اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۵
کد خبر: ۲۴۱۸۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - 23 May 2021
نمایندگان مردم در خانه ملت، لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده را اصلاح کردند.
موافقت مجلس با اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزودهبه گزارش عصرپرس از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده جهت تامین نظر شورای نگهبان، با اصلاح ماده ۵۷ این لایحه با ۱۷۹ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس ماده ۵۷ اصلاح شده این لایحه؛ این قانون شش ماه پس از ابلاغ به رئیس جمهور لازم الاجراء است.

نمایندگان مجلس در ادامه به اصلاح ماده ۶۰ لایحه مالیات بر ارزش افزوده پرداختند و آن را با ۱۹۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در ماده ۶۰ اصلاح شده این لایحه نیز آمده است.

متن زیر جایگزین ماده (۲۴۴) قانون مالیات‌های مستقیم و تبصره‌های آن می‌شود و به قانون مالیات بر ارزش افزوده تسری می‌یابد:

ماده ۲۴۴- مرجع رسیدگی به کلیه اختلاف‌های مالیاتی جز در مواردی که ضمن مقررات این قانون مرجع دیگری پیش‌بینی‌شده، هیأت حل اختلافات مالیاتی است. هر هیأت حل اختلاف مالیاتی از سه نفر به‌شرح زیر تشکیل می‌شود:

۱- یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور

۲- یک نفر از میان قضات بازنشسته یا با شرط وثاقت و امانت به درخواست سازمان امور مالیاتی و انتخاب رئیس کل دادگستری هر استان

علیرضا سلیمی در جریان بررسی ماده ۵۷ لایحه مذکور در اخطاری با استناد به اصول ۵۷، ۸۴، ۷۷ و ۸۵ قانون اساسی گفت: در این لایحه ذکر شده که قانون مذکور از ابتدای ۱۴۰۰ قابل اجراست، اما در اصلاح کمیسیون آمده که لایحه مالیات بر ارزش افزوده پس از ۶ ماه از ابلاغ آن لازم الاجرا می‌شود، حال چرا باید تا ۴ ماه دیگر کشور معطل اجرای قانونی بماند.

موافقت مجلس با کلیات لایحه نحوه واگذاری مالکیت مربوط به تأسیسات آب و فاضلاب

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه نحوه واگذاری اموال، تاسیسات، ماشین آلات و هرگونه مالکیت مربوط به تاسیسات آب و فاضلاب با کلیات این لایحه با 178رأی موافق21 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 238 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در تشریح گزارش کمیسیون متبوعش درخصوص لایحه مذکور گفت: این لایحه برای بررسی به کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شد و با حضور مسئولان اجرایی ذیربط و کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در نشست مورخ 11 آبان 1399 با اصلاحاتی در عنوان تصویب شد.

وی ادامه داد: این لایحه که دارای متن کوتاهی است برای تعیین تکلیف مالکیت اموال تاسیسات آب و فاضلاب به مجلس ارائه شد که حدود 10 سال بلاتکلیف مانده و گره ای در کار وزارت نیرو ایجاد کرده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: آنچه که توسط کمیسیون به عنوان تغییر اساسی در متن ماده واحده انجام شد، این بود که در متن اولیه بحث معافیت مالیاتی مطرح شده بود و از آنجا که هرگونه معافیت مالیاتی با شفافیت مغایرت دارد و اگر نیاز باشد جایی مالیات پرداخت نشود، بهتر بود محاسبه نرخ مالیاتی را داشته باشد، ما مالیات آنها را به نرخ صفر محاسبه و عنوان معافیت مالیاتی را حذف کردیم؛ آیین نامه این لایحه پس از 3 ماه باید توسط هیات وزیران تصویب شود.

نام:
ایمیل:
* نظر: