اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۲۲۳۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - 20 January 2021
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: اینکه بودجه ابزار سیاسی و بخشی از کار‌های انتخاباتی سال ۱۴۰۰ شده نه به صلاح مجلس، نه دولت و نه مردم است؛ مردم باید بیشترین منفعت را از این بودجه ببرند.
مردم باید بیشترین منفعت را از این بودجه ببرندبه گزارش عصرپرس  از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت و در پاسخ به سوال خبرنگاران با اشاره به وظیفه قانونگذاری و استیضاح و سوال در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: دخالت در وظیفه اجرایی و تصمیم گیری های دولت صحیح نیست.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه ادبیات سخیف برخی نمایندگان علیه دولت و وزرا به مصلحت همبستگی و انسجام کشور نیست، از برخی نمایندگان محلس خواست که در مصاحبه و  توئیت کردن در فضای مجازی، اخلاق اسلامی را رعایت کنند.

واعظی با اشاره به برخی نوسانات و فراز و نشیب ها در بازار بورس، تصریح کرد: بورس در همه دنیا یک روند ثابت ندارد و برخی اتفاقات و مسائل اقتصادی و سیاسی بر بازار سرمایه تاثیرگذار است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر برخی شایعات بین برخی وزاری اقتصادی دولت و تاثیر آن بر بازار بورس، تاکید کرد:

همیشه مسوولین بورس دنبال بهانه‌ای هستند و در عین حال ماموریت های جداگانه وزرای دولت نیز مشخص است که در جلسات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت اختلاف نظر و سلیقه‌ها حل و فصل می شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برخی نمایندگان مجلس به استناد گزارش دیوان محاسبات مدعی شدند که با اقدامات سازمان برنامه و بودجه یا دولت در  بودجه  در سال آینده شاهد حقوق‌های نجومی تا 50میلیون تومان خواهیم بود، تاکید کرد: به نظر می‌رسد که در مجلس شاهد این هستیم که به مساله بودجه به جای نگاه حرفه‌ای و کارشناسی، به عنوان ابزاری برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و ضربه و حمله به دولت برخورد می شود.

واعظی با اشاره به اینکه در طول سالیان گذشته بودجه یک روندی داشته است که در کمیسیون تلفیق با سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای مختلف بحث و بررسی می شده است و در نهایت به یک جمع‌بندی می‌ رسیدند، افزود:  این اولین سال بعد از انقلاب است که بعد از فرستادن بودجه به مجلس نمایندگان و رئیس مجلس مصاحبه و تبلیغ می‌کنند و در جلسات با  رئیس جمهور و سران سه قوه نیز مطالب خود را مطرح کرده اند و همچنین مسائلی مطرح می‌کنند که خودشان خلاف آن عمل می‌کنند.

وی ادامه داد: توصیه ما این است که در زمینه بودجه یک تعامل خوب و همکاری داشته باشند و چنین برخوردهایی با بودجه به صلاح مجلس، دولت و مردم نیست.

واعظی با اشاره به اینکه در طول سالیان گذشته بودجه یک روندی داشته است که در کمیسیون تلفیق با سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای مختلف بحث و بررسی می شده است و در نهایت به یک جمع‌بندی می‌ رسیدند، افزود:  این اولین سال بعد از انقلاب است که بعد از فرستادن بودجه به مجلس نمایندگان و رئیس مجلس مصاحبه و تبلیغ می‌کنند و در جلسات با  رئیس جمهور و سران سه قوه نیز مطالب خود را مطرح کرده اند و همچنین مسائلی مطرح می‌کنند که خودشان خلاف آن عمل می‌کنند.

وی ادامه داد: توصیه ما این است که در زمینه بودجه یک تعامل خوب و همکاری داشته باشند و چنین برخوردهایی با بودجه به صلاح مجلس، دولت و مردم نیست.

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره برنامه های دولت برای حمایت از بازار بورس بویژه سهام پالایشی و دارا یکم، تاکید کرد: متاسفانه مردم در این بخش ضرر کردند و بر اساس نظر وزیر اقتصاد و تخفیفی که داده بود، اعتماد کردند اما دولت اجازه نمی دهد که مردم ضرر کنند.

واعظی گفت: رئیس جمهور دستور داد که طرحی ارایه شود تا از این دو صندوق سلب اعتماد نشود ولی تحلیل و برداشت ما این است که نباید نگاه به بورس کوتاه مدت باشد و به آینده خوش‌بین هستیم.

وی با اشاره به برخی اعتراضات مردمی در بازار بورس، تاکید کرد: به سهامدارها حق می‌دهیم که معترض باشند ولی بدانند که دولت همواره به دنبال این است که بازار سرمایه و بورس قابل اعتماد باشد بویژه در این مقطعی که یک جمعیت عظیمی از کشور سهامدار شدند و رئیس جمهور دستور دادند که دخالت مخربی در بورس انجام ندهند و البته حمایت کنند.

رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: از مجلس، نمایندگان و کمیسیون‌ها  انتظار داریم از اظهارنظرهایی که باعث به هم خوردن بازار بورس می شود، دوری کنند و امیدواریم با تغییر شرایط جهانی، بازار بورس نیز یک روند طبیعی و آرام طی کند.

واعظی خاطرنشان کرد: کلیت مجلس مورد احترام دولت است ولی برخی در مجلس می‌خواهند از این موقعیت یا تریبون مجلس استفاده کنند و یک سری اهداف را دنبال کنند که ربطی به مجلس نداشته و اهدافی برای سال 1400 دارند تا  دولت موفق نشود و  یک دوقطبی به وجود بیاید.

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره توییت یکی از نمایندگان مجلس در خصوص استعفای مدیر عامل سازمان بورس،  تصریح کرد: اینگونه رفتارها باعث شد تا  بورس به این وضع دچار شود و چنین دخالت هایی مضر است و وقتی مردم عادی صدایی از مجلس می شنوند،  فکر می‌کنند که یک تصمیم مهمی در پشت ماجرا وجود دارد و در نتیجه بازار به هم می‌ریزد.

واعظی در پاسخ به سوالی درباره مشکل اصلی بورس و همچنین روند با سرعت افزایش معاملات را برخی هیجانات و فضای روانی حاکم برکشور توصیف کرد و گفت: الان بورس به پایه‌ رسیده است و باید اجازه دهیم که بورس روند عادی خود را طی کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره رفتار دولت بایدن در برابر ایران در زمینه سیاسی و اقتصادی با بیان اینکه رفتار دولت بایدن قطعا با رفتار دولت ترامپ متفاوت است، افزود: رفتاری که دولت ترامپ در 4 سال گذشته انجام داد، افراطی و همچنین برای همسایگان این کشور و اروپا و آسیا  غیرمعمول بود یعنی با ادبیات سیاسی معمول همخوانی نداشت.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه برای هر گونه شرایطی در کشور آمادگی داریم و برداشته شدن تحریم ها و حضور ایران در بازارهای جهانی در اولویت قرار دارد، گفت: اگر سیاست دولت بایدن نیز همین باشد، می‌توانیم گام‌هایی برداریم و با توجه به اینکه هیچ گونه ارتباط و مذاکره ای تا به امروز در کار نبوده، نمی‌توانیم نسبت به آینده اظهارنظر کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره شکایت مجلس از رئیس جمهور برای استنکاف از 13قانون مجلس، با تاکید براینکه  رئیس جمهور بر اساس قانون اساسی باید از قانون اساسی صیانت کند، گفت: اگر مراحل یک قانونی از نظر رئیس جمهور به درستی طی نشده است براین اساس راهکار و سازوکاری که قانون مشخص کرده است که می‌تواند به رئیس مجلس ابلاغ کند که این کار انجام شده است.

وی افزود: این مراحل در دولت های قبلی هم وجود داشت و چیز جدیدی نیست اما  این مجلس یک مجلسی است که بدعت های انجام می دهد که به طور کلی رئیس جمهور باید ابلاغ کند که این مرحله تشریفاتی است و مرحله بعد اجرای قانون است که دکتر روحانی قانونی که اشکال دارد را اجرا نمی کند و موضوعی که مربوط به اجرای قانون است را  اجرا می کند.

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره نگرانی های دکتر حدادعادل درباره نرخ ارز در کشور تاکید کرد:  طبیعی است که وقتی شرایط بین‌المللی تغییر پیدا می‌کند و فشارها روی ایران کم می‌شود، بر روی انتظارات مردم اثر می‌گذارد و انتظارات مثبت در داخل به وجود می‌آید و همچنین از زمان انتخابات آمریکا صادرات نفتی و غیر نفتی روان تر شده است و ارز بیشتری در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

واعظی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد دولت برای نرخ ارز در لایحه بودجه سال آینده، تصریح کرد: دولت به دنبال این است که ارز به تعادل برگردد و بر همین راستا نرخ 12هزار تومان اعلام شد که البته مجلس فروش 2میلیون و 300هزار بشکه نفت را به یک میلیون و 500 هزار رسانده است که دولت برای 2میلیون و 300هزار بشکه نفت، 199هزار میلیارد تومان تعیین کرده بود اما مجلس برای یک میلیون و 500هزار بشکه نفت رقم، 230هزار میلیارد تومان معین کرده است.

وی ادامه داد: رئیس جمهور تنها اعلام کرد که ارز 11.5 تا 12 درنظر گرفته شده است اما مجلس رقم230هزار میلیارد تومان برای یک میلیون و 500هزار بشکه نفت در طول سال تعیین کرد که رقم نرخ ارز از این مقدار فروش  17.5 می شود و دولت با این امر مخالف است چراکه می‌توانیم 2میلیون و 300هزار بشکه نفت بفروشیم و همچنین دولت به دنبال کاهش وابستگی کشور به نفت است و در همین راستا رقم 199هزار میلیارد تومان را در نظر گرفته است.

واعظی درباره حذف ارز 4200 تومانی در بودجه و با اشاره به جنگ اقتصادی دشمن و نیاز کشور به این ارز برای تامین کالاهای اساسی مردم در آن مقطع زمانی، تصریح کرد:  الان تا انتهای سال کالا وارد شده است که این کالاها دست بخش خصوصی است و در انبارها توزیع‌ می‌شود و اگر اعلام شود که این نرخ آزاد شده است یک گرانی عجیب در بازار راه می‌افتد و به همین دلیل پیشنهاد کردیم که اجازه تصمیم‌گیری به دولت داده شود که البته ارز دونرخی  فسادزا است و واسطه ها سود می برند و همیشه دنبال این بودیم که دست واسطه‌ها را کوتاه کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره واکسیناسیون کرونا در کشور تاکید کرد: علاوه بر کواکس که قرارداد بسته شده است و  در نوبت هستیم، همزمان  با سه کشور چین، روسیه و هند که واکسن‌های آنها در دنیا استفاده می‌شود، مذاکره فشرده‌ای انجام می‌دهیم و پیشرفت‌های نسبتا خوب بوجود آمده است و تلاش‌ دولت بر این است که سریع‌تر اولین محموله  وارد شود.
نام:
ایمیل:
* نظر: