اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۹
کد خبر: ۱۳۱۷۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 03 May 2019
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تاکید کرد:
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تاکیدبر نقش صنعت پتروشیمی در محقق کردن شعار «رونق تولید» گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی امسال با پیگیری برنامه‌های از قبل تعیین شده، توسعه صنعت پتروشیمی را تسریع خواهد کرد.

توسعه صنعت پتروشیمی درراستای شعار رونق تولید

به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی عصرپرس، بهزاد محمدی، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز (جمعه) در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت در نشست خبری درباره نقش صنعت پتروشیمی در محقق کردن شعار امسال مبنی بر «رونق تولید» اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی امسال با پیگیری برنامه‌های از قبل تعیین شده، توسعه صنعت پتروشیمی را تسریع خواهد کرد.

محمدی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی بنگاه اقصادی نیست، افزود: این صنعت امروز به عنوان یک نظام اقتصادی به‌شمار می‌رود، با توجه به نقش مهمش در درآمدهای ارزی کشور اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه به وضع کلان صنعت پتروشیمی اشاره و تصریح کرد: در یک نگاه کلان ما در صنعت پتروشیمی حدود ۲۵.۳ میلیون تن خوراک را از پالایشگاه‌های نفت و گاز و پروژه‌های ان‌جی‌ال دریافت می‌کنیم که از این میزان خوراک، خوراک‌های گازی را دو سوم و یک سوم را نیز خوراک‌های مایع تشکیل می‌دهند.

محمدی با بیان اینکه دو هاب عملیاتی در صنعت پتروشیمی وجود دارد، عنوان کرد: هاب نخست در منطقه ماهشهر و هاب دوم نیز در منطقه عسلویه قرار دارد و بخش سوم تولیدات ما را نیز مجتمع‌های دیگر تشکیل می‌دهد، همچنین در هاب عسلویه ۱۶ مجتمع تولیدی پتروشیمی وجود دارد و در هاب ماهشهر نیز ۲۰ مجتمع ایجاد شده است و در دیگر مناطق کشور نیز ۱۹ مجمتع تولیدی وجود دارد که در مجموع ۵۵ مجتمع را تشکیل داده است و ۲۵.۳ میلیون تن خوراک را نیز دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: حجم کل محصولات تولیدی پتروشیمی ما حدود ۵۵ میلیون تن است که بخشی از این محصول به شکل داخلی مصرف می‌شود و بخش قابل فروش این محصولات ۳۱ میلیون تن محصول در سه حوزه پلیمری، شیمیایی و غیر شیمیایی است.

محمدی تصریح کرد: ما در پتروشیمی ۱۸ گروه محصول پلیمری تولید می‌کنیم که حدود ۳۰۰ گرید محصول پلیمری و ۴۴ تن محصول شیمیایی در این صنعت تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنعت پتروشیمی با بیان ینکه ۳۱ میلیون تن محصول پتروشیمی قابل فروش داریم، گفت: از این ۳۱ میلیون تن محصول پتروشیمی ۲۲.۵ میلیون تن آن را به مقاصد و کشورهای مختلف صادر و ۸.۵ میلیون تن آن را نیز در داخل کشور عرضه می‌کنیم که ۴.۷ آن در بورس عرضه می‌شود.

محمدی به موضع ارزآوری صنعت پتروشیمی اشاره و عنوان کرد: از فروش ۳۱ میلیون تن محصول پتروشیمی ۱۷.۱ میلیارد دلار درآمد کسب می‌کنیم که  از این میزان ۱۲.۱ میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از صادرات بوده و ۵ میلیارد دلار نیز ارزش محصولاتی است که در داخل کشور و در بورس عرضه می‌شود.

وی به موضوع اشتغال‌زایی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: ما اکنون در مجموعه‌ها و مجتمع‌ها و طرح‌های در حال اجرای خود ۶۷ هزار نیروی انسانی به‌صورت مستقیم مشغول به فعالیت هستند و ۴۱ هزار نفر نیز در پروژه‌های ما  فعالیت می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: پتروشیمی ۳۰ مقصد صادارتی اعم از اروپا، آسیا و کشورهای مختلف دارد و چند صد مشتری نیز در نقاط مختلف دنیا و با تنوع‌های بسیار برای محصولات این صنعت وجود دارد.

محمدی تصریح کرد: در سال ۹۸ کارخانه تولید کاتالیست پلی‌اتیلن سبک در لرستان به بهره‌برداری می‌رسد و فردا نیز قصد داریم در همین نمایشگاه قرارداد تولید کاتالیست متانول را با پتروشیمی سبلان امضا می‌کنیم، ما در بخش تولید متانول در سال ۱۴۰۴، به ۱۲ برند تولید متانول خواهیم رسید.

وی به مصرف آب در صنعت پتروشیمی اشاره و عنوان کرد: پتروشیمی صنعت آب بر نیست، ما در نظر داریم توسعه این صنعت را در کنار دریاها گسترش دهیم که یکی از آن‌ها توسعه صنعت پتروشیمی در نواحی ساحلی دریای خرز است که این موضوع نیز در حال بررسی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان کرد توسعه صنعت پتروشیمی یکی از مهمترین برنامه‌های ما در سال‌های پیش‌روست و کارهای منسجمی نیز در صنایع تکمیلی و پایین‌دستی انجام شده است.

محمدی با بیان اینکه ۳ طرح در این صنعت پتروشیمی به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: در سال رونق تولید با پیگیری‌هایی که انجام خواهیم داد امیدواریم این طرح‌ها هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد؛ در سال ۹۹ نیز ۱۵ طرح اجرایی خواهیم داشت که پرشی قابل توجه در صنعت پتروشیمی ایجاد خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به طرح‌هایی که در این سال‌ها آغاز شده و در حال اجرا هستند، گفت: با فرض اینکه هیچ طرح جدید دیگری آغاز نشود تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید پتروشیمی به ۱۲۱ میلیون تن می‌رسد.

وی در پاسخ به سوالی که گفته شده مرحله پس از تحریم نفت، تحریم صنعت پتروشیمی خواهد بود، برای این اتفاق چه پیش بینی‌هایی صورت گرفته است، گفت: از نظر ما پتروشیمی صنعتی تحریم‌پذیر نیست و تاب‌آوری بالایی دارد، اما باید خودمان را برای هر اتفاق و شرایطی آماده کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: فروش محصولات پتروشیمی در مقابل فروش نفت شرایط متفاوتی دارد و به عنوان نمونه همچون نفت مبادی مشخص صادراتی و نفتکش‌های عظیم قابل ردیابی ندارد.

محمدی تصریح کرد: پتروشیمی حداقل ۳۵۰ نوع محصول با صدها خریدار به ده‌ها مقصد صادراتی دارد و به همین دلیل انعطاف‌پذیری‌اش بالاست. به عبارتی صنعت پتروشیمی شرایط مختلفی در حمل زمینی و دریایی دارد و تنوع محصول و مشتری نمی‌گذارد این صنعت تحریم‌پذیر باشد.

وی افزود: در عین حال با همکاری هلدینگ‌های صادراتی کارگروه تحریم را تشکیل داده‌ایم و از هفته آینده نشست‌های این کارگروه برگزار می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به سوالی درباره پیگیری‌های قضایی در خصوص واگذاری بعضی از پتروشیمی‌ها از جمله پتروشیمی کرمانشاه هم گفت: این روند توسط سازمان خصوصی‌سازی انجام شده و ما هم مانند همه مردم درباره حواشی این اتفاق‌ها اخباری را می‌شنویم و قاعدتا مسئولان این سازمان باید درباره این موضوع پاسخگو باشند.

حرکت به سمت تهیه نقشه ‌راه و سکانداری در صنعت پتروشیمی

محمدی با تاکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید به سمت تهیه نقشه راه برای صنعت پتروشیمی و سکانداری آن پیش رود، گفت: در سال‌های گذشته واگذاری‌ها به‌صورت درستی انجام شد، اما روش آن اشکال‌هایی داشت و ما هم به این روند انتقاد داشتیم.

وی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به‌دنبال برنامه‌های بلندمدت و نقشه راه باشد و از برنامه‌های محلی و کوتاه دور شویم، این برنامه‌ها ممکن است در کوتاه‌مدت سودی برای سرمایه‌گذار داشته باشد، اما ما ترجیح می‌دهیم سرمایه‌گذار را در مسیر طرح‌های بلندمدت و نقشه راه کلان قرار دهیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به سوالی درباره تأخیر در برگزاری نمایشگاه ایران پلاست، گفت: در این باره هیچ نگرانی وجود ندارد و به‌طور حتم برگزاری و حضور در این نمایشگاه را دنبال می‌کنیم.

محمدی ضمن دفاع از مشاوره‌های کارشناسانش، افزود: موضوع تک‌محصولی بودن بسیاری از پتروشیمی‌ها مسئله‌ای است که در سال‌های گذشته رخ داده و برای آن تصمیم گرفته‌اند؛ در دوره‌ای تمرکز بر توسعه کمی بوده است، حال این موضوع به معضلی برای صنعت پتروشیمی تبدیل شده است؛ برای نمونه در سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید متانول کشور به ۲۵ میلیون تن می‌رسد.

وی ادامه داد: تا آن زمان بسیاری از کشورهای دیگر صادرکننده خواهند بود و با چالش بازار روبه‌رو خواهیم بود، به همین دلیل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به دنبال راه‌حل‌هایی برای جبران این شرایط هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه مجتمع‌های پتروشیمی مانند شازند با ۳۰ محصول بهترین شرایط را دارد و در زمان تحریم هم تاب‌آوری بالایی خواهند داشت، گفت: بهترین شرایط این است که پتروشیمی و پالایشگاه در کنار هم باشند، اما در عمده پتروشیمی‌ها این شرایط لحاظ نشده است.

محمدی افزود: ما به‌دنبال اصلاح این شرایط هستیم و به‌عنوان نمونه به شرکت پژوهش و توسعه پتروشیمی اعلام کرده‌ایم که به جز کاتالیست‌ها باید به دنبال دانش فنی و فرآیندهای خاص باشند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام این خبر که توسعه پتروشیمی در خزر را دنبال می‌کنیم، افزود: مطالعاتی را برای تامین خوراک این واحدها با خط لوله سراسری گاز طبیعی و یا انتقال نفتا از مسیر خطوط پالایشگاهی در حال انجام داریم.

محمدی درباره وضع تولید در پتروشیمی بوعلی سینا و کمبود برخی محصولات این واحد، گفت: خط تولید این واحد با ۹۰ درصد ظرفیت فعال است و جمع‌آوری وسایل و تجهیزات پیشین پایان یافته و قرارداد کوره و تاور جدید امضا شده و در حال ساخت است و این واحد هم از اواخر سال آینده عملیاتی می‌شود؛ محصول مورد نیاز برای برخی کالاها هم فعلا از پتروشیمی نوری تامین می‌شود.

وی درباره محل پیش‌بینی شده هاب دوم منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر گفت: در ابتدا ۶ گزینه مطرح بود که پس از ارزیابی‌ها دو گزینه نهایی شده و نتیجه آن نیز تا پایان خردادماه اعلام می‌شود.



خبرنگار: پروین مرادی
نام:
ایمیل:
* نظر: