اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۱
کد خبر: ۴۲۳۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - 07 August 2017
با مرور برخی از پرونده‌های تشکیل شده در پلیس فتا می‌توان بی گناه بودن برخی از کاربران را به چشم دید اما به دلیل وجود مدارک بر علیه آنها، در دادسراها به دنبال راهکاری برای اثبات بی‌گناهی خود هستند. این موضوع شامل افرادی است که به علت عدم رعایت برخی از نکات ایمنی کوچک در دام افراد سودجو گرفتار شده‌اند.
به گزارش عصرپرس از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به مطالب فوق گفت: متاسفانه برخی از قربانیان فضای مجازی بدون آن‌که بدانند به عنوان مجرم شناخته شده و در مقابل مقام قضایی باید پاسخگوی عمل انجام نداده باشند.

سرگرد مهدی شکیب، حسن اعتماد بیش از حد و یا کم دقتی هموطنان عزیز را علت اصلی وقوع چنین جرائمی دانست و افزود: یکی از مواردی که کاربران کمتر به آن توجه دارند، انتخاب پسورد مناسب برای مودم‌های وایرلس و یا ADSL می‌باشد.

وی با بیان این‌که متاسفانه نداشتن اطلاعات کافی از نحوه استفاده صحیح از مودم های ADSL و انجام تنظیمات امنیتی، باعث دردسرهای زیادی برای این دست کاربران می‌شود، گفت: مجرمان سایبری با به کارگیری و سوءاستفاده از اکانت اینترنتی شما مرتکب جرم شده و این در حالی است که فرد قربانی باید در مقابل مقام قضایی پاسخگو باشد.

سرگرد شکیب در تشریح این موضوع ادامه‌داد: برخی از کاربران، بعد از دریافت مودم از شرکت‌های خدمات اینترنتی متاسفانه همان نام کاربری و رمز عبور پیش فرض را استفاده می‌کنند و نسبت به تغییر آنها هیچ گونه حساسیتی ندارند.

وی گفت: این امر باعث می‌شود تا این کاربران به راحتی در دام مجرمان سایبری گرفتار و از طریق اکانت اینترنتی این کاربران در فضای مجازی جرائم سایبری صورت بگیرد.

سرگرد شکیب افزود: کاربران و استفاده کنندگان از مودم های وایرلس و ADSL در قبال اکانت خود مسئول بوده و باید با تغییر رمزهای عبور پیش فرض و انتخاب رمز های عبور مناسب از سوءاستفاده افراد سودجو جلوگیری نمایند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری از ایجاد نام کاربری و رمز عبور مناسب به عنوان یکی از ملزومات مهم در فضای مجازی نام برد و گفت: رمز عبور مناسب رمزی است که بیش از 8 کاراکتر و ترکیبی از اعداد، حروف کوچک و بزرگ و علائم، ضروری می‌باشد و به هیچ عنوان از مشخصات فردی یا سازمانی برای تعریف نام کاربری و رمز عبور استفاده نکنید.

سرگرد شکیب از رمز‌های عبور به عنوان سدی برای جلوگیری از سوءاستفاده افراد سودجو یاد کرد و در توصیه به کاربران افزود: کاربران عزیز باید رمز عبور پیش فرض مودم  ADSL خود را تغییر داده و این تغییرات باید به صورت دوره‌ای بوده و به صورت ماهیانه رمزهای عبور خود را تغییر دهید و از دادن رمز عبور و اکانت خود به دیگران خودداری نمائید.

این مقام مسئول گام دیگر افزایش امنیت مودم کاربران را، مخفی سازی SSID و یا به‌اصطلاح، خاموش کردن SSID Broadcasting عنوان کرد و گفت: کاربران می‌توانند در تنظیمات مربوط به Wireless مودمشان، این گزینه را پیدا کرده و با خاموش نمودن این قابلیت، نام مودم خود را از لیست وایرلس‌ها ناپدید کنند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا به کاربران و همچنین مدیران فنی شرکت ها در خصوص فعال کردن امکان MAC- filtering توصیه کرد: برای اتصال سیستم های موجود حتما کارت شبکه (مک آدرس) سیستم را برای مودم تعریف نمائید تا امکان ورود کاربران غریبه محدود گردد.

وی همچنین در خصوص خاموش بودن مودم در مواقع غیر ضروری و بلا استفاده به مدیران فنی شرکت ها و کاربران تاکید نمود و گفت: کاربران و مدیران فنی توجه داشته باشند که قابلیت WPS مودم غیر فعال باشد.

سرگرد شکیب در خصوص یکی از راهکارهای تشخیص استفاده از وای فای شخصی توسط دیگر کاربران گفت: با وارد کردن آی پی آدرس مودم در نوار آدرس مرورگر اینترنت و ورود به صفحه تنظیمات مودم و کلیک روی گزینه کلاینت می‌توانید ببینید چند سیستم به مودم شما متصل است و با کلیک کردن روی دکمه بلوک(block) آن سیستم ها را از استفاده اینترنت از مودم خود محروم کنید.

وی ادامه‌داد: لازم به ذکر است در صورتی که شخص بعد از دسترسی به رمز عبور مودم مرتکب جرایمی مانند جعل، سرقت، کلاهبرداری، هتک حیثیت، نشر اکاذیب و یا سایر جرایم رایانه ای گردد، فردی که صاحب خط تلفن و اکانت اتصال به اینترنت است باید به عنوان متهم در برابر اتهام وارد شد از خود دفاع نماید.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا از هموطنان عزیز خواست در صورت مواجهه با هر گونه مورد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی با ما در میان بگذارند.
نام:
ایمیل:
* نظر: