اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۸۲۵۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - 14 March 2018
با رای اعتماد مجدد مجلس به محمود حجتی ، وی در سمت وزیر جهاد کشاورزی ابقا شد.

بررسی استیضاح وزیر جهاد کشاورزی

به گزارش عصرپرس از خانه ملت،طرح استیضاح حجتی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و این جلسه با حضور وزیر جهادکشاورزی و همچنین نمایندگان استیضاح کننده برگزار شد.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با  105 رای موافق ، 117 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 229 آرای مأخوذه عصر امروز (سه شنبه 22 اسفند) به محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی اعتماد کردند.

موافقان استیضاح وزیر جهاد کشاورزی


بررسی استیضاح وزیر جهاد کشاورزی

بدری: حجتی، کشاورزان، روستاییان و دامداران را به خاک سیاه نشاند

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: حجتی به همراه دولتمردان کشاورزان، روستاییان و دامداران را به خاک سیاه نشانده، در واقع آنها مرده اند و فقط تشییع کننده می خواهند.

صدیف بدری در جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهار شنبه، 23 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی به تشریح دلایل خود در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر راه و شهرسازی پرداخت و گفت: بخش کشاورزی موتور محرکه اصلی رشد و توسعه اقتصادی است؛ کشورهای در حال توسعه برای گذر از بحران ها باید به سراغ بخش کشاورزی بروند.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بخش کشاورزی در تامین غذا، رفاه جامعه، تولید ناخالص ملی و رشد اقتصاد ملی نقش اساسی دارد، افزود: به عنوان نماینده و فرزند کشاورز و عشایر غیور کشور و از طرف این قشر مظلوم و زحتمکش و دستان پینه بسته ضمن تشکر از زحمات آقای حجتی انتقاداتی به عملکرد وی در مورد سلامت بازار مواد غذایی، صیانت از حقوق کشاورزان و دامداران و عشایر و رعایت عدالت و توسعه متوازن در سطح کشور دارم.

وی ادامه داد: در تذکرات کتبی و شفاهی و نکته های مختلف در صحن مجلس و در دیدارهایی که با وزیر داشتم گوشزد کردم اما متاسفانه هیچ اراده ای در وزارت جهاد کشاورزی و وزیر در جهت رفع این معضلات و مشکلات دیده نمی شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، خطاب به وزیر جهاد کشاورزی و نمایندگان، گفت: در توزیع اعتبارات و فرصت ها متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی در سال های گذشته عملکرد مناسبی نداشته و علی رغم وجود قوانین روشن و صریح و تامین مالی مورد نیاز در بخش مدیریت این منابع و توزیع امکانات در میان استان های کشور شاهد تبعیض و ناعدالتی که محصول سوء مدیریت شخص وزیر است هستیم.

بدری افزود: به عنوان مثال استان اردبیل که بخش اعظم آن وابسته به کشاورزی است از نظر آبیاری مکانیزه زمین های کشاورزی رتبه نازل 26 را در بین استان های کشور دارد؛ همین تبعیض و ناعدالتی سبب می شود تا علی رغم تاکید سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری بر استفاده از توان های منطقه ای برای صادرات به کشورهای همسایه نتوانیم سهم مناسبی از بازار کشور در حوزه قفقاز و روسیه را به کشورمان اختصاص دهیم.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه در بحث عرضه و بازاریابی محصولات کشاورزی شاهد خام فروشی هستیم، تصریح کرد: سهم میزان تولید محصولات با سهم میزان درآمد و ارزش افزوده محصولات با یک دیگر همخوانی ندارد و این امر باعث شده تا کمترین میزان درآمد عاید کشاورزان، دامداران، روستاییان و عشایر کشور شود.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: عدم سرمایه گذاری مناسب در صنایع تبدیلی و صنایع بسته بندی و برندسازی باعث شده در صادرات محصولات کشاورزی نیز کمترین میزان ارزش افزوده نصیب کشور شود؛ به عنوان مثال در استان اردبیل علی رغم تولید محصولات سیب زمینی، سیب و گندم در حجم زیاد، صنایع تبدیلی و مرتبط با این محصولات بسیار ضعیف و این امر باعث شده علی رغم عدم نفوذ در بازار قفقاز و روسیه شهرهای کوچک و روستاها به سرعت از جمعیت خالی شوند.

وی خطاب به حجتی، گفت: شما که در دولت های مختلف وزیر جهاد بودید بیشترین نقش و کوتاهی در خالی شدن روستاهای کشور و کاهش جمعیت آنان از 70 درصد به کمتر از 25 درصد فعلی هستید و باید در این رابطه پاسخگو باشید.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: متاسفانه در تولید و صادرات محصولات کشاورزی آشفتگی حاکم است و در طول سال های گذشته هیچ اقدام مناسبی انجام نشده است؛ برای صادرات محصولات کشاورزی تولید داخل به ویژه برای کشورهای همسایه هیچ برنامه ای این وزارت خانه نداشته و ندارد.

بدری تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به جز محصول کشاورزی گندم برای خرید تضمینی دیگر محصولات کشاورزی و دامداری اقدام مناسبی نکرده است؛ برای تولید سیب زمینی که سالانه بیش از 5 میلیون تن بوده نه برای بازار داخلی و نه بازار خارجی هم هیچ برنامه و اقدام مناسبی وجود نداشته و ندارد.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس دهم، خطاب به حجتی، گفت: آیا خبر دارید در مدت مسئولیت شما قیمت فروش سیب زمینی تولید شده در کشور و استان اردبیل کمتر از بهای تولید شده بوده و کشاورزان زحمتکش چه خسارت های جبران ناپذیری متحمل شده اند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: آیا خبر دارید همین الان در انبارهای کشاورزان استان اردبیل ده ها تن سیب زمینی در حال فاسد شدن است؟ در خصوص محصولات با خرید تضمینی نیز پرداخت ها با نظام بهره برداری کشاورزی همخوانی ندارد به طوری که پرداختی ها تا شروع کشت تکمیل نشده و کشاورزان با مشکلات زیادی مواجه می شوند.

وی افزود: آقای حجتی! برای تولید و بازار پنبه در دشت مغان استان اردبیل زمانی سالانه حدود 15 هزار تن بوده هیچ کاری نکرده اید؛ آیا می دانید مواد اولیه پنبه کارخانه بزرگ سبلان پارچه اردبیل در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال از چه کشورهایی وارد می شود، آیا خبر دارید سال گذشته و امسال هندوانه تولیدی در مزارع دشت مغان، سیب تولیدی در باغات مشکین شهر در دست کشاورزان مانده و بیرون ریخته شده است؛ آیا خبر دارید شیر تولید شده توسط دامداران و عشایر غیور کشور و استان اردبیل و مغان زرخیز کیلویی کمتر از 900 تومان و به قولی نصف بهای تمام شده فروخته می شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: با وجود تولیدات مناسب داخلی متاسفانه به دلیل سوء مدیریت و برنامه ریزی های وزارت خانه و گاهی به دلیل ایجاد رانت برای افراد خاص نسبت به واردات محصولات کشاورزی و دامداری به ویژه در ایام برداشت محصولات کشاورزی مجوز واردات از  کشورهای خارجی داده می شود.

بدری افزود: واردات محصولات خطرناک تراریخته بدون ضابطه در حال انجام بوده که سلامت و امنیت غذایی کشور را نشانه رفته است؛ مصرف بی رویه کود و سموم شیمیایی باعث به خطر افتادن سلامت مردم و عدم خرید توسط کشورهای هدف صادراتی به دلیل کیفیت پایین آنها است.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس دهم، خطاب به حجتی افزود: اردبیل یکی از قطب های اصلی سرطان معده و روده بوده و علت اصلی آن مواد غذایی است؛ شما چه اقدام موثری در مورد نقش کودهای شیمیایی مصرفی در اراضی کشاورزی و سموم در مزارع و مراتع انجام دادید.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شما که چندین سال است متولی امور کشاورزی کشور بودید در دفاع از حقوق این قشر مظلوم و دست پینه بسته کشاورزان چه کردید.

وی یادآور شد: هر وقت خواستید محصولات تولیدی کشاورزی آنها را خریداری کنید به قیمت پایین و پرداخت قسطی صورت گرفته است و در مقابل آن در پرداخت وام و تسهیلات با بهره بالا وام دادید و با جرایم سنگین توسط بانک ها کمر عشایر و دامداران و کشاورزان را شکستید.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس دهم، ادامه داد: شما به همراه دولتمردان و با بیشترین نقش در خط مقدم این موضوع در واقع عشایر و روستاییان و کشاورزان را به خاک سیاه نشانده اید، با سوء مدیریت و بی تدبیری و بی خوابی خود باعث مرگ آنان شده اید.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: کشاورزان، دامداران و عشایر غیور مرده اند و فقط تشییع کننده می خواهند.

بررسی استیضاح وزیر جهاد کشاورزی

وقف‌چی: ایران به کشوری واردکننده تبدیل شده است

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: عدم استفاده از نظر کشاورزان خبره و نداشتن استراتژیک برای صادرات محور کردن کشاورزی ایران از موارد ضعف این وزارتخانه است که باعث درد و رنج کشاورزان است.

علی وقف‌چی در جلسه علنی نوبت امروز (چهارشنبه، 23 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی به تشریح دلایل خود در موافقت با استیضاح وزیر جهادکشاورزی پرداخت و گفت: عکس های مردهای بزرگی را در صحن مجلس ملاحظه می کنیم که در راه اعتلای کشور شهید شده اند اما عمل ما نشان از این جایگاه که حاصل خون هزاران شهید، جانبازان، ایثارگر دوران های گذشته است، حکایت از حداقل آن طوری که باید باشد ندارد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درمجلس شورای اسلامی ادامه داد: چرا که یک شبه می بینیم بیش از 180 رای با کمال تاسف تبدیل به 50 رای می شود و این امضایی که نشان از هویت و اصالت و در یک کلمه همه چیز نمایندگان است و باید حتما جایگاه واقعی خود را داشته باشد، از دست می رود، لذا به عنوان برادر کوچک شما بزرگواران استدعا دارم یا موضوعی را امضا و تایید نکنید یا اگر امضا و تایید می کنید، موضوع را با جدیت تمام پیگیری کنید.

نماینده مردم زنجان و طارم درمجلس دهم شورای اسلامی اظهار داشت: زیرا که تمام اتمام حجت ها را قبل از امضا موضوعی با مسئولین مربوطه کرده و این شائبه های متعددی که متاسفانه به حق یا نا حق ایجاد می شود جلوگیری کرد و کاری نکنیم مجلس که عصاره یک ملت است و همه ملت و آزادگان جهان به آن چشم دوخته اند تبدیل به یک مرکز ناکارآمد گردد.

وی تاکید کرد: نباید اجازه داد مجموعه های امثال بانک مرکزی در گزارش خود به قوه قضاییه همه گرفتاری های موسسات بانکی و مشکلات را به گردن مجلس بیاندازد، تجدید نمایندگان را در این مسیر خواهان و خواستار هستم.

این نماینده مجلس گفت: امیدوارم هرآنچه می گویم حق بوده و در آن عقلانیت و تدبیر جای خود را احساسات ندهد که به شرح ذیل به محضر نمایندگان و محترم اعلام می کنم، با وجود اینکه شخصا مخالف وزیر در دور دوازدهم بوده ام و نقدهای اساسی که خود و تعدادی از اعضای کمیسیون داشتیم، حجتی متعهد شده بودند تغییرات اساسی در مدیریت های کلان را سرلوحه کار خود قرارداده و در کوتاه ترین زمان اقدام کند.

حجتی هیچ گونه توجهی به تعهدات خود ندارد

این در حالی است که اقدامات انجام گرفته نشان دهنده آن است که ایشان هیچ گونه توجه به تعهدی که به همکاران کمیسیون داده و حتی در ملاقاتی که خود شخصا برآن احساس تکلیف می کردند ندارد اما امروز شما وزیر ما هستید و حمایت از شما و ارائه راهکارهای منطقی را بر خود وظیفه می دانم.

وقف چی بیان داشت: در همان جلسه به وزیر در ارتباط با در نظر گرفتن منافع ملی پیشنهاداتی برای برون رفت مدیریت کلان تان از رکود بیان داشتم، با وجود تذکرات متعدد دوستان و صاحب نظران از تشکل های مختلف به خصوص از اعضای کمیسیون کشاورزی و تشکل های مردمی و بخش خصوصی که صاحبان اصلی این بخش هستند به خصوص در کانالهای مجازی از جمله همبستگی کشاورزان ایران با بیش از 15 هزار عضو متخصص عدم استفاده از بازنشستگان به خصوص در معاونت ها گوشزد کردیم.

وی گفت: آقای دکتر باغستانی رئیس سازمان حفظ نباتات با بیش از 30 سال سابقه، دکتر رکنی معاون امور دام با بیش از 31 سال سابقه، مهندس عباس کشاورز معاون زراعت با 10 سال سابقه بازنشستگی، مهندس طهماسبی معاون باغبانی 10 سال قبل بازنشسته شده است، مهندس جوادی معاون اداری وپشتیبانی 10 سال قبل بازنشسته شده ، مهندس مهرفرد معاون بازرگانی 12 سال پیش بازنشسته شده ، دکتر عبدالمهدی بخشنده معاون اقتصادی با وجود عضو هیات علمی بودن 35 سال سابقه دارد، مهندس فتاح الجنان مدیر کل استان ها با بیش از 12 سال سابقه بازنشستگی، دکتر عماری سفیر ایران در یونسکو با بیش از 10 سال بازنشستگی، این ها نشان از قضاوت مردم در قحط الرجال بودن این مملکت و شعار استفاده از فرصت ها برای جوانان را نشان می دهد.

وقف چی بیان داشت: در خیلی از مجموعه ها از افرادی که هیچگونه تجربه ای ندارد و با هیچ گونه تخصصی که امروز باید در مجموعه های تخصصی از این گروه استفاده کرد، استفاده کرده اید، به عنوان مثال در موسسه رازی که جایگاه بین المللی و ملی دارد و بهداشت انسانی و دامی وابسته به این موسسه است و تولید مواد بیولوژیک از جمله واکسن های انسانی و دامی را تولید می کند دکترای شیمی را برای مسند ریاست انتخاب کرده اید که هیچگونه سنخیتی برای این مسند ندارد.

نتیجه انتساب رئیس سازمان دامپزشکی از بین رفتن سرمایه صنعت طیور بود

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: برای سازمان دامپزشکی با وجود اعلام هشدار تعدادی از اعضای کمیسیون کشاورزی و متخصصین این امر نه بر روی اشخاص بلکه شاخصه های یک مدیر در سطح کشوری را به شما گوشزد کردند کسی را آوردید که یک ساعت تجربه مدیریتی ستادی و ملی را نداشته است و خروجی آن از دست دادن سرمایه عظیم صنعت طیور کشور بود که متاسفانه نزدیک 30 میلیون قطعه مرغ تخمگذار که سرمایه ملی است نابود و ایرانی که صادرکننده تخم مرغ بود به واردکننده محصول تبدیل شد.

وی گفت: همچنین انتساب رئیس سازمان تعاون که هیچگونه سابقه مدیریتی در بخش کشاورزی خصوصا تعاون و تشکل ها را ندارد و در شرف بازنشستگی است دراین پست جای بسی تاسف است.

این نماینده مجلس بیان داشت: باید کشاورزی از مرزهای خودکفایی گذشته و با مدیران جوان این بخش را به سمت صادرات کردن پیش برد که متاسفانه با آرایش مدیران در وزارت کشاورزی، رسیدن به این هدف غیر ممکن است، عدم استفاده از نظر کشاورزان پیش رو و خبره و نداشتن استراتژیک برای صادرات محور کردن کشاورزی ایران از موارد ضعف این وزارتخانه است که باعث درد و رنج کشاورزان ایران است.

ایران به کشوری واردکننده تبدیل شده است

وقف چی در بخش دیگر از مخالفت خود بیان داشت: همه این موارد باعث شده کشور به جای نگاه علمی به کشاورزی که بیش از 50 درصد مردم مستقیم درگیر آن هستند به صورت مدیریتی سنتی و ناکارآمد اداره شود و حاصل آن وضعیت نابسامان مدیریت کلان آب و خاک وهوای کشور است، که ایران را به جای تبدیل شدن به کشور صادرکننده محصولات کشاورزی با فرصت طلایی با ظرفیت و تنوعی که دارد تبدیل به کشور وارد کننده کرده که خود بیش از 50 درصد از سبز و سیفی تولیدی اش را به دلیل سو مدیریت و عدم تعریف زنجیره تولید از بین می برد

وی تاکید کرد: تاسف آور تر اینکه محصول چای بیش از 10 هزار تن در انبارها مانده یا تبدیل به پودر می شود و این در حالی است که چای رااز خارج وارد می کنیم، باعث ورشکستگی چای کاران می شویم، در پروش کرم ابریشم که روزی بیش از 10 هزار تن تولید می کردیم امروز تولید کاسته است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بحرانی که داریم بحران آب و تهدید کننده حیات این کشور است ومدیریت این بخش حتما باید به دست وزارت جهادکشاورزی باشد.

بررسی استیضاح وزیر جهاد کشاورزی

قاضی پور: واردات گندم و برنج بلای جان کشاورزان شده است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی، وزارتخانه زمین خواری شده است، گفت: قیمت خرید تضمینی گندم پس از گذشت 6 ماه نیمه دوم سال هنوز اعلام نشده است.

نادر قاضی پور در نشست علنی امروز (چهارشنبه 23 اسفند) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در موافقت با این استیضاح گفت: چرا قیمت خرید تضمینی گندم که قرار بود در ابتدای مهرماه سال 96 اعلام شود، تاکنون مشخص نشده و در این مسئله وزیر مسئول است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: سیب کشاورزان ارومیه در حال حاضر در سردخانه قرار داشته و با توجه به اینکه هر کیلو 1500 تومان قیمت تمام شده آن برای کشاورزان است، اما کیلویی 700 تومان به فروش می رسد. چرا برای کشاورزان الگوی کشت تعریف نشده است؟ کشاورزان شرق استان اصفهان صدها سال زکات پرداخت کرده اند، اما در حال حاضر به دلیل بی لیاقتی مسئولان زکات بگیر شده اند!

وی با اشاره به اینکه کشاورزان اصفهان طی ماه های گذشته به دلیل بی تدبیری مسئولان تجمعات بسیاری داشته اند، تصریح کرد: کشاورزان اصفهان در خیابان ها هستند، متاسفانه دولت در یک پارچه کردن زمین های کشاورزان اقدامی انجام نداده است. واگذاری دبیرخانه کار گروه تنظیم بازار از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی رفته است، اما نتیجه آن برعکس شده است.

قاضی پور با انتقاد از عدم تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی گفت: فارغ التحصیلان بسیاری تلاش های بسیاری کرده اند که در حال حاضر تکلیفی برای آنها مشخص نیست. دولت چرا اقدامی در جهت جلوگیری از واردات محصولات تراریخته به کشور انجام نمی دهد؟ تراریخته مشکل اصلی زیست محیطی بوده و کنترل واردات مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی نیست.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه دولت چرا از واردات برنج به کشور جلوگیری نمی کند، خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان گیلان در شالیزارها گندم کاشته و همزمان واردات گندم به کشور انجام می شود. شما مرگ کشاورزان کشور را می خواهید! چرا برداشت کشت پنبه متوقف شده است؟ ایران زمانی رتبه اول را در کشت پنبه داشت، اما هم اکنون جزو وارد کنندگان پنبه محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه دولت هیچ برنامه ای برای محصولات پنبه ندارد، افزود: چرا بانک کشاورزی در دهستان های بزرگ شعبه نداشته و چرا عملکرد سازمان جنگل ها را رصد نمی کنید؟ متاسفانه تخریب جنگل ها انجام شده و محیط زیست کشور شرایط مناسبی ندارد.

قاضی پور با بیان اینکه استان گلستان در مقاطعی دچار خشکسالی شد، تصریح کرد: کشاورزان خسارت های بسیاری را متحمل شده اند، اما خسارت های آنان از طرف دولت جبران نگردید.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: چرا با زمین خواران صنعتی برخورد نشده و چرا قیمت شکر را کنترل نمی کنید؟ علت عدم تدوین و ارائه تهیه پیش نویس استقلال و ساماندهی در فرآورده های کشاورزی چیست؟ چرا اقداماتی درخصوص استفاده از فناوری های نوین در بخش کشاورزی صورت نگرفته و چرا مکمل ها و نهادهای آلوده به بخش شیلات تحویل داده شده است؟

وی تصریح کرد: چرا در سواحل دریای شمال و جنوب، پرورش ماهی انجام نمی شود؟ متاسفانه بارهای درخصوص این مسائل از وزیر سوال مطرح شده، اما پاسخی دریافت نشده است. مشکلات کشاورزان همچنان وجود دارد و وزارتخانه جهاد کشاورزی به وزارتخانه زمین خواری تبدیل شده است.

بررسی استیضاح وزیر جهاد کشاورزی

سعیدی:چرا وزیر جهاد کشاورزی از حقوق کشاورزان دفاع نمی‌کند؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی موظف است از کشاورزان حمایت کند، گفت: ایجاد نهادهای موازی درپیکره مدیریت جهاد کشاورزی یکی از مشکلات این وزارتخانه است.

زهرا سعیدی در نشست علنی امروز( چهارشنبه 23 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی به تشریح دلایل خود در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی پرداخت و گفت: کشاورزان گلایه های بسیار دارند و زمانی که این گلایه ها مطرح می شود وزارت جهاد کشاورزی بیان می کند این اعتراضات به ما ارتباطی ندارد.

صدور پروانه برای حق آبه‌داران به عهده  وزرات کشاورزی است

نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی افزود: من میخواهم بین قانون توزیع عادلانه آب، وزارت جهاد کشاورزی و حق آبه ای که به کشاورزان تعلق می گیرد ارتباط برقرار کنم؛ همکاران عزیز در ماده 18 قانون توزیع عادلانه آب صدور پروانه برای حق آبه داران به عهده  وزرات کشاورزی است.

عضو فراکسیون زنان ادامه داد: در بند الف ماده 21 قانون توزیع عادلانه آب تقسیم و توزیع آب بخش کشاورزی و گرفتن آب بها و حق النظاره به عهده جهاد کشاورزی است؛ ماده 26 همین قانون وارت نیرو باید برای تخصیص آب در ابتدا از وزات جهاد کشاورزی بپرسد و با نظر این تخصیص دهد.

چرا از حقوق کشاورزان دفاع نمی شود؟

وی با بیان اینکه براساس این قوانین وزارت جهاد کشاورزی باید در توسعه ها از حق کشاورز دفاع کند، گفت: اگر این موضوع به وزارت جهاد کشاورزی ارتباطی ندارد چرا این قانون تصویب شده است و این عهد به دوش این وزارتخانه گذاشته شده است؟ چرا از حقوق کشاورزان دفاع نمی شود؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در یکی از استان های کشور کشاورزان از وزارت جهاد کشاورزی حدود 5 میلیارد مطالبه دارند اما این وزارت پولشان را نمی دهد و این کشاورزان ناچار شده اند وام هایی با سود 21 و 28 درصد بگیرند؛ وام هایی که سودی حدود 600 میلیون تومان دارد.

مدیریت و ساماندهی این وضعیت با چه کسی است؟

وی با اشاره به شرایط کشاورزان، ادامه داد: آب و برق کشاورزان را قطع کرده اند مدیریت و ساماندهی این وضعیت با چه کسی است؟ من به نتیجه این رای کاری ندارم اما چون در منطقه ای هستم که کشاورزانی زیادی مشکل و درد دارند این موضوعات را بیان می کنم.

سعیدی با بیان اینکه آقای وزیر درد کشاورزان را بشنوید، ادامه داد: وزیر محترم یکبار به میان کشاورزان می‌آمدید و می گفتید درکتان می کنم؛ فردی که تا 10 روز پیش حرف از استیضاح می زند با یک تلفن که با خانم سعیدی حرف بزن نظرش را تغییر داد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشاورزی که روزی زکات می داد امروزه زکات بگیر شده است، خاطرنشان کرد: همکاران عزیر شما منبعی برای حمایت و کمک به کشاورزان دارید ؟ من تا به امروز نتوانستم ریالی به کشاورزان پرداخت کنم اگر کمکی شده بهزیسیتی و کمیته امداد انجام داده اند وضعیت کشاورزان را باید ساماندهی شود.

ناظران کشاورزی جهاد کشاورزی شرایط حقوقی کمی دارند

وی اظهار داشت: باید به درد کشاورزان رسیدگی شود؛ ناظران کشاورزی جهاد کشاورزی در بدترین شرایط حقوقی مشغول به خدمت هستند هر سال 8 ماه نظارت دارند که در آمد این مدت زمان به میزان حقوق یک ماه کارمند معمولی نیز نیست، کل مدت نظارت تحت پوشش بیمه ای نمی باشند و با به جان خریدن خطرات محیطی و جاده ای مشغول بوده اند؛ با توجه به اینکه سوابق بسیاری از ناظران در مصوبه 90 به میزان 30 ماه کامل نبوده است از جذب باز مانده اند و هنوز بلاتکلیفاند چند سال است آقایان می گویند قوانین استخدامی برای شما نیست چرا هیچ وعده محکمی به ما داده نمی شود؟

افزایش نامتناسب قیمت نهاده های دامی از جمله مشکلات وزارت جهاد کشاورزی است

سعیدی در ادامه خاطرنشان کرد: افزایش نامتناسب قیمت نهاده ها و محصولات دامی یکی از مشکلات وزارت جهاد کشاورزی است؛ وزارت خانه جهاد کشاورزی نمی توانست برنامه ریزی مناسبی برای توزیع شیر در مدارس داشته باشد؟ تا از این طریق بتوان از دامداران از دفاع کرد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اتخاذ سیاست نادرست و غیرکارشناسی برای حمایت مرزی از برنج، ساده لوحی در توقف طرح خرید تضمینی شیر خام, عدم توجه به نهادینه سازی در اجرای طرح 550 هزار هکتاری خوزستان و الگوی کشت ایجاد نهادهای موازی درپیکره مدیریت جهاد کشاورزی، آسیب به بخش خصوصی با ارائه رانت به برخی از شرکت های اقماری این وزارتخانه، دستکاری های آماری در آمار تولید، صادرات آب مجازی و بحران آب، افزایش شدید قیمت محصولات غذایی، به کارگیری برخی سیاسیون به جای متخصصین در پست های مدیریتی از جمله مشکلات وزارت جهاد کشاورزی است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: ما هرساله به دلیل عدم ارائه الگوی کشت از طرف وزارتخانه به کشاورزان کشور در برخی موارد با مازاد تولید مواجه است؛ باغداران ما بهترین سیب را تولید کمی کنند اما از مکزیک آب سیب وارد می کنیم.

مخالفان استیضاح وزیر جهاد کشاورزی

نیکزادی پناه: حجتی وزارت جهاد کشاورزی را از نابودی نجات داد

نماینده مردم بم در مجلس گفت: حجتی کاری کردن کارستان، وزارت جهاد کشاورزی را از نابودی نجات داد.

حبیب الله نیکزادی پناه در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 23 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت یاد شهدا و آرزوی طول عمر و سلامتی برای مقام معظم رهبری در مخالفتش با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت: آقای حجتی جزء سنگرسازان بی سنگر دفاع مقدس بودند و در دوران سازندگی پست های متفاوتی را داشتند و آدم مثبتی بودند.

نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای حجتی زمانی که در استان سیستان و بلوچستان استاندار بودند با تدبیر و دوستی با مردم شرایطی را ایجاد کردند که برای مردم امنیت به وجود بیاید.

نیکزادی پناه تصریح کرد: برخی از علمای مدیریت، مدیران به سه گروه تقسیم می کنند که یک گروه را اصطلاحا مدیران قمار باز می گویند اما قمار نمی کنند چون استراتژی ندارند همچنین آینده نگر، توسعه نگر، کلان نگر و برنامه نگر و همچنین علم گرا نیستند این مدیران متوسل به همان بحث شیر و خط می شوند که اگر روی شیر سکه آمد کار انجام شود و اگر خط آمد کار انجام نشود.

وی در این رابطه افزود: گروه دوم را مدیران سرایدار عنوان کرده اند، این گروه دوم نیز همان وضعیت قبل را دارند و متاسفانه از هیچ نظم و علم مدیریتی برخوردار نیستند اما فقط یک گروه مدیران سازنده وجود دارند که در هر نقطه ای که قرار بگیرند تغییر و تحول ایجاد می کنند و آقای حجتی جزء این گروه سوم محسوب می شوند.

نیکزادی افزود: همیشه مسائل را به روز نگاه می کنیم و گذشته را در نظر نمی گیریم این در حالی است که باید توجه داشت حجتی زمانی که وزارتخانه را تحویل گرفت وزارت جهاد کشاورزی یک وزارتخانه ورشکسته تمام عیار بود و کارکنانش نیز جای مناسبی نداشتند و معاونت ها در نقاط مختلف شهر بود.

حجتی وزارت ورشکسته کشاورزی را نجات داد

وی افزود: علیرغم بی تدبیری ها و بی مهری ها امروز وزارتخانه جهاد کشاورزی ساماندهی شده است. آقای حجتی زمانی که وزارتخانه جهاد کشاورزی را تحویل گرفت گندم و بخشی از گوشت و تخم مرغ و لبنیات و شکر به کشور وارد می شد در هر صورت آقای حجتی انقدر محجوب به حیا هستند که مسائل را بیان نمی کردند اما کاری کردند کارستان و وزارتخانه را از نابودی نجات دادند.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: در همه نقاط کشور مشکل کشاورزی وجود دارد و کشاورزی نابود شده اما باید چرایی موضوع پیدا شود چرا که این موضوعات به حجتی ارتباطی ندارد و وی نابسامانی ها را کم کرده اما امروز مشکلاتی وجود دارد و حتی در حوزه انتخابیه بنده نیز مشکلات وجود دارد اما آن موضوعات چه ارتباطی به آقای حجتی دارد چرا مسائل منطقه ای بیان می شود.

تلاش وزارت کشاورزی برای افزایش ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی

وی افزود: آقای حجتی ظرفیت ها را افزایش داده، واردات را کاهش داده و صادرات را افزایش داده چرا به این موضوعات توجه نمی شود و بنده از آقای حجتی می خواهم این اطلاعات را به مردم برساند.

نیکزادی پناه گفت: امروز کشاورزی در حال سامان گرفتن است، اجازه دهید این مرد عمل به کار خود ادامه داد و بتواند کشاورزی کشور را سامان دهد و از ناراحتی و نگرانی کشاورزان بکاهد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آقایانی که می گویند معاونان حجتی پیر هستند، باید به آنها گفت که همین نیروهای پیر با تلاش خود میزان تولید فعلی را به وجود آوردند، آیا وزیر نیرویی در اختیار داشت و از آنها استفاده نکرد؟، ادامه داد: روزی که این وزارتخانه را تحویل گرفت از کدام نیروی انسانی می توانست استفاده کند؟ باید انصاف داشته و قدرشناس مردان انقلابی باشیم.

کارنامه حجتی در وزارت جهاد شفاف و مثبت است

نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آیا درست است آقای حجتی را با این کارنامه شفاف و بعد از 38 سال خدمت بی عزت کنیم، چه جوابی داریم که به شهدا و انقلابیون دهیم؟، تصریح کرد: وظیفه داریم در کنار وزیر قرار بگیریم و به او کمک کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در برنامه ششم توسعه امکانات و احکام بسیار خوبی مصوب شد که امیدواریم وزیر آنها را پیاده کند و کشاورزی را رونق دهد، عنوان کرد: کشاورزی و یا هر اقدام تولیدی دیگر کشور نیازمند منابع است، آیا می شود بانک کشاورزی که بانک تخصصی است، منابع را به عنوان سپرده با سود بیش از 20 درصد جذب کند و آن را با سود 18 درصد در بخش پرداخت کند؟

نیکزادی پناه با بیان اینکه آیا وزیر منابعی در اختیار داشت و کاری نکرد؟ اگر این منابع وجود داشتند، آن را اعلام کنید، گفت: هر چند که آقای وزیر قول دادند آرام آرام از نیروهای جوان در مجموعه خود استفاده کنند ، باید گفت که وی هنوز جوان است و براساس تجربیات دنیا، امروز روزی است که مردم ایران از تجربه وی استفاده کنند نه اینکه او را از صحنه خارج نمایند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه آقای حجتی از خانواده محترم شهدا و ایثارگران و متعلق به 17 شهید و جانباز هستند، خاطرنشان کرد: من مطمئن هستم نمایندگان با توجه به اینکه مسائل و مشکلات را خوب می دانند، رأی اعتماد مجدد را به وزیر می دهند؛ مقرر شد بعد از تعطیلات عید نمایندگان مشکلات خود را با وزیر در میان بگذارند.

تشریح روند استیضاح وزیر جهاد کشاورزی

اکبر رنجبرزاده عضو هیأت رئیسه مجلس در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، 23 اسفند ماه) به تشریح نحوه برگزاری جلسه استیضاح وزیر جهاد کشاورزی پرداخت و گفت: مطابق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ابتدا استیضاح کنندگان در موارد استیضاح صحبت می‌کنند و سپس وزیر در دفاع مباحثی را مطرح می‌کند، بعد از صحبت‌های وزیر دو نفر از نمایندگان می‌توانند با استفاده از وقت وزیر در موافقت با وی صحبت‌هایی را مطرح کنند؛ در پایان نیز دو نفر از نمایندگان توضیحات تکمیلی را در خصوص استیضاح ارائه می‌کنند.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: آقایان علی وقف‌چی، صدیف بدری ، حسین مقصودی، محمود صادقی، نادر قاضی‌پور و مهرداد بائوج لاهوتی هرکدام 10 دقیقه در موارد استیضاح صحبت می‌کنند و دو نفر از نمایندگان استیضاح کننده به نام آقایان محمدصادق حسنی جوریابی و محسن کوهکن هر کدام 15 دقیقه توضیحات تکمیلی را در موارد استیضاح ارائه می‌کنند.

رنجبرزاده گفت: براساس توافق صورت گرفته وزیر از 3 ساعت زمان در اختیار 2 ساعت صحبت می‌کنند و نمایندگان نیز 1 و نیم ساعت از 2 ساعت زمان در اختیار خود استفاده می‌کنند، مجموعا 3 و نیم ساعت طول مدت زمان بررسی استیضاح است.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی دستور کار جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی را به شرح زیر قرائت کرد:

بررسی طرح استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی.

گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل(44) قانون اساسی در مورد اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار.

بررسی طرح یک فوریتی تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش.

گزارش کمیسیون مشترک در مورد بررسی طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی.

اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور ، اميري معاون پارلماني رئيس جمهور و همچنين کلانتري رئيس سازمان محيط زيست، در جلسه استيضاح محمود حجتي را همراهي مي کنند.


نام:
ایمیل:
* نظر: