امسال با توجه به اپیدمی کرونا در کشور در آستانه رمضانی قرار گرفته ایم که با همه ی رمضان هایی که تا کنون داشته ایم متفاوت است. اینکه امسال می توانیم روزه بگیریم یانه؟ در دو هفته اخیر ذهن خیلی از هموطنان عزیزمان را به خود مشغول کرده است.

میرزای رزاز تصریح کرد: توجه به اینکه جمع کثیری از هموطنان هنوز در قرنطینه های خانگی به سر می برند شاید از این جهت که ساعات بیشتری را به استراحت می پردازند بتوانند توفیق بیشتری در کسب معنویت و نیز فواید روزه داری بهره برده و عملا چیزی که به نظرشان تهدید بوده را به فرصت تبدیل نمایند .

وی خاطرنشان کرد: رمضان فرصتی را فراهم می نماید که بتوان عادات غلط تغذیه ای که درقرنطینه های خانگی ایجاد شده بود را اصلاح نموده و بارعایت تنظیم انرژی دریافتی و میزان کالری مصرفی، اضافه وزن های ایجاد شده و مشکلاتی نظیر کبد چرب ، فشار خون، چربی های بالای خون و تنظیم قند راکنترل کرد.

براساس گزارش وزارت بهداشت،این استاد دانشگاه به کسانی که به کرونا مبتلا شده بودند و حدود پنج درصد و بیشتر وزن خود را در این بیماری از دست داده اند توصیه کرد تا بازگشت وزن به شرایط قبل از بیماری نباید روزه بگیرند.

وی با تاکید بر این که افراد با بیماری های زمینه ای حاد یا مزمن که دارو دریافت می کنند نیز نباید روزه بگیرند، گفت: افراد بالای شصت و پنج سال نیز با مشورت پزشک در خصوص روزه داری باید تصمیم بگیرند.

این متخصص علوم تغذیه با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از ابتلاء به کوید 19گفت: توصیه ما به همه روزه داران گرامی رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه ۵ گروه غذایی شامل گروه نان و غلات با تاکید بر غلات و نان های سبوس دار، انواع جوانه ها، گروه میوه ها با تاکید بر مصرف انواع مختلف میوه ها، گروه سبزی ها با تاکید بر مصرف انواع آنها با رنگهای متفاوت و به ویژه خانواده کلم، گروه گوشت ها با تاکید بر تخم مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزها و گروه شیر و لبنیات با تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب در فاصله افطار تا سحر ضروری است.

وی به هموطنان توصیه کرد: مصرف غذا باید به صورت کاملا پخته باشد. به خصوص در مورد گوشت ها، مرغ، ماکیان، ماهی ها و تخم مرغ که باید کاملا و به خوبی پخته و طبخ شده باشد.

رییس انجمن تغذیه ایران در خصوص نقش و اهمیت ویتامین سی گفت: سبزیجات به دلیل داشتن اسیدفولیک و ویتامین سی و پیش ساز ویتامین آ به تقویت سیسم ایمنی کمک می کنند بنابراین تمام سبزیجات زرد، قرمز، نارنجی و سبز رنگ را حتما به صورت کاملا شسته و ضدعفونی شده در برنامه غذایی خود قرار دهید. مصرف انواع مرکبات (پرتقال،نارنگی، لیمو ترش و نارنج) حاوی ویتامین سی هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.

میرزای رزاز در ادامه از مردم خواست از مصرف زیاد فست فودها، گوشت های فرآوری شده و غذاهای سرخ شده اجتناب کنند چرا که این مواد غذایی حاوی نمک زیاد، اسید های چرب ترانس و اشباع بوده و برای سلامتی و عملکرد سیستم ایمنی نامطلوب هستند.

وی در توصیه های خودبه روزه داران گفت: برای سحری خود یک وعده سبک میل نمایید. این امر به ویژه در مورد گروههای خاص مانند افراد مسن، نوجوانان، زنان باردار و مادران شیرده و همچنین کودکانی که روزه می گیرند صدق می کند. این وعده غذایی که یک وعده صبحانه سبک به حساب می آید باید شامل سبزیجات، یک وعده کربوهیدرات مانند نان تهیه شده از گندم کامل، مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند لبنیات (پنیر بی نمک / ماست / شیر) و یا یک تخم مرغ می باشد.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشوردر خصوص ارتباط با روزه داری در ایام قرنطینه گفت: تغذیه خوب برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی لازم و ضروری است. بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت از مواد غذایی تازه با ماندگاری زیاد استفاده کنید.

این متخصص علوم تغذیه خاطر نشان کرد: حداقل ۵ واحد یا ۴۰۰ گرم میوه و سبزی استفاده کنید مرکبات مثل پرتقال، نارنگی و گریپ فروت حاوی پیش ساز ویتامین آ هستند حتما در برنامه غذایی خود استفاده نمایید. میوه های دیگر مثل سیب و موز، انواع توت، آناناس و انبه نیز در برنامه غذایی خود داشته باشید و برای افزایش ماندگاری می توانید میوه ها را به تکه های کوچک تقسیم و فریز کرده و به تدریج استفاده کنید.

میرزای رزاز گفت: سبزیجات ریشه ای مثل هویج، شلغم و چغندر و سبزیجاتی نظیر کلم سفید، کلم بروکلی و گل کلم سرشار از مواد مغذی با ماندگاری خوب هستند. همچنین هموطنان می توانند از سیر، پیاز و زنجبیل هم که سرشار از آنتی اکسیدان های مفید و با ماندگاری خوب هستند،به عنوان افزودنی غذا استفاده کنند.

وی در خصوص روزه داری و تغذیه صحیح در وعده افطار گفت: دستگاه گوارش پس از ساعت ها استراحت لازم است غذای سبک و سهل الهضمی را دریافت نماید و بهتر است روزه خود را با آب جوش و یک قند طبیعی مانند خرما شروع نمایید. همچنین می توانید از میوه های خشک نظیر زرد آلو، کشمش و انجیر در کنار افطار خود استفاده کنید.

رییس انجمن تغذیه ایران افزود: در برخي منابع توصيه شده است كه افراد روزه دار همانند زماني كه روزه نيستند، سه وعده غذا بخورند كه اين وعده ها شامل افطار، شام و سحر است، اما صرف غذا در دفعات كمتر از ۲ بار در سالهایی که ماه مبارک رمضان در فصل تابستان است، توصیه نمی شود.

وی تصریح کرد: با توجه به ساعت صرف افطار و فاصله تا وعده  سحري، مي توان ساعتی پس از افطار يك وعده غذايي مثل شام سبك صرف كرد؛ البته اين به وضعيت خود شخص و تمايل او به صرف غذا بستگي دارد.

 میرزای رزاز خاطر نشان ساخت: در هنگام افطار، مصرف غذاهاي سبك و مختصر شامل گروههاي غذايي شير و لبنيات مانند شیر، ماست و پنير، همچنین ميوه، سبزي، نان و غلات براي افزايش قند خون توصيه مي شود. علاوه بر آن، مصرف شير گرم، فرني و شير برنج در هنگام افطار مناسب است. استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ کم چرب و آش کم حبوبات نیز توصیه می شود.
نام:
ایمیل:
* نظر: