اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۵
کد خبر: ۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - 25 August 2015
عرضه ٣٥ هزار تن نفت کوره در بورس انرژی برای نخستین بار
بر اساس اعلام امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، بورس انرژی میزبان عرضه ٣٥ هزار تن نفت کوره در رینگ بین الملل این بورس خواهد بود که می تواند تحولی بزرگ در نحوه فروش این فرآورده ایجاد کند.

٣٥ هزار تن نفت کوره برای نخستین بار در رینگ بین المللی بورس انرژی عرضه خواهد شد.

به گزارش عصر پرس، بر اساس اعلام امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، بورس انرژی میزبان عرضه ٣٥ هزار تن نفت کوره در رینگ بین الملل این بورس خواهد بود که می تواند تحولی بزرگ در نحوه فروش این فرآورده ایجاد کند.

٣٥ هزار تن نفت کوره ٣٨٠ سانتی استوک به منظور صادرات به خارج از کشور و بصورت تحویل فوب (FOB) است و تسویه آن بصورت ریالی خواهد بود؛ برای خرید این میزان نفت کوره علاوه بر متقاضیان داخلی شرکتهای خارجی نیز می توانند شرکت کنند.

این میزان نفت کوره از تولید تمام پالایشگاههای کشور بوده که قرار است برای نخستین بار در بورس انرژی عرضه شود.

پیش از این رئیس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی در خصوص وضعیت تولید و صادرات قیر، گفته بود: مازاد قیر تولیدی کشور تبدیل به نفت کوره می‌شود که در مخازن انبار شده و تا امروز تبدیل به معضل شده است.

تاجیک گفت: با توجه به باز شدن ال سی ها چون مشتری‌ها در شرایط امن تری کار می کنند و امکان بازگشت پول نیز فراهم می شود.بعد از طی مدت حدود 6 ماه رکود به خاطر عرضه زیاد بعد از لغو تحریم در کل باید خوشبین به بهبود وضعیت صادرات باشیم.

وی با بیان اینکه قیر مصرفی برای عمران داخلی به اندازه کافی برداشت نمی شود، افزود: قیر مصرف داخل فقط باید توسط دو کمپانی بزرگ که مستقیما در پالایشگاهها قیر تولید می‌کنند تامین شود و شهرداری‌ها نیز معمولا از بخش خصوصی قیر نمی‌خرند.

به گزارش ایلنا تاجیک تصریح کرد: در حال حاضر در پالایشگاه‌ها نفت کوره انبار شده تا حدی که مخازن پر شده و مشکلاتی برای پالایش و پخش بوجود آمده است.

وی افزود: پالایشگاه ها وقتی مواد سنگین تولید می‌کنند بتید از چرخه تولید خارج کنند تا مواد سبکتری مثل بنزین که بشدت نیاز داریم، تولید شود اما در حال حاضر به خاطر وضعیت قیمت جهانی و به این دلیل که ما تحریم هستیم و در بانکرینگ حضور نداریم و شرکت های متولی بعلت نگرانی از بازگشت پول به سادگی بار را در اختیار بخش خصوصی قرار نمی‌دهند و خودشان نیز برای نفت کوره و فراورده توانایی صادرات ندارند نفتکوره برداشت نمی‌شود.

رئیس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی یادآور شد: نفت کوره باعث ضرر بزرگی برای صنعت تولید فرآورده های نفت شده است چون ماده سنگینی است و گنجایش مخازن را پر کرده اند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پالایشگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار شده و این پالایشگاه‌ها نیز منافع خودشان را می‌بینند، حاضر نیستند بخشی از تولید نفت کوره خودشان کم کنند و قیمت واقعی VB را بدهند و قیر تولید کنند.

تاجیک اظهار داشت: در سال گذشته کل صادرات قیر ما 2 میلیون و 600 هزار تن بوده که 800 هزار تن توسط بخش خصوصی صادر شد اما تماما توسط بخش خصوصی تولید نشد در حالی که دو کمپانی بزرگ توانایی تولید حداقل 5 میلیون تن را دارند این تولید در سال گذشته به سختی 3 میلیون و 100 هزار تن رسید و نزدیک 800 هزار تن را بخش خصوصی جبران کرد و بقیه تبدیل به نفت کوره شد که در مخازن انبار شد تا امروز تبدیل به معضل شود.

وی در خصوص قیمت قیر نیز گفت: ما همیشه از سنگاپور و بحرین حداقل 10 دلار بالاتر بوده ایم اما الان بین 40تا 60 دلار زیر قیمت بحرین 50 تا 60 دلار زیر قیمت سنگاپور عرضه می کنیم درصورتی که هیچ کدام تولیدکننده عمده نیستند و همه تولید بحرین به اندازه پالایشگاه اصفهان نیست اما تعیین کننده قیمت منطقه است.

رئیس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ادامه داد: اگر ما هیچ افزایش تولید نداشته باشیم همین امروز می‌توانیم حداقل بالای 5 میلیون تن قیر تولید کنیم اما متاسفانه به لحاظ تامین خوراک مشکل داریم و از طرف دیگر هرچه وی بی پایین می آید قیر را ارزانتر می فروشیم.

وی گفت: مثلا مشتری‌ها مخصوصا کمپانی های هند و چین و اسپانیا و افریقایی ها بار گیرشان نمی آیند مجبور می شویم دو دلار ارزانتر بفروشیم که باعث می شود ارزش افزوده مستقیما به کشورهای خارجی داده می شودتا جایی که حتی 65 درصد قیر ما توسط دبی صادر می شود.

تاجیک با بیان اینکه ما باید میزان صادرت خود را افزایش دهیم، افزود: کشوری مثل هند از مهر ماه شروع به مصرف بیشتر می‌کند اما در آن زمان ما نمی‌توانیم جواب بدهیم چون زمستان مصرف نفت کوره بالا می‌رود مجبوریم به نیروگاه ها سوخت‌رسانی کنیم و به این ترتیب مشتری‌ها به کشورهای اطراف شیفت می‌شوند.

وی در ادامه قیمت وی بی را نسبت به دیگر فراورده هایی که در چرخه تولید گازوئیل و پارافین دخیل اند بالا عنوان کرد و افزود: واقعیت این است که قیمت وی بی واقعی نیست و وقتی قیمت خوراک کارخانه های پارافین و گازوئیل به قیمت واقعی خود یعنی 1000 تومان رسید وی بی نباید 680 تومان باشد لذا تولید به حداقل می رسد.

تاجیک در خصوص بهبود وضعیت صادرات بعد از لغو تحریم ها گفت: با توجه به باز شدن ال سی ها چون مشتری‌ها در شرایط امن تری کار می کنند و امکان بازگشت پول نیز فراهم می شود.بعد از طی مدت حدود 6 ماه رکود به خاطر عرضه زیاد بعد از لغو تحریم در کل باید خوشبین به بهبود وضعیت صادرات باشیم.



نام:
ایمیل:
* نظر: