اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۳۲۰۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - 30 May 2017
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: استان تهران رتبه نخست در فرونشست زمین را دارد و این مسئله بسیار نگران کننده است.
رتبه نخست استان تهران در فرونشست زمین
سرویس اقتصادی عصرپرس: علی محمد شاعری در خصوص فرونشست زمین در پایتخت و برخی دیگر از مناطق کشور با اشاره به تاثیر بسیار کاهش آب‌های زیر‌زمینی در فرونشست زمین، گفت: فرونشست زمین ناشی از سو مدیریت مصارف آب است که استان تهران بالاترین فرونشست زمین در کشور را داراست به نوعی که سالانه حدود 30 سانتی‌متر زمین پایتخت نشست می کند.

به گزارش خانه‌ملت، نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عدم پیشگیری از فرونشست زمین در آینده نزدیک سبب به مخاطره افتادن زندگی شهروندان، تخریب زیرساخت‌های شهری و روستایی و از بین رفتن مزارع و اراضی کشاورزی خواهد شد، علت اصلی فرونشست زمین برداشت‌های بی‌رویه آب از سفره‌هاست.

وی با بیان اینکه حدود 50 درصد از مساحت کشور به دلیل برداشت‌های بی‌رویه آب به حالت‌های بحرانی و دشت‌های ممنوعه تبدیل شده است، تصریح کرد: دولت در برنامه ششم توسعه مکلف شده با استفاده از سیستم‌های هوشمند، سامانه‌های نوین آبیاری، کنترل و نظارت بر حفر چاه‌های غیرمجاز و نصب کنترهای هوشمند بر روی چاه‌ها سالانه 10 میلیارد متر مکعب مصرف آب را کاهش و بهره‌وری را افزایش دهد.

شاعری ادامه داد: سهم مصرف آب در بخش کشاورزی نیز باید کاهش یابد تا با استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری بهره‌برداری‌های بی‌رویه و هدر رفت آب به شدت کاهش داده شود، با این کار مدیریت تولید آب و استحصال بهینه محقق می‌شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت در برنامه ششم توسعه مکلف شده سالانه 300 هزار هکتار آبیاری نوین را هم در دستور کار و جایگزین شیوه‌های سنتی آبیاری در بخش کشاورزی شده، در حقیقت مجموع این اقدامات از فرونشت زمین جلوگیری خواهد کرد.

به گزارش عصرپرس، محمدرضا بختیاری مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه سالانه حدود یک متر و 30 سانتی متر افت آب زیرزمینی اتفاق می افتد، گفت: سالانه 16 سانتی متر فرونشست داریم که ناهمگونی این اتفاق خطرناک است. متاسفانه سالیانه حدود 370 میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی در دشت ورامین برداشت می شود که از این میزان 340 میلیون متر مکعب مربوط به چاه های مجاز و 30 میلیون متر مکعب مربوط به چاه های غیر مجاز است
نام:
ایمیل:
* نظر: