اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
کد خبر: ۲۸۳۷۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - 14 February 2022
رئیس کمیسیون تلفیق در نشست خبری:
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ با بیان اینکه در بحث ارز ترجیحی، مجلس در کنار مردم قرار گرفت و ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۱ مصوب کرد، گفت: علاوه بر این رقم، حدود ۴ میلیارد دلار نیز به صورت ریالی برای گندم پیش بینی شد.
پیش بینی تخصیص اعتبار ۱۳ میلیارد دلاری برای تامین کالاهای اساسی و گندمبه گزارش عصرپرس از خانه ملت، حمیدرضا حاجی بابایی در نشست خبری امروز (دوشنبه 25 بهمن ماه) ضمن تبریک 13 رجب و با اشاره به کار فشرده اعضای کمیسیون تلفیق برای بررسی بودجه سال 1401 گفت: لایحه بودجه سال آینده با رقم 1372 هزار همت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد و دولت مصارف و منابعی برای سال آینده تعریف کرد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتفاق ویژه رخ داده در بودجه سال 1401 افزود: دولت موفق نشد تاییدیه برداشت 20 درصدی از صندوق توسعه ملی را دریافت کند. این موضوع بدین معنی است که 137 همت منابع دولت در بودجه کاهش پیدا کرد. این در حالی است که دولت برای این منبع مصارفی تعریف کرده بود.

وی اضافه کرد: ما منتظر بودیم دولت با نامه ای 137 همت مذکور را از طریق معرفی منابعی تامین کند یا این رقم را از مصارف بکاهد، در حالی که این اتفاق نیفتاد، هر چند در جلساتی در این خصوص جمع بندی داشتیم، اما لازمه آن این بود که دولت آن را به مجلس ابلاغ می کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه درباره وضعیت کالاهای اساسی و یارانه ها تصمیم مهمی در بودجه گرفتیم، ادامه داد: حدود 80 همت به مبلغی که دولت در لایحه پیش بینی کرده بود، افزودیم.

حاجی بابایی تصریح کرد: مجموع دو رقم بالا یعنی 137 همت و 80 همت، حدود 220 همت می شود؛ یعنی ما باید این عدد را که موجود نبود، تعیین تکلیف می کردیم که اقدام بسیار مشکلی بود.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 با بیان اینکه کمیسیون تلفیق باید تصمیم بسیار سخت و تعیین کننده ای می گرفت؛ مبنی بر اینکه آیا ارز ترجیحی در سال آینده تخصیص یابد یا خیر، ادامه داد: مهمترین موضوع زمان ما در کشور بحث ارز ترجیحی بود، مردم نگرانی بسیاری در این خصوص داشتند و موافقان و مخالفان و همه کارشناسان در این حوزه به اظهارنظر می پرداختند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس تصریح کرد: هر چند کارشناسان بیان می کردند که ارز ترجیحی دارای فساد و دلالی است که قسمتی از آن درست است، اما نگرانی شدید ما این بود که اگر ارز ترجیحی حذف شود، چه اتفاقی خواهد افتاد، بنابراین کمیسیون تلفیق در کنار مردم قرار گرفت و 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال 1401 مصوب کرد. علاوه بر این رقم، حدود 4 میلیارد دلار نیز به صورت ریالی برای گندم پیش بینی شد، به عبارتی برای یارانه کالاهای اساسی، دارو و گندم حدود 250 همت منابع پیش بینی شد. در صورتی که دولت تنها 172 همت پیش بینی کرده بود و ما به این عدد حدود 80 همت اضافه کردیم.

وی با بیان اینکه قیمت گندم در سال آینده به 9500 تومان افزایش می یابد، گفت: با توجه به این عدد در سال آینده، به واردات گندم نیازی نداریم، این در حالی است که هر ساله حدود 3 تا 4 میلیارد دلار واردات گندم داشتیم. در سال آینده با توجه به قیمت 9500 تومانی گندم، کشاورزان کشت خود را افزایش می دهند و میزان اشتغال در این حوزه بیشتر خواهد شد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه با این قیمت گندم، میزان مصرف این کالا از 12 میلیون تن به 8 میلیون تن می رسد و قاچاق آن از بین خواهد رفت، ادامه داد: دولت همچنان در سال 1401 آرد را به نانوایان با نرخ کیلویی 660 تومان تحویل خواهد داد.

حاجی بابایی تصریح کرد: با وجود همه فشارهای کارشناسانه که همه بحق صحبت می کردند، کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 راهی که مردم می خواستند را انتخاب کرد و معیشت مردم را مدنظر قرار داد. تخصیص 250 همت یارانه برای سال آینده بدین معنی است که مجلس مشکلات مردم را لمس کرده و از آنها آگاه است و تمام تلاش خود را برای بهبود معیشت مردم به کار گرفته است.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 یادآور شد: مجلس قبل یکبار اراده کرد و بر حامل های انرژی نورافکن انداخت، بنابراین تبصره 14 که درباره هدفمندی یارانه ها بود، ایجاد شد. در آن زمان ما بیان می کردیم که در این حوزه 87 هزار میلیارد تومان منابع داریم، اما دولت بیان می کرد که این منابع 31 هزار میلیارد تومان است. امروز این پیام را بیان می کنم که جدول شماره 14 در کمیسیون تلفیق حدود 600 هزار میلیارد تومان بسته شد که از این عدد حدود 250 همت برای کمک به ارز ترجیحی و نهاده های کشاورزی و گندم اختصاص شده است.

در سال آینده حدود 73 همت یارانه نقدی پرداخت می شود

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه در سال آینده حدود 73 همت یارانه نقدی پرداخت می شود، اضافه کرد: حدود 22 همت از این محل برای مناطق محروم به منظور تامین مسکن، آب، راه، مدرسه و خانه های بهداشت پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه تبصره 14 جزئی از موضوع نفت است، یادآور شد: در سال 1401 جدولی پیوست تبصره 1 خواهد شد که در آن میزان درآمد نفتی، هزینه ها و اقداماتی که انجام می شود از جمله یارانه سوخت و... شفاف و مشخص خواهد بود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم از جدول مذکور به عنوان چراغ روشن و نورانی بر تاریکخانه نفت یاد کرد و ادامه داد: با این جدول بودجه نفت هر سال شفاف تر خواهد شد.

کمیسیون تلفیق حداقل حقوق ها را 60 درصد افزایش داد

حاجی بابایی با اشاره به موضوع حقوق ادامه داد: خارج از مجلس، موضوعات مختلفی مانند 21 برابر، 15 برابر و شفافیت حقوق مطرح بود که مجلس اقدام مهمی در این حوزه انجام داد و حداقل دریافتی بازنشستگان را به 5 میلیون تومان و حداقل حقوق شاغلان را 5 میلیون و 600 هزار تومان پیش بینی کرد. از آنجا که از دریافتی بازنشستگان مبلغ 600 هزار تومان بابت بازنشستگی کاسته نمی شود، حداقل حقوق برای آنها 5 میلیون در نظر گرفته شد. کمیسیون تلفیق حداقل حقوق ها را 60 درصد افزایش داد.

پرداخت حقوق تا 5 میلیون تومان از مالیات معاف است

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 با بیان اینکه پرداخت حقوق تا 5 میلیون تومان از مالیات معاف است، تصریح کرد: کمیسیون تلفیق و مجلس با دقت نظر موضوع حقوق اقشار پایین جامعه از نظر درآمدی را بررسی کرد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه افزایش حقوق سایر افراد 10 درصد است، اضافه کرد: حقوق ها تا 5 میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف هستند، همچنین پرداخت حقوق از 5 تا 15 میلیون تومان، شامل 10 درصد مالیات می شود، این در حالی است که دولت مالیات حقوق تا 10 میلیون تومان را 10 درصد در نظر گرفته بود.

وی ادامه داد: همچنین مالیات حقوق های بین ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان، ۱۵ درصد و از ۲۵ تا سقف حداکثری حقوق، ۲۰ درصد تعیین شد. به حقوق های بیش از این رقم نیز که شامل کارانه پزشکان و برخی موارد خاص است، مالیات 30 درصدی تعلق می گیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخباری منتشر شده درباره کاهش منابع حقوق سربازان، توضیح داد: هر آنچه که در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مصوب شده و نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر، بررسی خواهد شد. اجازه نمی دهیم فردی به صورت شخصی به موضوعات ورود کند و همه مصوبات کمیسیون جمعی، شفاف، روشن و در منظر مردم است.

حاجی بابایی با بیان اینکه درب کمیسیون تلفیق به روی همه نمایندگان باز بوده و هیچ پشت پرده ای وجود ندارد، تصریح کرد: هر یک از نمایندگان می توانند در جلسات کمیسیون تلفیق حاضر و اظهارنظر کنند. قطعاً موضوع مذکور براساس مصوبات کمیسیون پیگیری خواهد شد.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس در پاسخ به سوالی درخصوص همسان سازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی توضیح داد: یکی از مشکلاتی که در سال گذشته با آن روبرو بودیم، این بود که دولت مصوبه ما در مجلس را تفسیر کرد و با این تفسیر، حدود 3200 نفر از اساتید دانشگاه های کشور از همسان سازی محروم شدند.

اساتید دانشگاه های فرهنگیان،  شهید رجایی، شاهد و مراکز پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی مشمول قانون همسان سازی می شوند

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم اضافه کرد: کمیسیون تلفیق برای سال 1401 مصوب کرده که همه افرادی که از همسان سازی حقوق محروم شدند، یا با تفسیر دولت کنار گذاشته شدند، مانند اساتید دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه شهید رجایی، دانشگاه شاهد و مراکز پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی و... مشمول این قانون در سال 1401 شوند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تامین منابع مورد نیاز برای همسان سازی حقوق بازنشستگان با توجه به اینکه دولت با بازپس گرفتن لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان، اراده ای برای تحقق این امر مهم ندارد، بیان کرد: یکی از دغدغه های بازنشستگان لشگری، کشوری و تامین اجتماعی این بود که آیا قانون همسان سازی بازنشستگی در انتهای سال 1400 پایان می پذیرد؟ در ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه همسان سازی حقوق بازنشستگان مصوب شد.

بر اساس مصوبه تلفیق در سال 1401 همسان سازی حقوق بازنشستگان باید ادامه یابد

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون برنامه، قانونی ویترینی، یعنی همه آن را مشاهده و باید آن را اجرا کنند، ادامه داد: کمیسیون تلفیق برای رفع این دغدغه تصویب کرده که در سال 1401 همسان سازی حقوق بازنشستگان ادامه یابد و مبلغی نیز برای تحقق این امر پیش بینی شد که برخی از بازنشستگان کشوری ابهام داشتند که این رقم کم است، اما باید به این نکته توجه کرد که تداوم اجرای همسان سازی حقوق اهمیت دارد.

حاجی بابایی با بیان اینکه منابعی پیش بینی شده که دولت بتواند همسان سازی حقوق بازنشستگان را انجام دهد، تصریح کرد: همسان سازی افرادی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، از محل اعتباری حدود 90 همت پیش بینی شده برای این سازمان انجام می پذیرد. همچنین حدود 15 همت برای همسان سازی بازنشستگان لشگری و کشوری پیش بینی شده است. امیدواریم بازنشستگان در سال آینده از فواید همسان سازی بهره مند شوند.  

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اینکه آیا نظر ستاد کل نیروهای مسلح درباره خرید خدمت سربازی برای مشمولان خارج از کشور و معافیت مشمولان متأهل با 2 فرزند اخذ شده است، گفت: در صحن کمیسیون تلفیق مصوبات و پیشنهاداتی داریم، در برخی موارد پیشنهادات پس از بحث و بررسی به رأی گذاشته شده و با آن موافقت می شود، اما کمیسیون تلفیق مجدد آن را حذف می کند. در واقع مصوبه اصلاح می شود، اما فضای بیرونی تحت تاثیر قرار می گیرد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم ادامه داد: درخصوص بحث سربازی پیشنهادات متنوعی مطرح شد، در مرحله اول مصوبه ای داشتیم که در گام بعدی این مصوبه تعدیل شد، مصوبه دیگر درباره مشمولان خارج از کشور بود، همکاران معتقد بودند در صورت لحاظ کردن اصل 110 قانون اساسی و با همکاری دولت، می توان شرایطی فراهم کرد که ایرانیان مشمول خارج از کشور کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند. موضوع دیگری نیز بود مبنی بر پیش بینی مبلغی برای خرید سربازی که از آنجا که نظام جمهوری اسلامی نظر مساعدی نسبت به خرید و فروش سربازی ندارد، همکاران مطرح کردند که صدها هزار نفر در کشور هستند که بیش از 30 سال سن داشته و دارای 2 فرزند نیز هستند، بهتر است شرایطی فراهم شود که این افراد از سربازی معاف شوند، چرا که با این موضوع این افراد از یکسو می توانند وارد بازار کار شوند، از سوی دیگر معیشت خانواده آنها تامین شود. همچنین انگیزه ای برای ازدواج و فرزندآوری ایجاد خواهد شد. البته این مصوبه منوط به رعایت اصل 110 قانون اساسی و تصویب در صحن علنی است.

وی درباره اینکه آیا نظر ستاد کل نیروهای مسلح درخصوص موضوع مذکور گرفته شده است؟ توضیح داد: صحبت هایی شده است، اما نمی توان به صورت شفاهی آن را پیش برد، اگر موضوع مذکور در صحن مصوب شد، موضوع در شورای نگهبان پیگیری می شود.

تغییرات کمیسیون تلفیق در بودجه سال 1401 ناچیز است

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه علی رغم تاکیدات مسئولان عالی رتبه برای رعایت سقف بودجه، شاهد افزایش بودجه هستیم، میزان رشد بودجه چقدر بوده و علت آن چیست؟ توضیح داد: تغییرات ما در بودجه سال 1401 بر اساس مصوبات کمیسیون ناچیز است، یعنی حدود 5 درصد، البته ممکن است این عدد در صحن بودجه نیز تغییر کند، در واقع در پایان بررسی بودجه در صحن علنی می توان درباره میزان تغییرات بودجه صحبت کرد.

حاجی بابایی با بیان اینکه میزان تغییرات بودجه بسیار کم بوده و در حد پایین ترین تغییرات در طول سالیان گذشته در بودجه است، ادامه داد: ما با تحول در نوع نگاه بودجه ای، این اقدامات مهم را انجام دادیم، در واقع می توان گفت 20 اقدام تحولی در زمینه بهداشت و درمان، عمران، اجتماعی، فرهنگی، کاهش آسیب های اجتماعی و... در بودجه سال آینده به وجود آمده است.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس با بیان اینکه نه به عنوان رئیس کمیسیون تلفیق، بلکه به عنوان کارشناسی که 6 دوره در کمیسیون های مختلف حضور داشتم، بیان می کنم که اعضای کمیسیون اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام داده اند، افزود: ما در حال تدوین جدولی هستیم که در آن براساس آمار و ارقام دیوان محاسبات، مرکز پژوهش ها و... میزان فروش داخلی نفت، میزان فروش خارجی نفت، پتروشیمی ها و... درج خواهد شد که رقم آن به نرخ آزاد خواهد بود، بدین معنی که در این جدول مشخص خواهد شد که نرخ نفت آزاد چقدر خواهد شد، سپس تعیین خواهد شد که درآمد آن، هزینه ها و ... چقدر خواهد بود. در پایان این جدول درج خواهد شد که هرگونه اقدام خارج از این جدول، جرم محسوب می شود، یعنی اگر فردی اقدامی انجام می دهد، باید آن را وارد جدول کند.البته نامه ای به وزیر نفت در این خصوص داده شد که اطلاعات مربوطه را به ما ارائه دهد ولی هنوز پاسخی از سوی ایشان دریافت نشده است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم تصریح کرد: اگر این موضوع به درستی اجرایی شود، به کلی موضوع بودجه ریزی متحول خواهد شد. در حال حاضر همه امید کمیسیون تلفیق لایحه بودجه و دولت تبصره 14 بودجه است، این درحالی است که این تبصره 4 سال پیش وجود نداشت و ما در برنامه ششم توسعه آن را مصوب کردیم.

وی اضافه کرد: این صحبت ها بدین معنی نیست که در وزارت نفت فردی به دنبال سوءاستفاده است، منظور این است که حساب ها در این حوزه باید شفاف و دقیق شود.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا اعتبار اختصاص داده شده برای واردات کالاهای اساسی در سال آتی کفایت می کند یا خیر، اظهار کرد: در سال 1400 در حدود 8 میلیارد دلار برای ارز ترجیحی به منظور تامین کالاهای اساسی پیش بینی شد که در کمیسیون تلفیق مقرر شده حدود 9 میلیارد دلار برای کالاهای اساسی و 4 میلیارد دلار برای گندم یعنی 13 میلیارد دلار پیش بینی شود، در حالی که دولت پیشنهاد 172 همت تومانی برای این کالاها داده بود که ما در کمیسیون تلفیق به این عدد حدود 80 همت اضافه کردیم.

حاجی بابایی تصریح کرد: منابع پیش بینی شده در کمیسیون تلفیق برای کالاهای اساسی، گندم و دارو کفایت می کند، مشروط به اینکه دولت منضبط عمل کند.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس با بیان اینکه وقتی حرف از حضور دلال و دزد در حوزه ارز ترجیحی زده می شود، در واقع 85 میلیون نفر تنبیه می شوند، زیرا نمی توانند دزدان را دستگیر کنند، تصریح کرد: دلالان و دزدان باید دستگیر شوند، چرا مردم را تنبیه می کنید. هیچ کارشناسی در کشور نمی پذیرد که ارز ترجیحی تداوم داشته باشد و در مقابل هیچکس نیز اذعان نمی کند که معیشت مردم خوب است، حال در این شرایط سوال ایجاد می شود که اگر ارز ترجیحی حذف شود، دولت می تواند عمل جراحی را به گونه ای انجام شود که بیمار به کما نرود؟ که ما در پاسخ به این سوال به این جمع بندی نرسیدیم که سال آینده معیشت مردم با حذف ارز ترجیحی آسیب نبیند. این بدان معنا نیست که دولت ناتوان است، بلکه ما براساس شرایط تصمیم گرفتیم. تمامی تصمیمات ما در کمیسیون تلفیق در راستای جلوگیری از آسیب و فشار به مردم و معیشت آنها در سال 1401 بود.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از کارشناسان معتقدند مصوبات کمیسیون تلفیق برای مالیات سیگار باعث افزایش حجم قاچاق سیگار خواهد شد، در این خصوص چه تمهیدی در نظر گرفته شده است؟ توضیح داد: در وهله نخست باید به این نکته توجه کرد که این مصوبه منجر به درآمدزایی و هزینه خواهد شد، در اینکه افزایش قیمت هر کالایی در رشد بهای سایر کالاها نیز موثر است، شکی نیست.

وی با بیان اینکه موضوع سیگار مهم است، افزود: مالیات بر سیگار و هزینه هایی که در برابر آن پیش بینی شده نیز از اهمیت برخوردار است، یعنی 5 همت از 19 همت این محل برای کمک به مسکن جوانان پیش بینی شده است، همچنین 5 همت از این محل نیز برای حوزه ورزش در نظر گرفته شده و اعتباری نیز برای کمک به آموزش و پرورش و بهداشت و درمان پیش بینی شده است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: زمانی که در کمیسیون تلفیق پیشنهادی طرح و نمایندگان با آن موافقت می کنند، برای ما لازم الاجراست.

حاجی بابایی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اینکه بودجه 1401 برای مردم کف جامعه چه مزیتی خواهد داشت؟ بیان کرد: تمامی مصوبات کمیسیون تلفیق سمت و سوی مردمی دارد، این امر یا از طریق نظارت و کنترل یا از طریق مصوباتی که برای گشایش امور مردم تصویب شده است، محقق می شود. به طور مثال موضوع گندم. زمانی که یارانه کالاهای اساسی و گندم حدود 80 همت افزایش می یابد، بدین معنی است که ما به دنبال کاهش فشار بر مردم هستیم. در شرایطی که 360 همت برای ازدواج جوانان و اشتغال خرد پیش بینی می کنیم، بدین معنی است که گشایشی در وضعیت اجتماعی به وجود خواهد آمد. زمانی که 120 همت در تبصره 18 بودجه که با مشارکت بانک ها این عدد می تواند به 360 همت افزایش یابد، برای تولید و اشتغال پیش بینی شده، بدین معنی است که مصوبات کمیسیون تلفیق در جهت کمک به مردم است. علاوه بر این ارقام 5.5 میلیارد یورو به صورت تهاتر نفتی برای پروژه های پیشران پیش بینی شده است که این مصوبه نیز سمت و سوی مردمی دارد.

وی ادامه داد: حدود 8 مصوبه در حوزه مسکن داشتیم، سال آینده یکی از پیشران ترین حرکت های دولت، شروع ساخت 2 میلیون واحد مسکونی است که دولت وعده تکمیل یک میلیون واحد از این تعداد را داده است. کمیسیون تلفیق 40 همت از محل تهاتر نفت برای این مهم پیش بینی کرده است. همچنین 20 همت از محل فروش اموال و دارایی ها برای این حوزه پیش بینی شده است، با این وجود تلاش می شود اعتبارات این حوزه افزایش یابد.

حاجی بابایی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار خبری درباره استثنای نمایندگان گفت: در صحن کمیسیون موضوعات گوناگونی مطرح می شود، در خروجی کمیسیون هیچ موضوعی مبنی بر استثنا شدن وجود ندارد، ملاک گزارشی است که کمیسیون تلفیق ارائه می کند. در این گزارش که احتمالاً فردا ارائه خواهد شد، موضوعی مبنی بر استثنا وجود ندارد.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به وعده دولت سیزدهم درباره ساخت 4 میلیون واحد مسکن، چه منابعی در لایحه بودجه سال آتی برای تحقق این امر پیش بینی شده است، بیان کرد: اعتباراتی همانند 50 همت از محل تبصره 16، در حدود 400 همت تسهیلات، 40 همت از طریق تهاتر نفتی و... برای این موضوع پیش بینی شده است. روز گذشته نیز جلسه ای با وزیر راه و شهرسازی داشتیم و بر تقویت صندوق ملی مسکن نیز تاکید شد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم با بیان اینکه ما حداکثر حقوق را 7 برابر تعیین کردیم، اضافه کرد: یعنی با توجه به اینکه حداقل حقوق شاغلان 5 میلیون و 600 هزار تومان است، بالاترین 7 برابر این رقم خواهد شد، این موضوع شامل تمامی شرکت های دولتی و تمامی ارکان موضوع ماده 29 می شود. گاهی اوقات با وجود اینکه این مصوبه پیش بینی می شد، اما از قانون تجارت استفاده می کردند که براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، استفاده از قانون تجارت برای تغییر حقوق و سقف آن ممنوع شد، البته این موضوع استثنائاتی نیز دارد مانند کارانه و افرادی که روی سکوهای نفتی و در بدترین شرایط مشغول فعالیت هستند. همچنین هیات علمی ها نیز از این موضوع مستثنی هستند.

وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه برای پاسخ به مطالبات اصناف و اقشار خاص، مصوبات مناسبی داشت، توضیح داد: حدود 5 همت برای تعرفه پرستاری پیش بینی شد، همچنین منابع در نظر گرفته شده برای نظام رتبه بندی از 25 همت به 40 همت برای پرداخت معوقات سال 1400 و اجرای آن در 1401 افزایش یافت.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تداوم همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی دیگر از مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 بود، ادامه داد: همچنین منابعی برای محیط زیست که وضعیت نامناسبی داشت و منابعی برای بخشی از کارمندان قوه قضائیه پیش بینی شد.

حاجی بابایی با بیان اینکه 90 همت برای تامین اجتماعی براساس ماده 12 برنامه ششم توسعه پیش بینی شد، ادامه داد: همچنین 40 همت برای پرداخت بدهی و مطالبات جانبازان به ویژه جانبازان 70 درصد و تامین امکانات آنها و پرداخت پاداش پایان خدمت آنها که سال هاست آن را دریافت نکرده اند، پیش بینی شد.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس با تاکید بر اینکه برای نخستین بار مصوب شد که پدر و مادر شهدا تمام حداقل حقوق را دریافت کنند که پیش از این میزان 60 درصد حداقل حقوق بود، تصریح کرد: افزایش تعداد رزمندگان معسر و دریافتی آنها و همچنین افزایش دریافتی سربازان به ویژه سربازان متأهل که بتوانند با خیالی آسوده، دوران خدمت خود را انجام دهند، از دیگر مصوبات کمیسیون بود.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم با اشاره به مراجعات زیاد مردم برای هزینه های درمان به ویژه بیماری های صعب العلاج بیان کرد: با همت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و برگزاری جلساتی با اعضای هیات رئیسه و وزارت بهداشت و درمان مقرر شد صندوق بیماری های صعب العلاج تاسیس شود تا افرادی که به این بیماری ها دچار می شوند و توانایی مالی ندارند، به این صندوق مراجعه کنند.

وی در تشریح اعتبارات پیش بینی شده در این صندوق توضیح داد: حدود 20 همت به عنوان تسهیلات 4 درصد پیش بینی شده است، همچنین 5 همت نیز به صورت بلاعوض به این افراد پرداخت می شود، یعنی 25 همت به صورت بلاعوض و قرض الحسنه در این صندوق پیش بینی شده است و دولت را متعهد کردیم که یک ریال از این اعتبارات را افرادی که توانایی مالی دارند، پرداخت نکند و تنها محرومان و افرادی که توان مالی ندارند بتوانند از این صندوق استفاده کنند.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اشتغال را مهمترین موضوع بودجه سال 1401 برشمرد و افزود: در تبصره 18 حدود 120 همت برای اشتغال و تولید پیش بینی شده است، که برای هر استان حدود 2 همت در صندوق پیشرفت و عدالت در نظر گرفته خواهد شد.

حاجی بابایی توضیح داد: این رقم وجوه اداره شده است، بنابراین تا 3 برابر افزایش می یابد، پس با این وجود این اعتبار 360 همت خواهد شد و می توان با استفاده از آن به تولید و اشتغال کمک کرد.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس با بیان اینکه در تبصره 16 حدود 200 همت برای اشتغال خرد پیش بینی شده که در اختیار استان ها قرار می گیرد، یعنی برای ایجاد هر شغل 150 میلیون تومان در نظر گرفته شده است، گفت: در بند (ی) تبصره 1 در حدود 5.5 میلیارد یورو یعنی 165 همت از طریق تهاتر نفت برای پروژه های پیشران پیش بینی شده است، این پروژه ها کشور را به سرعت به سمت توسعه حرکت می دهد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم با اشاره به پیش بینی 22 همت برای مناطق محروم در تبصره 14 ادامه داد: در حوزه فرهنگ نیز اقدامات خوبی انجام گرفته است؛ اهالی فرهنگ گلایه هایی نسبت به لایحه بودجه داشتند که با مصوبات کمیسیون به حوزه فرهنگ کمک مهمی شده است.

وی با بیان اینکه به روزنامه نگاران و هنرمندان در بودجه سال آینده کمک شده است، افزود: دولت مجاز شده که 2 درصد از بودجه را برای حوزه فرهنگ استفاده کند، همچنین کمک به پروژه های فرهنگی مانند موزه های دفاع مقدس از دیگر مصوبات کمیسیون تلفیق است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حدود 160 همت برای وام ازدواج 120 تا 150 میلیون تومانی جوانان پیش بینی شده است، ادامه داد: همچنین منابعی برای ودیعه مسکن و ناباروری دیده شده که بسیار قابل توجه است.

حاجی بابایی با اشاره به گام های بلند کمیسیون تلفیق در حوزه گردشگری و صنایع دستی توضیح داد: تعرفه گاز صنایع دستی با کسب و خدمات هماهنگ خواهد بود.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس با اشاره به مصوبات کمیسیون متبوعش برای کمک به بورس گفت: با اقداماتی که در تبصره 14 انچام دادیم، دست دولت را باز گذاشتیم و کمک کردیم دولت بورس را تنظیم و کنترل و اداره کند و افراد حقیقی حاضر در بورس بیمه کاری شوند و مورد هجمه کارگذاران و سرمایه گذاران بزرگ بورس قرار نگرفته و دچار سرخوردگی نشوند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم با بیان اینکه کمیسیون تلفیق باید حدود 220 همت کسری منابع را تامین می کرد،  افزود: با وجود تمامی مشکلات اعضای کمیسیون بودجه را به گونه ای تصویب کردند که در پایان بررسی تراز درآمد و هزینه ها، کسری بودجه ندارد.

وی با بیان اینکه میزان تغییرات بودجه بسیار محدود و ناچیز است، اظهار کرد: سیاست های بسیار رضایت بخشی در کمیسیون تلفیق ایجاد شد و پالس های مصوبات کمیسیون تلفیق برای جامعه بسیار مثبت بوده و موجب رضایتمندی عمومی در حوزه های مختلف مانند کشاورزان، بازاریان و... شد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تمامی حوزه ها به طور مثال حوزه مالیاتی سعی بر این بود که به مردم توجه شود، اضافه کرد: ما در کمیسیون تلفیق دقت بسیار داشتیم و به اندازه کافی وقت گذاشتیم و کمتر نماینده ای هر آنچه را که فکر می کرد به عنوان پیشنهاد مطرح نکرد. در برخی موارد 15 موافق یا مخالف اظهارنظر می کردند و محدودیت نداشتیم، باید به اغنای جمعی می رسیدیم.

حاجی بابایی با بیان اینکه گزارش کمیسیون چهارشنبه شب با توجه به اتمام زمان گزارش تقدیم شد و پنجشنبه بارگذاری شد، ادامه داد: برخی جملات باید اصلاح می شد، به طور مثال در تبصره 12 موردی بود که باید حذف می شد، پس از پایان کار کمیسیون تلفیق، هیات رئیسه کمیسیون از ابتدای صبح تا شب جلساتی برای این موضوعات داریم.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس تصریح کرد: آنچه در کمیسیون تلفیق اتفاق افتاده در گزارش درج خواهد شد، با نظارت هیات رئیسه و همه تصمیمات در کمیسیون تلفیق اخذ می شود و تمامی نمایندگان می توانند در جلسات ما حضور داشته باشند، تا امروز یک تصمیم شخصی نیز گرفته نشده و همه مصوبات دقیق، شفاف و قابل دفاع است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم ادامه داد: برای توزیع بودجه 22 همت پیش بینی شده برای مناطق محروم، رئیس کمیسیون عمران در جلسه حضور داشتند، همچنین در این نشست هیات رئیسه و نمایندگان دولت نیز حاضر بودند. کمیسیون عمران درباره این موضوع پیشنهاد داد و تقریباً هر آنچه که مطرح شده بود، تصویب شد.

وی با بیان اینکه در تبصره 14 من به عنوان رئیس کمیسیون تلفیق درباره یک ریال نظر ندادم، ادامه داد: بودجه 1401 شفاف، روشن و پاک نوشته شده و هیچ فشاری از هیچ جا نمی تواند نظر کمیسیون تلفیق را تغییر دهد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کار کمیسیون تلفیق بسیار خوب بود و آثار آن را در مصوباتی که مجلس خواهد داشت، می بینیم و خواهید دید چه اقدامات مهمی در کمیسیون تلفیق تصویب شده است. با توجه به اینکه ما 220 همت کسری منابع داشتیم، بودجه دولت را افزایش ندادیم و بار سنگینی را به دولت تحمیل نکردیم. در واقع صف اول و دوم نداریم و هر آنچه که هست گزارش شفاف کمیسیون تلفیق لایحه بودجه است.

با مصوبه کمیسیون تلفیق نباید در سال 1401 حقوق 100 و 200 میلیونی وجود داشته باشد

حاجی بابایی با بیان اینکه با مصوبه کمیسیون تلفیق نباید در سال 1401 حقوق 100 و 200 میلیونی وجود داشته باشد، افزود: اعضای هیات رئیسه کمیسیون هیچ منفعتی را برای خود در نظر نگرفته و عالمانه، عادلانه و با قدرت کار را دنبال کردند، هر کجا کوچکترین شائبه ای وجود داشته باشد، ما پاسخگو هستیم. ما معتقدیم بودجه قوی، شفاف و قابل اجرا در کمیسیون تلفیق تصویب شده و تکلیف دولت، مجلس و دستگاه های نظارتی در آن کامل مشخص است.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 مجلس با بیان اینکه بودجه بررسی شده در کمیسیون تلفیق مردم محور است، ادامه داد: این بودجه برای اقتدار مردم و سرپا نگه داشتن مردم و در جهت مناف مردم در کمیسیون تلفیق تدوین شد. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که ما باید در چارچوب بودجه ای تصمیم گیری می کردیم که محدود بود و باید از هر جای ممکن به تامین 220 همت کمک می کردیم. امیدواریم مردم در جریان مفاد مثبت این بودجه قرار گیرند.
نام:
ایمیل:
* نظر: