اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
کد خبر: ۲۹۲۴۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۷ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 09 May 2022
در نشست تشریح ابعاد مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها؛
معاون رئیس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: با شروع دولت سیزدهم و تلاش‌هایی که صورت گرفت برخی منابع و دارایی‌های مسدود شده ایران در کشورهای دیگر آزاد شد و وضعیت فروش نفت بهبود یافت.
وضعیت فروش نفت با آزاد سازی برخی منابع مسدود شده بهبود یافتبه گزارش عصرپرس، سید مسعود میرکاظمی پیش از ظهر امروز(دوشنبه) در نشست تشریح ابعاد مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها گزارشی از برخی مشکلات گذشته و کسری های قبلی در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم ارائه کرد و گفت: دولت سیزدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که ناملایمات اقتصادی داخلی و خارجی فراوانی پیش روی آن قرار داشت و مدیریت مناسبی نسبت به منابع و مصارف کشور صورت نگرفته بود.  

میرکاظمی افزود: با شروع دولت سیزدهم و تلاش هایی که صورت گرفت برخی منابع و دارایی های مسدود شده ایران در کشورهای دیگر آزاد شد و وضعیت فروش نفت بهبود یافت.  

وی با اشاره به اینکه سال گذشته خشکسالی در ایران و جهان مشکلات متعددی را در حوزه تامین مواد غذایی ایجاد کرد، اظهار داشت: متاسفانه در بودجه سال گذشته هیچ رقمی برای واردات گندم دیده نشده بود و فقط هشت میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی در نظر گرفته بودند. ذخایر کالاهای اساسی به شدت کاهش یافته بود و به خط قرمز رسیده بود و دولت سیزدهم باید هر چه سریعتر فکری برای این مشکلات می کرد.  

رییس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: دولت برای حل این مسائل طرحی دو فوریتی جهت تعیین تکلیف ارز ترجیحی به مجلس ارائه داد که مجلس این دو فوریت را نپذیرفت که البته با لطف و تدابیر مقام معظم رهبری این مشکل حل و فصل شد.  

وی با اشاره به بحران مواد غذایی در دنیا و اقدام بسیاری از کشورها برای رفع موانع وارداتی و جلوگیری از صادرات مواد غذایی گفت: برخی کشورها برای حل مشکل بحران مواد غذایی نسبت به سهمیه بندی و عرضه تعداد محدود به مردم اقدام کرده اند.

میرکاظمی با اشاره به افزایش قیمت جهانی برخی کالاهای اساسی و به تبع آن افزایش انگیزه برای قاچاق این اقلام از داخل کشور تصریح کرد: یکی از دلایل دولت برای اصلاح قیمت ها جلوگیری از قاچاق کالاهای اساسی و کنترل خروج از شبکه بود چرا که اگر قرار بود عملکرد سال گذشته را برای امسال نیز ادامه دهیم، باید ۲۰ میلیارد دلار برای وزارت جهاد کشاورزی و چهار میلیارد دلار برای وزارت بهداشت تامین می شد.

وی افزود: باید تصمیمی جدی برای مدیریت هزینه ها اتخاذ شود که برای مردم سودمند و اثربخش باشد. در همین راستا دولت تصمیم گرفته است پرداخت یارانه را از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره منتقل و آن را به خود مردم پرداخت کند.  
نام:
ایمیل:
* نظر: