اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۶
کد خبر: ۱۰۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۲ - ۰۱ آذر ۱۳۹۵ - 21 November 2016
81 درصد کاهش باران / احیای منابع آب زیرزمینی
ستار محمودی گفت: مجموع بارش‌ها در مقایسه با سال گذشته 81 درصد کاهش داشته است با این وجود در سه سال گذشته نزدیک به یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب احیای منابع آب زیرزمینی انجام شده است. در حال حاضر، آب ذخیره شده در پشت مخازن سدها در مقایسه با سال گذشته با 5 میلیارد مترمکعب کاهش روبرو است.

سرويس اقتصادی عصرپرس: ستار محمودی، قائم‌مقام وزیر نیرو در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت بارش‌ها در کشور، گفت: مجموع بارش‌ها در کشور تا روز گذشته 13 میلی‌متر بوده که در مقایسه با سال گذشته 81 درصد کاهش و میزان بارش‌ها نيز در مقایسه با بلندمدت 55 درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار عصرپرس محمودی تصریح کرد: هیچ کدام از حوضه‌های فرعی سی‌گانه و استان‌ها نیز متاسفانه وضعیت مناسبی تاکنون نداشته و در همه آن‌ها با روند منفی بارش‌ها نسبت به سال گذشته روبرو هستیم.

وی ادامه داد: همچنین از نظر روان‌آب‌ها که برای پر شدن مخازن سدها اهمیتی حیاتی برای ما دارد، در مقایسه با سال گذشته با کاهش 5 درصدی روبرو هستیم.

قائم‌مقام وزیر نیرو تأکید کرد: در حال حاضر، آب ذخیره شده در پشت مخازن سدها در مقایسه با سال گذشته با 5 میلیارد مترمکعب کاهش روبرو است. اما با باران‌هایی که در چند روز گذشته اتفاق افتاد، امیدواریم در آذرماه وضعیت مناسب تری نسبت به ماه‌های گذشته داشته باشیم.

وي گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه، مقرر شده است 11 میلیارد مترمکعب برداشت از منابع آب زیرزمینی در طول پنج سال کاهش یابد.

محمودي افزود: در سال های گذشته میزان برداشت آب از منابع زیرزمینی دشت های کشور مشخص شده و هرگونه توسعه کشاورزی، صنعت و خدمات بر اساس امکان برداشت آب تعیین شده است.

قائم مقام وزیر نیرو اظهار کرد: مجموع منابع آبی تجدیدشونده کشورمان در گذشته 110 میلیارد مترمکعب بوده که در 6 سال اخیر به کمتر از 90 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

محمودی ادامه داد: تاكنون 88 تا 90 درصد منابع آبی تجدیدشونده کشور مصرف شده و این به معنای ورود به بحران شدید و ناپایداری قطعی آبی است؛ اما مقرر شده است این منابع در برنامه ششم توسعه با افزایش 11 میلیارد مترمکعبی به 26 میلیارد مترمکعب برسد.

وی خاطرنشان کرد: این مهم با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی، اصلاح شیوه های آبیاری و کشاورزی، تغییر الگوی مصرف آب، کنترل پروانه های آبی، نصب سامانه های نوین سنجش مصرف آب و ... میسر می شود.

قائم مقام وزیر نیرو تصریح کرد: در سه سال گذشته  نزدیک به یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب احیای منابع آب زیرزمینی انجام شده، اما قضاوت دقیقتر در این زمینه باید دستکم در افق های پنج ساله دیده شود.

محمودی یادآور شد: در سال 1393 و همزمان با آغاز اجرای طرح احیا و تعادل بخشی، اعتبار 500 میلیارد ریالی برای این طرح در نظر گرفته شد که در سال 1394 به یک هزار و 500 میلیارد ریال افزایش یافت.

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به اعتبارات نزدیک به چهار هزار میلیارد ریالی این طرح در سال 1395 گفت: تاکنون فقط 20 درصد این اعتبار تخصیص یافته است.

وي افزود: از ابتدای امسال تاکنون 9500 حلقه چاه غیرمجاز در راستای اجرای این طرح مسدود شده و پروانه 3600 چاه مجاز که اضافه برداشت آب داشتند مورد بازنگری قرار گرفت.

قائم مقام وزیر نیرو تاکید کرد، وزارتخانه های جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت بخشی از این مسوولیت را بر عهده گرفته اند و در سطوح ملی و استانی در اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی کمک حال وزارت نیرو هستند.

طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی با توجه به مصوبه شورای عالی آب، اقدام مشترک وزارتخانه های کشور، جهادکشاورزی، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه کشور را نیاز دارد که به همراه وزارت نیرو باید برای مدیریت مصرف آب پیاده شود.

بر اساس این طرح پارسال 475 میلیون متر مکعب اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی کنترل شد و در چهار سال آینده پنج میلیارد و 700 میلیون مترمکعب و پس از 20 سال 110 میلیارد مترمکعب اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی کنترل می شود.

محمودی تصریح کرد: در سال 1395 براساس قانون و اجازه دولت، بهای برق مصرفی مشترکان 10 درصد افزایش یافت و حق اشتراک نیز از حدود پنج ماه پیش تاکنون با افزایش مواجه شده ؛ اما تا پایان سال هیچ برنامه ای برای افزایش این موارد نداریم و از طرف دولت نیز هیچ برنامه ای ارایه نشده است.

وی گفت: قانون هدفمندی یارانه ها اجازه 20 درصد افزایش تعرفه برق را در مدت پنج سال صادر کرده است ، اما از آنجایی که دولت در سال گذشته اجازه این افزایش را نداده بود، از ابتدای سال 1395 با 10 درصد افزایش مواجه شد.

به گفته قائم مقام وزیر نیرو، قیمت انشعاب برق مشترکان نیز در سال 1396 افزایش نخواهد داشت.

قائم‌مقام وزیر نیرو در ادامه با اشاره به وضعیت برق و تمهیدات وزارت نیرو برای کنترل پیک مصرف تابستان 96 گفت: در تابستان سال جاری با تدابیری که اندیشیده شد توانستیم از پیک بیش از 52 هزار مگاوات عبور کنیم و پیش بینی این است که در تابستان سال آینده این میزان به حدود 55 هزار مگاوات برسد.

وی افزود: تمهیداتی برای گذر از پیک تابستان سال آینده اندیشیده شده و امیدواریم با کمک مردم و کاهش مصرف بتوان مانند سال جاری شاهد پایداری در شبکه برق کشور و روزهای بدون خاموشی در شبکه بود.

وی با اشاره به عدم پیش بینی افزایش تعرفه برق در سال آینده خاطرنشان کرد: در سال جاری با توجه به قانون مصوب قیمت برق حدود 10 درصد افزایش پیدا کرد، این در حالی است که براساس قانون هدفمندی یارانه مقرر شده بود سالانه حدود 20 درصد تعرفه‌های برق تا 5 سال آینده افزایش پیدا کند، اما این امر در سال گذشته محقق نشد.

محمودی تأکید کرد: برای سال آینده تاکنون هیچ‌گونه پیش‌بینی برای افزایش قیمت تعرفه‌های برق وجود ندارد.


 پایان پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر: