اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۲
کد خبر: ۲۴۴۲۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - 10 June 2021
رییس جمهور
رئیس جمهور با اشاره به روابط خوب ایران و روسیه طی سال های گذشته، افزود: در 8 سال گذشته روابط دو کشور در زمینه های مختلف توسعه پیدا کرده است که از همکاری دولت و رییس جمهوری روسیه تشکر می کنم .
روابط ایران و روسیه در هشت سال گذشته توسعه یافته استبه گزارش عصرپرس از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور در هفتاد و یکمین هفته پویش ملی تدبیر و امید برای جهش تولید، فرمان افتتاح رسمی ۵ پروژه بزرگ تولید برق و آبرسانی را در استان‌های هرمزگان، ایلام و کرمانشاه صادر کرد.

روحانی قبل از صدور فرمان آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه برق سیریک در شهرستان میناب استان هرمزگان، با قدردانی از تلاش های وزارت نیرو و همه دست اندرکاران حوزه آب و برق اعم از بخش دولتی و خصوصی برای به ثمر رسیدن پروژه های ملی در این بخش مهم در توسعه کشور، گفت: پروژه مهم نیروگاه برق سیریک بخاطر ارتباطات دوستانه و نزدیک بین ایران و کشور همسایه شمالی، فدراسیون روسیه از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس جمهور با اشاره به روابط خوب ایران و روسیه طی سال های گذشته، افزود: در 8 سال گذشته روابط دو کشور در زمینه های مختلف توسعه پیدا کرده است که در همین رابطه از شخص آقای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور محترم روسیه به دلیل همه تلاش‌هایی که در این مدت در بعد سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای انجام دادند تشکر می کنم .

روحانی افزود: ایران و روسیه همکاری‌های بسیار مهمی در زمینه سوریه و همکاری‌های مهم سه‌جانبه در زمینه آذربایجان و قفقاز داشته اند و همچنین همکاری‌های بسیار خوب در زمینه اورآسیا با روسیه و کشورهای عضو داریم و در زمینه رژیم حقوقی دریای خزر نیز قدم‌های بسیار مهمی با کشورهای دوست از جمله روسیه برداشته ایم.

رئیس جمهور همچنین به همکاری های ایران و روسیه در زمینه مسایل نظامی و دفاعی و همچنین ساخت دو نیروگاه اتمی اشاره کرد و افزود: روابط ما با روسیه بسیار گسترده‌تر از قبل شده است و همچنین این روزها تلاش‌هایی با روسیه در زمینه احیاء برجام درحال انجام است و توسعه روابط با کشور مهم همسایه روسیه به نفع دو ملت و به طور قطع به نفع منطقه و مسایل جهانی خواهد بود.

روحانی با اشاره به توافق ایران و روسیه درمورد اجرای طرح های مشترک از جمله نیروگاه و راه آهن در ایران، اظهار داشت: خوشبختانه حرکت‌هایی در این راستا شروع شده است البته انتظار ما این بود که این پروژه کمی زودتر شروع شود، اما برخی مشکلات موجب شد این طرح ها با تاخیر آغاز شود .

رییس جمهوری با اشاره به افتتاح های انجام شده در طول دولت های یازدهم و دوازدهم خاطرنشان کرد: همه این کارها انجام شد که به دنیا بگوییم نه جنگ اقتصادی و نه کرونا نمی تواند ما را از آبادانی ایران بازدارد، هر چند کار ما را کند کرد. اگر این خبیث یعنی ترامپ نبود، در طول این چهار سال اخیر، ۱۴ میلیارد دلار دیگر در آب و برق سرمایه گزاری می شد. بانک های خارجی آماده بودند که این پول را برای اجرای طرح ها سرمایه گزاری کنند اما ترامپ همه اینها را متوقف کرد. اگر جنگ اقتصادی نبود افتتاح طرح ها دوچندان می شد و مردم عظمت کار را می دیدند.

روحانی گفت: ما همیشه بر تعامل سازنده با دنیا تاکید کرده ایم و گفته ایم راه حل این است که در داخل برای افزایش تولید تلاش کنیم اما با انزوا نباید زندگی کنیم و باید با همه کشورهایی که دوستدار ایران هستند در تعامل باشیم. مخصوصا لازم است با همسایگانمان در تماس نزدیک باشیم. خدا نیامرزد آنهایی را که نگذاشتند روابط بین ایران و برخی از همسایه ها به خوبی انجام بگیرد و کارهای کودکانه انجام دادند و به مراکز دیپلماتیک حمله کردند؛ اگر این مسائل نبود الان شاید شرایط بهتری داشتیم.

وی با بیان اینکه یکی از همسایگانی که روابط با آن را توسعه دادیم کشور روسیه بود، گفت: در فناوری های پیشرفته و سازمان های بین المللی همکاری های خوبی داریم. امروز بین ایران، چین و روسیه یک هماهنگی و رایزنی تنگاتنگی در مذاکرات هسته ای وین وجود دارد که از دوران تحریم عبور کنیم و همانطوری که بارها تاکید کردم، این دولت یک بار تحریم را در سال ۹۴ به شکست کشاند و یکبار دیگر در سال ۱۴۰۰، تحریم را به شکست خواهد کشاند و اراده ما بر این کار قرار گرفته و این کار را خواهیم کرد.

رییس جمهوری با بیان اینکه در حال طی قدم های آخر رفع تحریم ها هستیم، افزود: مردم عزیز بدانند این تحریم هم برداشته خواهد شد و آمریکا ناچار به این کار است و پای مذاکره آمده و اکثر مسائل حل و فصل شده و چند مساله باقی مانده که حل و تحریم شکسته و شرایط زندگی مردم بهتر خواهد شد.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تبریک روز دختر گفت: دختران بسیار باهوش، عفیف و پرتلاش ایران در همه مراکز علمی و تحقیقاتی و بیمارستان ها، دوشادوش پسران در علم و دانش و تحقیق و کار و تلاش و زندگی موفق هستند. آنچه خداوند برای مقام زن و دختر در نظر گرفته، در جمهوری اسلامی تحقق پیدا کرده است. البته هنوز کار زیادی برای حقوق زنان و برقراری عدالت جنسیتی باید انجام بگیرد.

وی افزود: این دولت یکی از افتخاراتش این است که تصمیم گرفت مدیریت زنان را از پنج درصد در آغازدولت یازدهم به ۳۰ درصد برساند و امروز به ۲۵ درصد رسیده و انشاالله در دولت بعد به ۳۰ درصد می رسد و این حق زنان است. ما همیشه وظیفه داریم به خانم ها احترام بگذاریم و این موضوع نباید به دوره انتخابات محدود شود. از لحاظ دیدگاه انسانی و مقام و منزلت، زن و مرد با هم تفاوتی ندارند و زنانی را در جامعه ایرانی شاهد هستیم که در علم هم پیشتاز هستند.

رییس جمهوری، نقش حضرت فاطمه معصومه به عنوان یک بانوی مسلمان را در تاریخ ستود و گفت: افتخار می کنم که طلبه حوزه علمیه قم بودم و از این مرکز بسیار عظیم علمی بهره بردم. اگر حضرت فاطمه معصومه(س) به ایران نیامده بود و در این منطقه برای مدت کوتاهی زندگی نکرده بود و قبر مطهرش در این منطقه نبود، شاید ما امروز شاهد این حرکت بزرگ علمی در حوزه های علمیه نبودیم.

روحانی بعد از افتتاح چند نیروگاه تولید برق نیز خاطرنشان کرد: برق همیشه برای ما مهم بوده و در گرمای شدید تابستان که مصرف برق به اوج می رسد قدر آن را بهتر می دانیم. این موضوع به ما نشان می دهد که چقدر برق برای رفاه، سلامت و درمان مردم مهم است. بیش از ۲۰ هزار مگاوات برق در دولت یازدهم و دوازدهم به ظرفیت تولید برق نیروگاهی کشور افزوده شد که این مقدار از متوسط تولید برق در دولت های دیگر بیشتر است و تولید برق، سالانه از یک هزار و ۷۰۰ مگاوات تقریبا به ۲ هزار و پانصد مگاوات رسیده است. مخصوصا نیروگاه های کلاس اف که راندمان بالاتری دارند را افتتاح کردیم و در بندرعباس، نیروگاهی با قدرت ۳۰۷ مگاوات را امروز افتتاح کردیم که ۲ سال پیش واحد اول آن و امروز واحد دوم آن افتتاح شد و امیدواریم که سال آینده واحد سوم آن افتتاح شود.

وی با بیان اینکه در مناطق گرمسیری، کارهای خوبی در دولت تدبیر و امید انجام شد، خاطرنشان کرد: هر چند ما قصد داشتیم تمام طرح های این منطقه را تا پایان دولت به افتتاح برسانیم اما پروژه های مهم را تکمیل کردیم و هر سال شاهد افتتاح سد و کانال های یک و دو و سه بودیم. شاهد تحول خوبی در منطقه گرمسیری غربی و شمالی کشور هستیم. اصل طرح گرمسیری در سال پایانی دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی آماده شد و ما در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، این طرح را تهیه کردیم و آن موقع دکتر اردکانیان هم به عنوان مسئول آب در دبیرخانه فعالیت داشتند. ما این موضوع را مصوبه شورای عالی امنیت ملی قرار دادیم و در دولت های مختلف کارهایی انجام شد و در دولت یازدهم از مقام معظم رهبری خواستم که هشت میلیارد دلار از پول صندوق توسعه برای این طرح برداریم که مورد توافق قرار گرفت و برای مردم کرمانشاه و ایلام و کردستان و آذربایجان برکات زیادی خواهد داشت.

رییس جمهوری با تبریک افتتاح طرح های آبرسانی و افتتاح سند کنجان چم در ایلام به مردم این منطقه گفت: پنجاه و ششمین سد را امروز افتتاح کردیم و سد دیگری هم در هفته های آینده افتتاح خواهیم کرد. افتتاح سد کنجان چم در ایلام می تواند برای گردشگری منطقه و زائران عتبات عالیات هم مفید واقع شود. افتتاح ها در دوران کرونا و تحریم خیلی معنادار است و از آغاز سال ۹۹، افتتاح پنج شنبه ها را شروع کردیم و امروز هفتادویکمین افتتاح را داشتیم و فقط حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان طرح امروز افتتاح کردیم.

روحانی درباره دیگر طرح های انجام شده توسط دولت نیز گفت: طرح آب شرق کشور که به دو استان رسیده و استان های دیگر هم در برنامه قرار دارند. الان چیزی حدود ۱۹ هزار مگاوات برق طراحی شده و در دولت های بعدی افتتاح خواهد شد. در زمان تحریم و کرونا ما این توفیق را داشتیم که هر هفته بتوانیم افتتاح های بزرگ انجام دهیم. اگر آمار سدهایی که به اتمام رساندیم و افتتاح کردیم با دولت های قبل مقایسه شود بزرگی اقدامات انجام شده بیشتر روشن می شود.

وی با بیان اینکه ما هر ۵۰ روز یک سد و هر ۲ ماه یک تصفیه خانه آب و هر یک ماه یک تصفیه خانه فاضلاب افتتاح کردیم، گفت: ین روزها هیچ کس از اقدامات دولت در آبادانی روستاها صحبت نمی کند. برق و گاز و جاده و مراکز بهداشتی و آموزشی و اشتغال را به روستاها بردیم. هر هفته، ۳۰ روستا به آب سالم تجهیز می شود. تا سال ۹۲، یک میلیون نفر از آب سالم و پایدار استفاده می کردند که در این هشت سال، ده برابر شده و به ۱۰ میلیون نفر رسیده است. در ارتباطات و فضای مجازی، روستاهای ما در این دولت صاحب اینترنت شدند و این موضوع بسیار مهم بود زیرا مشاغل و تحقیقات و تحصیلات دانش آموزان و دانشجویان به این زیرساخت ها وابسته بود.
نام:
ایمیل:
* نظر: