اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۵
کد خبر: ۱۷۱۸۵
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۶ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - 07 March 2020
نماینده سازمان جهانی بهداشت:
رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران با بیان اینکه شرایط مقابله با کرونا ویروس را می دانیم، گفت: درحال حاضرما بحث های علمی و ویروسهای هم خانواده آن را می شناسیم اما برای تولید واکسن کرونا حداقل 9 ماه زمان نیازداریم .

حداقل زمان تولید واکسن کرونا 9 تا12 ماه است

خبرنگار: پروین مرادی

به گزارش خبرنگارسرویس اجتماعی عصرپرس، ریچارد برنان رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران (امروز شنبه) در نشست خبری با حضور خبرنگاران درباره شرایط مقابله ایران با ویروس کرونا افزود: ویروس کرونا جدید است و شاید باعث شگفتی باشد که اخبار این ویروس ۶۸ روز پیش به دست ما رسید و از آن آگاه شدیم و اولین مورد نیز در ایران ۱۷ روز پیش شناسایی شد.

سرعت گسترش کرونا در جهان بسیار سریع است. تمام کشورها و نه فقط ایران هم با این چالش مواجه هستند. در حال حاضر اطلاعات زیادی درباره ویروس کرونا داریم و از طرفی اطلاعات زیادی هم درباره آن نداریم.

وی ادامه داد: بر این باور هستیم که اگر اقدامات ضروری و اولویت‌دار را اجرا کنیم، می‌توانیم با این شیوع مقابله کرده و به آن خاتمه بدهیم. برای شکست دادن این ویروس همه باید دست به دست هم بدهند.

برنان گفت: اطلاعات غلط درباره ویروس کرونا، کار پزشکان و پرستاران را به شدت سخت می‌کند. به همین دلیل در چند روز گذشته، تیم سازمان جهانی بهداشت و موسسه روبرت کخ و CBC چین جلساتی با مسئولان ایران داشته‌اند. تبادل اطلاعات و تجربه‌های زیادی انجام شده است و از طرفی درس‌های فراوانی از سیستم بهداشت و درمان ایران گرفتیم.

وی افزود: باید به پزشکان و پرستاران و کارکنان مراکز درمانی و آزمایشگاه‌ها خسته نباشید بگوییم و به آنها اعلام کنیم که به وجودشان افتخار می‌کنیم.

حداقل زمان تولید واکسن کرونا 9 تا12 ماه است

رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران درپاسخ به سوال خبرنگارعصرپرس درباره واکسن بیماری کرونا، گفت: درحال حاضرما بحث های علمی و ویروسهای هم خانواده آن را می شناسیم و تحقیقات زیادی در حال انجام است.اما برای تولید واکسن کرونا حداقل 9 تا 12ماه زمان نیازداریم که دراین راستا تلاش کردیم که از همکاران ایرانی خود هم برای تولید واکسن استفاده کنیم.

هرروز باید منتظر ویروس جدیدی در جهان باشیم

برنان درپاسخ به سوال دیگر خبرنگارعصرپرس مبنی براینکه آیا سازمان بهداشت جهانی توانایی مقابله با ویروسهای جدید درآینده را دارد یا خیر؟ گفت: با توجه به افزایش روزافزون ارتباط انسان با حیوان هرروز باید منتظر ویروس جدیدی در جهان باشیم واگر قبل از این بیماری کسی به ما می گفت دراواخرسال 2020 با ویروس کرونا مواجه میشویم باورکردنی نبود،بنابراین ما درجهان برای مقابله با انواع بیماریها وکنترل آن باید برنامه داشته وبسترهای لازم را ایجاد کنیم.

برنان درباره تبادل اطلاعات درباره کرونا گفت: تبادل اطلاعات در زمینه ویروس کرونا بسیار اهمیت دارد و این تبادل اطلاعات هم از طرف ایران و هم از طرف سایر کشورها به ایران باید انجام شود. این بیماری جدید است و تبادل اطلاعات در این زمینه بسیار مهم است.

وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت از کمک‌های فنی تا زنجیره تامین را انجام می‌دهد. در سطح بین المللی نیز باید با اطلاع رسانی غلط مقابله کرد. یکی از کارهایی که در ایران می‌توانیم انجام دهیم، کمک به پیشرفت دانش ایران در زمینه ویروس کرونا است.

عملکرد وزارت بهداشت ایران درست و بجا است

رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران درباره عملکرد وزارت بهداشت ایران در مقابله با کرونا گفت: اخبار کذب و غلط می‌تواند تاثیر زیادی بر آحاد جامعه بگذارد. زیرا در حال حاضر اطلاعاتی که خانواده‌ها نیاز دارند، این است که بدانند چطور از این بیماری پیشگیری کنند و اگر کسی از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا شد، چه کاری باید انجام بدهند. حضور ما در ایران، به دلیل ارزیابی سیستم بهداشتی ایران در واکنش به شیوع ویروس کرونا نیست. اولویت‌هایی که توسط وزارت بهداشت ایران مشخص شده، کاملا درست و به جا است.

وی ادامه داد: برای شکست کرونا تنها نیاز به دخالت سیستم بهداشت و درمان نیست، بلکه تمام دولت و همه جامعه باید در این زمینه مداخله کند تا بتوان آن را شکست داد. در این بازه زمانی کوتاه، وزارت بهداشت ایران پیشرفت‌های خوبی داشته است. پیشرفت‌های شگفت انگیزی در زمینه درمان و آزمایشگاه تشخیصی ویروس کرونا و اطلاع رسانی در ایران اتفاق افتاده است. همچنان کارهای زیادی قابل انجام است و وزارت بهداشت مسیر را به درستی پیش می‌رود.

برنان درباره مقایسه تجربه دیگر کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در مقابله با کرونا نسبت به ایران اظهار کرد: تنوع کشورها در منطقه مدیترانه شرقی زیاد است و ایران یکی از قوی‌ترین سیستم‌های بهداشتی را در منطقه دارد. پیشرفت‌های ایران در زمینه مبارزه با کرونا خوب بوده است. انتظار می‌رود کشورهایی که توسعه یافته‌تر هستند، واکنش قوی‌تری در برابر کرونا داشته باشند و به همین دلیل نمی‌توان کشورها را با هم مقایسه کرد.

وی ادامه داد: بقیه کشورها در منطقه و دنیا می‌توانند از تجربه ایران در مبارزه با ویروس کرونا استفاده کنند و کارهایی که در ایران انجام شده را در کشور خود اجرایی کنند. سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر هیات‌هایی را به همه کشورها اعزام می‌کند و امیدواریم کارشناسانی از ایران هم بتوانند این هیات‌ها را همراهی کنند تا از اطلاعات و دانش ایران هم استفاده کنیم.

رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریم‌های آمریکا بر کنترل کرونا در ایران گفت: تاریخ تجربه در حوزه سلامت نشان می‌دهد در زمان شیوع بیماری‌های عفونی برخی اقدامات و قوانین رعایت نمی‌شوند. در مورد تامین مایحتاج بهداشتی کشور چه در زمینه کیت‌های تشخیصی و اقلام بهداشتی و ماسک و ابزار آزمایشگاهی و داروها، تمام حمایت و پشتیبانی خود را می‌کنیم تا این موارد را برای جمهوری اسلامی ایران تامین کنیم.

وی ادامه داد: به عنوان نماینده سازمان جهانی بهداشت چند ماهی هست که با وزارت بهداشت همکاری کرده و از سلامت مردم صیانت می‌کنیم و اقداماتی برای کاهش تحریم‌های یک جانبه انجام شده که به تامین داروهای ضروری مربوط بوده است.

محدودیت در تردد و قرنطینه باید بر اساس مستندات و شواهد علمی باشد

 برنان درباره اهمیت کنترل و غربالگری و محدودیت‌های تردد در شهرها اظهار کرد: پیش از اینکه درباره قرنطینه یا محدودیت تردد صحبت کنیم، باید درباره بهداشت فردی صحبت کنیم. همان طور که بارها گفتیم، افراد باید دستان خود را بارها و بارها شست‌وشو بدهند. بنابراین دستان خود را مرتب بشوئید و شاید بتوانید از محلول‌های مبتنی بر الکل هم استفاده کنید. همچنین از دست زدن به صورت خودداری کرده و اگر سرفه یا عطسه می‌کنید، از دستمال یا آرنج خود استفاده کنید و با استفاده از محلول‌های ضد عفونی کننده، سطوح را تمیز نگه دارید. همچنین از ترددهای غیرضروری به جز موارد ضروری، پرهیز کنید. از اجتماعات بزرگ هم خودداری کنید. این‌ها اقدامات بسیار ساده و در عین حال موثر برای جلوگیری از پیشرفت بیماری است. دقیقا به همین دلیل است که هر یک نفر از ما وظیفه و نقشی در جلوگیری از شیوع بیماری ایفا می‌کنیم.

وی ادامه داد: راه‌های متفاوتی برای اعمال قرنطینه وجود دارد و این می‌تواند یکی از راه‌های موثر برای جلوگیری از گسترش بیماری باشد. در عین حال اقداماتی که در مرزها انجام می‌شود هم می‌تواند به جلوگیری از گسترش بیماری کمک کند.

رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران بیان کرد: محدودیت در تردد و قرنطینه باید بر اساس مستندات و شواهد علمی باشد. بنابراین اگر به صورت مفرد، محدودیت تردد و قرنطینه انجام شود، تاثیرات منفی روی زندگی اجتماعی و اقتصادی افراد خواهد داشت و با ضررهایی همراه خواهد بود.

نمی‌توانیم روند بیماری را پیش بینی کنیم

برنان همچنین درباره زمان عادی شدن شرایط و عبور از کرونا در جهان گفت: در هیچ جای دنیا نمی‌توانیم روند پیشرفت بیماری را پیش بینی کنیم. البته مواردی مثل رعایت اقدامات پیشگیری در این زمینه را می‌دانیم. از طرفی مردم باید اطلاعات درست و به موقع داشته باشند که در این زمینه رسانه‌ها نقش برجسته دارند و نباید شایعه و اطلاعات غلط را منعکس کنند.

وی ادامه داد: اگر اصول بهداشتی رعایت شود، می‌توان کرونا را کنترل کرد. در حال حاضر کشورهای زیادی با این بیماری درگیر هستند  نمی‌توان زمان مشخصی برای عبور از این بیماری اعلام کرد.

وضعیت بیمارستان‌های ایران برای درمان مبتلایان به کرونا

کریستوف آندریاس هاملمان، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران نیز درباره وضعیت بیمارستان‌های ایران برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا اظهار کرد: امروز در هر شهر و استان، چندین بیمارستان و پایگاه سلامت برای مراقبت از بیماران مبتلا به ویروس کرونا اختصاص داده شده است. این هیات در سفر بعدی به قم خواهد رفت. از شرایط بالینی بیماران اطلاعات بسیار خوبی داریم و به طور مداوم از طرف پزشکان و پرستاران ایمیل دریافت می‌کنیم و از شرایط بیمارستان‌ها آگاه هستیم. سازمان جهانی بهداشت نیز همکاری کامل با وزارت بهداشت انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌های جهانی، تامین اقلام بهداشتی در حال حاضر دشوار است. البته سازمان جهانی بهداشت نهایت تلاش خود را برای تامین این اقلام انجام می‌دهد.

پویش ملی برای شکست کرونا

هاملمان نیز بیان کرد: من هم در تهران زندگی می‌کنم و ۱۰ همکار ما از خارج از کشور آمدند و وزارت بهداشت ایران همکاری مناسبی با هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت داشته است. ما از بیمارستان‌ها بازدید کرده و با کادر پزشکی مستقیم صحبت کردیم و هرجا که خواستیم سر زدیم. البته سوالات زیادی وجود دارد. پویش ملی برای شکست کرونا نیز بسیار مطلوب است.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران ادامه داد: در وزارت بهداشت و خطوط مقدم افراد زیادی با ویروس کرونا مبارزه می‌کنند و اگر شبکه سازی با سازمان جهانی بهداشت وجود داشته باشد، می‌توان تجربه ایران را به سایر کشورها منتقل کرد.

انتقال تجربه ایران درباره کرونا

حمیدرضا جمشیدی، دبیر ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز بیان کرد: امروز جهان با بیماری جدیدی روبه‌روست که نیازمند همکاری‌های بین المللی است. در نتیجه به تبادل اطلاعات و تجربه‌ها از طرف سازمان جهانی بهداشت و سایر کشورها در زمینه بیماری ناشی از کرونا نیاز داریم. به همین دلیل تیم سازمان جهانی بهداشت از ۱۲ اسفند ۹۸ وارد ایران شده‌اند.

وی گفت: جلسه‌های متعددی با مدیران وزارت بهداشت ایران برگزار شده و همچنین از بیمارستان‌هایی مانند مسیح دانشوری بازدید کرده‌اند. همه بازدیدها و جلسه‌های متعدد به دو منظور انتقال تجربه ایران به دنیا و انتقال تجربه ایران به سایر کشورها در زمینه کرونا انجام شده است.

وی ادامه داد: امروز بیش از ۹۵ درصد واکسیناسیون‌های پایه در ایران پوشش داده شده و ایران یکی از بهترین سیستم‌های مراقبت‌های بهداشت اولیه در منطقه را دارد. در حال حاضر ۳۰ هزار بهورز و ۲۰ هزار مراقب بهداشتی در شهرها آماده باش هستند. طبیعی است که مانند همه کشورهای دنیا به دلیل حجم و گسترده بودن این اتفاق، نقص‌هایی وجود دارد که تلاش می‌کنیم در روزهای آینده این مشکلات برطرف شود.

جمشیدی گفت: بعد از چند روز اولی که به شدت تحت فشار ویروس بودیم، باید خود را جمع کرده و صحنه مبارزه با بیماری را از آی سی یو به نقطه شروع می‌کشاندیم. این نقطه شروع فضاهای عمومی و منازل مردم است. به طور طبیعی در روزهای اول، ویروس کرونا ما را مدیریت کرد، اما الان به جایی رسیدیم که ما می‌توانیم ویروس را مدیریت کنیم. شرط موفقیت ما در این مسیر، دو اصل کلیدی است. اول حضور فعال همه بخش‌های خارج و داخل وزارت بهداشت در زمینه مبارزه با کرونا و دوم مشارکت مردم است.

دبیر ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: اخبار و اطلاعات نشان می‌دهد که مردم وارد صحنه درگیری با ویروس شده‌اند. البته هنوز جای کار زیادی داریم. دیشب بررسی کرده و دیدیم که برخی از مردم از فرصت تعطیلی مدارس استفاده کرده و به سمت استان‌های شمالی رفته‌اند. هنوز مراکز خرید و برخی خیابان‌ها شلوغ و پرترافیک است. افراد سوال می‌کنند چه وقتی از شر این بیماری خلاص می‌شویم و پاسخ این است که وقتی از شر این ویروس راحت می‌شویم که همه دست به دست هم داده و با این ویروس مبارزه کنیم. راهبرد غیرفعال این است که بنشینیم تا ویروس ما را آلوده کند. در حالی که باید فعالانه به ویروس حمله کنیم.

 


 

 

 


نام:
ایمیل:
* نظر: