اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹
کد خبر: ۲۵۷۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - 27 February 2017
رییس جمهور در مجمع سالیانه بانک مرکزی
رئیس جمهور گفت: برای رونق بخشی کشور، بانک ها باید به میدان بیایند و تسهیلات بدهند و این شکوفایی در نتیجه به نفع بانک ها هم خواهد بود.

برای رونق کشور بانک ها به میدان بیایند

سرویس سیاسی عصرپرس: روحانی در سخنانی در مجمع عمومی بانک مرکزی افزود: بانکهای کشور بی تردید همان رگ‌هایی هستند که از لحاظ مالی و پولی خون را از منابع مالی کشور یعنی قلب به سراسر کشور ، به سراسر بخشهای اقتصادی و به سراسر آن جسم فعال در زمینه اقتصادی می رسانند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رئیس جمهور گفت: حالا اگر جایی از این رگ ها اشکال پیدا کند و نتواند خون رسانی را بطور کافی انجام دهد بی تردید بدن هم دچار مشکل خواهد شد.

در تورم و نظارت بانک مرکزی، حرکت ما خوب بوده است؛ در سود به نقطه قابل قبول نرسیدیم

آقای روحانی افزود: بانکهای ما رسالت و وظیفه بسیار سخت و سنگینی بر عهده دارند و اقتصاد کشور ما اگر بخواهد رونق یابد از رونق بانکها آغاز می شود . 

رئیس جمهور گفت: اگر بانکهای ما نتوانند به اندازه کافی در زمینه مسائل پولی ومالی فعال باشند  بطور مسلم تحرک بخش اقتصاد ما هم به همان نسبت پایین خواهد آمد.

روحانی مشکلات بانکها را به مشکلات بیرونی و مسائل درونی تقسیم کرد و افزود: گاهی روابط خارجی یا بودجه کشور دچار اختلال  و گاهی شرایط تحریم به کشور تحمیل می شود که در این مواقع مشکلات از بیرون بانکها می آید.

رئیس جمهور گفت: ممکن است  بانکی فعالیتش درست ، خوب و شفاف باشد ، حساب شده مشتری را انتخاب کرده گزینش درست کرده و برنامه های درست انجام داده و وثیقه درست هم اخذ کرده باشد منتها فشار بیرونی باعث شده است که وضع آنچنان شده که  بانک قادر نیست با آن شرایطی که بر مبنای آن برنامه ریزی کرده بود حرکت رو به جلو داشته باشد.

روحانی گفت: برخی مشکلات از درون بانکهاست ، بانکها دچار اشکال هستند ، تسهیلات را بیش از توان خودشان پرداخت می کنند، خودشان را مرتب متکی به منابع بانک مرکزی می کنند و حسابهای مالی شان دقیق و شفاف و سودهایشان شفاف نیست این مشکلات داخل بانکهاست که باید این مشکلات خودشان را حل کنند .

رئیس جمهور افزود: حالا اگر زمانی هر دوی این مشکلات با هم باشد یعنی هم از بیرون بانکها فشار زیاد باشد و هم از درون بانکها، کار بسیار سخت و مشکل می شود.

روحانی گفت: ما در این دولت در اولین قدم تلاش کردیم ثبات پایداری در بازارهای مالی و پولی ایجاد کنیم.

* اولین تلاش دولت باز گشت ثبات و آرامش به بازارها بود

رئیس جمهور با اشاره به تورم در اوایل سال 1392 گفت: در این مدت تورم 12 ماهه حدود 40 درصد، تورم در بخش خوراکی 51 درصد و تورم نقطه به نقطه حدود 45 درصد بوده است.

روحانی در ادامه سخنان خود در پنجاه و ششمین مجمع عمومی بانک مرکزی افزود: به نهم و دهم مهر سال 91 برویم و ببینیم از نهم تا دهم مهر وضع ارز چگونه بوده است.

رئیس جمهور اضافه کرد: در عرض 24 ساعت قیمت ارز 625 تومان افزایش می یابد و در 12 مهر و در عرض 48 ساعت قیمت ارز 200 تومان و در عرض سه روز 825 تومان قیمت ارز افزایش می یابد.

روحانی گفت: وقتی بی ثباتی وجود دارد که در عرض 24 ساعت قیمت ارز 20 درصد افزایش می یابد واردکننده، صادرکننده و وام دهنده همه دچار سرگیجه می شوند که چه کنند و چگونه راه را ادامه دهند.

رئیس جمهور افزود: وقتی مردم در یک جامعه ای هستند که ما در آن وقتی به اوایل سال 92 بازمی گردیم تورم 12 ماهه حدود 40 درصد، تورم در بخش خوراکی 51 درصد و تورم نقطه به نقطه حدود 45 درصد است، چگونه می شود پیش بینی، برنامه ریزی و کار کرد؟

روحانی در ادامه با اشاره به رشد منفی اقتصادی در سال 91 گفت: وقتی این تورم همزمان شود با رشد منفی اقتصادی که در سال 91 ، منهای 6.8 بوده است و همچنین اگر این موضوع با نگرانی های سیاسی، توأم شود، باید دید که پیش بینی ها، ترسیم آینده و سرمایه گذاری و مبادله با دنیا چه می شود.

رئیس جمهور افزود: شما دیدید که ما یکباره به صد سال قبل باز گشتیم و تمام تعاملات بانکی ما با دنیا از طریق صرافی ها انجام می گرفت، یعنی به زمان قاجار بازگشتیم زیرا شبکه های بانکی ما بسته شدند. 

روحانی اضافه کرد: کار به جایی رسیده بود که یکی از افراد معروف بانکی و اقتصادی که نمی توان در سخنرانی نام او را آورد، در برجام به من پیغام داد که مذاکره کنندگان به تو گزارش دیگر ندهند، اگر همه چیز در برجام حل شود، سوئیفت محال است که حل شود.

رئیس جمهور گفت: یک فرد معروف صاحب نام در مسائل بانکی و اقتصادی توسط یکی از دوستان برای من پیغام داد و گفت امکان ندارد که سوئیفت باز شود سپس نامه ای برای عده ای از بزرگان کشور نوشته و استدلال کرده بود که اساس تحریم ها برای بسته شدن سوئیفت بوده است و ممکن نیست که برقرار شود.

روحانی افزود: شما دیدید که چه تبلیغاتی در کشور به راه افتاد که بانک مرکزی ناچار شد خبرنگاران را به اتاق بیاورد تا به آنها نشان دهد و باور کنند که سوئیفت باز شده و این مانند آن است که زمانی که شما در اتاق نشسته اید و می گویید که روز است، برخی باور نمی کنند و شما ناچار هستید آن را به حیاط ببرید تا آفتاب را ببینند.

رئیس جمهور گفت: شرایط ما اینگونه بود و در این شرایط اولین تلاش دولت باز گشت ثبات و آرامش به بازارها بود.

* بزرگترین دستاورد دولت بازگشت ثبات به بازار است

 رئیس جمهور گفت: بزرگترین دستاورد دولت به نظر من بازگشت ثبات و آرامش به بازار است

روحانی در ادامه سخنان خود در مجمع سالیانه بانک مرکزی افزود : البته عده ای می گویند بزرگترین دستاورد دولت تعامل با جهان و عده ای نیز می گویند در مسئله سلامت است و برخی نیز موفقیت دولت را در بحث اهتمام به محیط زیست می دانند . 

وی گفت : حتما یکی از موفقیت های قابل ملاحظه دولت بازگشت ثبات به بازار است .

رئیس جمهور با بیان اینکه ما امروز شاهد  تورم تک رقمی همراه با رشد هستیم افزود : همانطور که رئیس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرد تا پایان امسال تورم ما تک رقمی خواهد بود.

 روحانی گفت :اینکه در یک سال تورم تک رقمی باشد و رشد اقتصادی نیز داشته باشیم در تاریخ بعد از انقلاب برای نخستین بار است.

وی ادامه داد : گاهی داشتیم که تورم پایین آمده اما رشد دچار مشکل شده و یا گاهی رشد خوب بوده اما تورم دچار مشکل شده است به هر حال این دو با هم نبوده اما امسال حتما رشد اقتصادی خوبی تا پایان سال داریم که ممکن است 7 درصد ، 6 درصد و یا 6/5 درصد باشد انشاالله پیش بینی ما تا پایان سال بالای 6 درصد است.

رئیس جمهور گفت : همانطور که دیدید شش ماهه نخست 7/4 درصد بود و تا پایان سال این عدد مشخص می شود و سالی است که تورم تک رقمی شده و این یک دستاورد بزرگ است .

وی افزود : البته یک ماهی است که وضع ارز تلاطم بی جهتی پیدا کرده است که آقای سیف استدلال می کنند به خاطر اربعین و یا سال مسیحی است اما هنوز ما که این موضوع را قبول نکردیم چرا که اربعین و سال مسیحی همه خیر و برکت است . 

روحانی ادامه داد : به هر حال بغیر از یک نوسان کوتاه مدت که باز هم نباید آن را رها کنیم و باید دقیق بررسی شود که دلیل آن چه بوده است  در مجموع در این سه سال و نیم آرامش خوبی در مسئله ارز داشتیم .

رئیس جمهور گفت : حتی در جلسه قبلی سوال کردم که تورم ارز از پارسال نسبت به امسال چقدر بوده که گفتند 5/2 درصد یا 5/3 درصد در طول یکسال گذشته بوده است . 

وی افزود : در مجموع تورم اگر بر مبنای دلار باشد که البته ایرادی که بانک مرکزی دارد این است که محاسبه را بر مبنای دلار می گیرد که این موضوع دقیق نیست چون کشور ما واردات اجناسش با دلار انجام نمی شود بلکه با ارزهای دیگر و معمولا با یورو انجام می شود .

روحانی ادامه داد : بنابراین معیار ما در بازار بیشتر باید یورو باشد تا دلار و وقتی به یورو حساب می کنیم. از سال 92 تا امسال قیمت یورو 7 دهم یا 8 دهم درصد نسبت به ریال کاهش پیدا کرده است .

رئیس جمهور گفت : بنابراین به یورو حساب کنیم دارای کاهش هستیم و اگر هم با دلار حساب کنیم می گویند دلار نسبت به یورو 24 درصد افزایش داشته بنابراین اگر به دلار حساب کنیم 21/7 درصد افزایش بیشتر نبوده است . 

وی افزود : در مجموع ثباتی را مشاهده می کنیم و ما شاهد ثبات در بازار هستیم که همراه با رونق و شکست رکود و حرکت به سمت رشد اقتصادی است .

روحانی گفت : حساسیت من از روز اول ریاست جمهوری در بحث اقتصاد همیشه در دو یا سه شاخص بیشتر نبوده است یکی در مسئله تورم ، دیگری رشد اقتصادی و یکی نیز قیمت ارز و صادرات غیر نفتی بوده و مرتب روزانه دنبال می کردم .

وی افزود : اگر این شاخص ها درست حرکت کند خود به خود کل اقتصاد معلوم است که درست حرکت می کند .

رئیس جمهور در ادامه به صادرات غیر نفتی اشاره کرد و گفت : از اول انقلاب صادرات ما بر واردات پیش بوده و امسال نیز این پیشی تا پایان سال خواهد بود و این  شاخصی بسیار مهم و قابل ملاحظه است .

* برای رونق کشور بانک ها به میدان بیایند

 رئیس جمهور گفت: برای رونق بخشی کشور، بانک ها باید به میدان بیایند و تسهیلات بدهند و این شکوفایی در نتیجه به نفع بانک ها هم خواهد بود.

روحانی افزود: همکاری بانک ها در کاهش تورم خوب بود اما در سود بانکی همچنان با نقطه مطلوب فاصله داریم چراکه مگر می شود در 12 ماه تورم زیر 10 درصد باشد اما سود تسهیلات بالا؟ بنابراین چنین سودی برای هیچ متقاضی به صرفه نیست.

وی با تاکید بر ضرورت استمرار تورم تک رقمی و رسیدن به نقطه مطلوب پایدار در این زمینه گفت: در دنیا مگر چند کشور تورم دو رقمی دارند؟ واقعیت این است که در شرایط امروز دنیا تورم دو رقمی معنا ندارد و کار بانک مرکزی هم در کمک به دولت در کاهش نرخ تورم قابل تحسین است و باید پایدار باشد.

رئیس جمهور پایداری کاهش نرخ تورم را با نقدینگی به ویژه رشد پایه پولی مرتبط دانست و خاطرنشان کرد: مسئولیت اصلی رشد پایه پولی به عهده بانک هاست چرا که اگر بانک ها به بانک مرکزی فشار بیاورند نتیجه اش فشار روی رشد پایه پولی خواهد بود.

روحانی با بیان اینکه رونق و رشد اقتصادی بدون بانک ممکن نیست گفت: اگر سود تسهیلات افزایش یابد، ابتدا خود بانک ها متضرر می شوند .

رئیس جمهور از افزایش 43 درصدی ارائه تسهیلات بانک ها در سال جاری نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: خوشبختانه 63 درصد این تسهیلات برای سرمایه در گردش بوده است به گونه ای که تاکنون 15 هزار و 600 میلیارد تومان به 22 هزار و 800 بنگاه متوسط و کوچک تزریق شده است.

آقای روحانی با اشاره به پیشی گرفتن صادرات از واردات در سال جاری و استمرار آن نیز گفت: پیش بینی ما برای پایان سال رشد بالای 6 درصدی است و البته مهم این است که این رشد پایدار بماند؛ همچنانکه انقلاب اسلامی بسیار اهمیت دارد، به همان اندازه انقلابی بودن هم مهم است.


برای رونق کشور بانک ها به میدان بیایند

نام:
ایمیل:
* نظر: