اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۴
کد خبر: ۹۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - 12 August 2015
گزارش ماهانه اوپک منتشر شد؛
بر اساس گزارش ماهانه اوپک، با اینکه تمامی کشورهای عضو اوپک در ماه جولای با کاهش قیمت نفت روبرو بوده‌اند اما کمترین کاهش مربوط به نفت سنگین ایران ثبت شده است.

اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد تمامی کشورهای عضو اوپک در ماه جولای با کاهش قیمت نفت روبرو بودند که بیشترین کاهش مربوط به نفت مری ونزوئلا با کاهش 7.31 دلاری و کمترین کاهش مربوط به نفت سنگین ایران بوده است. متوسط قیمت نفت عربستان نیز 5.99 دلار کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش، قیمت نفت ایران در ماه جولای ۲۰۱۵ برابر با تیر امسال ۵ دلار ارزان و بشکه‌ای ۵۴.۸۶ دلار معامله شد.

متوسط قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه جولای 2015 (تیر 93) با 5 دلار کاهش نسبت به ماه پیش از آن 54.86 دلار معامله شده است.

هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه ژوئن 59.86 دلار به فروش رسیده بود. متوسط قیمت نفت ایران در 7 ماه نخست سال 2015 معادل 54.28 دلار به ازای هر بشکه و در مدت مشابه سال 2014 برابر با 105.33 دلار در هر بشکه تخمین زده شده است.

متوسط قیمت سبد نفتی این سازمان در ماه جولای با 6.02 دلار کاهش نسبت به ماه قبل از آن 54.19 دلار در هر بشکه معامله شده است. این رقم برای سبد نفتی اوپک در ماه ژوئن معادل 60.21 دلار در هر بشکه بوده است.

بر اساس این گزارش، قیمت سایر نفت‌های اوپک در ماه جولای به ازای هر بشکه به این شرح است: نفت سبک عربستان 54.95 دلار ، نفت بصره عراق 53.10 لار، نفت بونی ‌لایت نیجریه 56.77 دلار، ‌سیدر لیبی 55.54 دلار، نفت گیراسول آنگولا 56.46 دلار، نفت سنگین ایران 54.86 دلار، نفت صادراتی کویت 53.85 دلار، نفت مارین قطر 55.36 دلار، نفت مرِیِ ونزوئلا 44.43 دلار، نفت موربان امارات 57.58 دلار، نفت اورینت اکوادور 47.78 دلار و نفت صحرای الجزایر 56.34 دلار است.

هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز به طور متوسط در این ماه 56.54 دلار به فروش رفته است که کاهش 5.15 دلاری نسبت به ماه گذشته را نشان می‌دهد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 8.64 دلاری کاهش 51.17 دلار معامله شده است.

قیمت نفت که در فروردین ماه به علت تهاجم نظامی عربستان به یمن 20 درصد از ارزش خود را بازیافت و پس از آن به علت تدوام روند کاهش تعداد سکوهای فعال حفاری نفت در آمریکا روند افزایشی خود را حفظ کرد و توانست در مرز 60 دلار باقی بماند اما پس از افزایش تولید نفت عربستان به رقم‌های بی سابقه در چند سال اخیر و همچنین آغاز دوباره فعالیت برخی از دکل‌های حفاری آمریکا که بر فزونی عرضه در بازار افزود، قیمت نفت بار دیگر کاهش یافت.

از طرفی اعلام جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای و احتمال ورود نفت ایران به بازار نیز بر روند کاهشی قیمت نفت تاثیر گذاشت.

رکوردزنی اوپک در پی افزایش تولید نفت ایران

احیای تولید نفت ایران به بالاترین سطح از زمان تشدید تحریم‌های بین‌المللی در سال ۲۰۱۲، باعث شدتولید نفت اوپک ماه گذشته به بالاترین میزان در بیش از سه سال گذشته صعود کند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که در ۴۰ درصد از عرضه جهانی نفت مشارکت دارد، در گزارش بازار ماهانه اش اعلام کرد تولید نفت این گروه ماه گذشته به میزان ۱۰۰ هزار و ۷۰۰ بشکه در روز افزایش یافته و به ۳۱٫۵ میلیون بشکه رسید.

این افزایش تولید در شرایطی صورت گرفت که عربستان سعودی به اوپک اعلام کرد تولیدش در جولای بیشترین میزان کاهش در یک سال گذشته را داشته است. این کشور اغلب با نزدیک شدن به پایان اوج تقاضای تابستان، تولیدش را محدود می‌کند.

قیمت نفت تحت تاثیر افزایش عرضه از سوی اوپک، ادامه تولید آمریکا و نگرانی‌ها نسبت به وضعیت تقاضای چین که اشباع عرضه در بازار جهانی را طولانی‌تر خواهد کرد، هفته گذشته در لندن به پایین ۵۰ دلار در هر بشکه رسید که پایین‌ترین قیمت در شش ماه گذشته بود.

دبیرخانه اوپک در این گزارش اعلام کرد با در نظر گرفتن رشد بهتر از حد مطلوب تقاضای جهانی برای نفت از ابتدای امسال تاکنون و نشانه‌های بهبود اقتصاد کشورهای مصرف کننده بزرگ، تقاضا برای نفت خام در ماه‌های آتی همچنان روند رو به بهبودی خواهد داشت و به این ترتیب عدم توازن میان عرضه و تقاضا را کاهش می‌دهد.

طبق آمار اوپک که مبتنی بر منابع ثانویه ای مانند رسانه‌ها و موسسات بین المللی بوده است، تولید نفت ایران در ماه جولای به میزان ۳۲ هزار و ۳۰۰ بشکه در روز افزایش یافت و به ۲٫۸۶ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از ژوئن سال ۲۰۱۲ بود. تحریمهایی که بر سر برنامه هسته ای ایران تحمیل شد، در جولای سال ۲۰۱۲ به اجرا درآمدند.

این گزارش شامل آماری است که مستقیما از سوی ۱۲ عضو این سازمان ارائه شده اند. در این آمار، عربستان سعودی اعلام کرد تولیدش در جولای به میزان ۲۰۲ هزار و ۷۰۰ بشکه در روز کاهش یافت و به ۱۰٫۳۶ میلیون بشکه در روز رسید که بزرگترین کاهش از آگوست سال ۲۰۱۴ بود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اوپک برآوردش از میزان تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۱۶ را حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و اعلام کرد مصرف جهانی در سال آینده به میزان ۱٫۳ میلیون بشکه در روز یا ۱٫۴ درصد رشد کرده و به ۹۴ میلیون بشکه در روز می‌رسد. نرخ رشد مذکور اندکی کمتر از رشد ۱٫۵ درصدی مورد پیش بینی برای امسال است.



برچسب ها
اوپک ، نفت ایران
نام:
ایمیل:
* نظر: