اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۸
کد خبر: ۳۴۳۰۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 24 May 2023
معاون تامین و نگهداری شرکت مادرتخصصی نیروی برق حرارتی اعلام کرد:
معاون تامین و نگهداری شرکت مادرتخصصی نیروی برق حرارتی با اشاره به 94 هزار مگاوات تعمیرات نیروگاه های کشور، گفت: پیش بینی می شود بیش از 100 هزار مگاوات برای امسال تعمیرات نیروگاه بخار و گازی صورت گیرد.
پیش بینی 100 هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی در سال جاریبه گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی عصرپرس، ناصر اسکندری معاون تامین و نگهداری شرکت مادرتخصصی نیروی برق حرارتی در نشست خبری با تاکید براینکه 31 درصد نیروگاه ها در اختیار دولت است اما 100 درصد تعمیرات را شرکت برق حرارتی انجام می دهد، ادامه داد: از شهریور سال گذشته تعمیرات شروع شده و تا کنون بیش از 95 درصد از تعمیرات انجام شده است.

معاون تامین و نگهداری شرکت مادرتخصصی نیروی برق حرارتی با اشاره به اینکه 14 نیروگاه می تواند از مازوت ومابقی از گازوئیل استفاده می کنند، تصریح کرد:نیروگاه‌های کشور بر مبنای مصرف گاز طراحی شده و مناسب‌ترین بهره‌برداری نیز استفاده از گاز در نیروگاه‌ها است.

اسکندری راندمان فعلی نیروگاه ها را ۳۹.۱ درصد اعلام کرد و گفت: مطابق برنامه‌ریزی های صورت گرفته تا پایان ۱۴۰۲ راندمان نیروگاه‌ها را به ۳۹.۲ درصد خواهیم رساند.

وی با بیان اینکه در بعضی از مواقع که ظرفیت نیروگاه ها بیشتر از مصرف باشد از نیروگاه های با راندمان 50 درصد استفاده می کنیم، افزود: در سال گذشته آمادگی نیروگاه های کشور بالای 98 درصد بوده  و توانستند پیک مصرف را به خوبی پشت سر بگذارند و امیدوارم بتوانیم پیک امسال را نیز با موفقیت طی کنیم.

اسکندری با بیان اینکه در نیروگاه های بخار حجم زیادی از آب مصرف می شود،  اظهار داشت: 130 میلیون متر مکعب آب در نیروگاه ها مصرف می شود که در صدد مدیریت مصرف آب در آینده هستیم.

معاون شرکت مادر تخصصی نیروی برق حرارتی در‌ادامه هزینه تعمیرات نیروگاه های دولتی را 8 هزار میلیارد تومان اعلام کردو گفت: تمامی نیروگاه های ما در اوج مصرف باید در مدار قرارگیرند و براین اساس درنیروگاه های حرارتی 52 هزار مگاوات تولید خواهند داشت اما مهم ترین بحث جدی این است که سوخت کمتری در تولید برق مصرف شود.

اسکندری در خصوص از رده خارج کردن نیروگاه‌های فرسوده، اظهار کرد: در همین راستا به دنبال اسقاط نیروگاه‌های فرسوده هستیم.

وی افزود: در کنار اسقاط نیروگاه‌های فرسوده به دنبال اضافه شدن بخش بخار در کنار نیروگاه‌های گازی و تبدیل آن ها به نیروگاه های سیکل ترکیبی هستیم و سیاست گزاری وزارت نیرو نیز در همین راستا تعریف شده است.

معاون راهبردی تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در خصوص نیروگاه بعثت گفت: در این بین نیروگاه بعثت جزو طرح‌های مصوب است و اکنون منتظر اخذ مجوز از سازمان محیط زیست برای جایگزینی این نیروگاه با نیروگاهی با راندمانی بالا هستیم.

وی با اشاره به نیروگاه طرشت نیز، گفت: برای این نیروگاه مولدهای کوچک مقیاس طراحی شده و بخشی از کار جلو رفته است و برنامه مصوب برای جایگزینی نیز وجود دارد.

اسکندری با اشاره به 94 هزار مگاوات تعمیرات نیروگاه های کشور، گفت: پیش بینی می شود بیش از 100 هزار مگاوات برای امسال تعمیرات نیروگاه بخار و گازی صورت گیرد.

وی با تاکید بر این‌که زمانی که از سوخت دوم در نیروگاه‌ها استفاده می‌شود راندمان نیروگاه کاهش می‌یابد به همین دلیل هیچ انگیزه‌ای در حوزه نیروگاهی برای استفاده از سوخت مایع وجود ندارد، گفت: یکی از بحث‌های جدی در حوزه بهره‌برداری از نیروگاه‌ها موضوع افزایش راندمان بوده به همین دلیل سیاست گذاری‌هایی در این راستا صورت گرفته است.

اسکندری با بیان این‌که نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان مناسبی دارند و نیروگاه‌های کلاس F نیز با راندمان بالا نصب می‌شوند، اظهار کرد: در سال‌های اخیر با توجه به جهت گیری دولت برای نصب نیروگاه با راندمان بالا توانسته‌ایم در انتهای سال ۱۴۰۱ راندمان نیروگاه‌ها را به ۳۹.۱ درصد برسانیم که عدد مناسبی است.

معاون تامین و نگهداری شرکت مادرتخصصی نیروی برق حرارتی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای ارتقاء ظرفیت نیروگاه‌های کشور تصریح کرد: با گذر عمر از نیروگاه‌ها ظرفیت آنها نیز کاهش می‌یابد به همین دلیل برنامه ارتقاء ظرفیت نیروگاه‌ها در دستور کار است. در سال گذشته ۱۱۱۳ مگاوات ظرفیت جدید ایجاد کرده‌ایم برای امسال پروژه ارتقاء وجود دارد که براساس مبنای اولیه ۴۹۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌ها اضافه می‌شود.

وی در خصوص میزان آلایندگی نیروگاه‌ها در کشور اظهار کرد: تاثیر نیروگاه‌های کشور بر میزان آلودگی ۱.۱۰ درصد بوده و اصلی‌ترین عامل آلایندگی ذرات معلق شناخته شده و باید توجه داشت که در تهران بیش از ۱۰ سال است که حتی یک قطره مازوت در نیروگاه‌ها استفاده نکرده‌ایم.







خبرنگار: معصومه مرادی

نام:
ایمیل:
* نظر: