اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۲۲۱۸۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۸ - ۲۴ دی ۱۳۹۹ - 13 January 2021
با همکاری شرکت آب منطقه‌ای تهران
در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران مراسم امضاء و تبادل همکاری گسترش سواد آبی با اجرای طرح داناب و آموزش های آبی در شهر تهران با حضورسرپرست شرکت آب منطقه ای تهران و معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد.
تفاهم‌نامه گسترش طرح سواد آبی برای دانش آموزان استان تهران امضاء شدبه گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی عصرپرس، "یوسف رضاپور" سرپرست شرکت آب منطقه‌ای تهران در این مراسم با بیان اینکه کشور ایران جزء معدود کشورهایی است که تمامی جمعیت شهری ساکن در آن به آب آشامیدنی سالم و پایدار دسترسی دارند،گفت: اما به دلیل تغییراقلیم، افزایش شهرنشینی و توسعه صنعت تامین آب در صورت افزایش جمعیت در آینده با دشواری هایی روبرو خواهد شد، لذا فرهنگ سازی استفاده بهینه از آب یکی از وظایف متولیان منابع آبی بوده  تا چالش های پیش رو کمتر شود که لازمه آن برنامه ریزی های طولانی مدت می باشد.

وی با بیان اینکه 90 درصد از منابع آبی کشور صرف بخش کشاورزی، 8 درصد شرب و بهداشت و 2 درصد در بخش صنعت استفاده می شود، تصریح کرد: میزان مصرف آب شرب در استان تهران 42 درصد بوده  که با توجه به این میزان مصرف و افزایش جمعیت نیازمند تامین آب بیشتری تا افق 1410 خواهیم بود.

مصرف سرانه آب در تهران نگران کننده است

رضا پور میزان سرانه آب شرب هر شهروند در کشورهایی که مقدار بارندگی آن ها سه برابر ایران است 170 لیتر در شبانه روز برای هر شهروند دانست و افزود: این میزان برای هر شهروند تهرانی 348 لیتر در شبانه روز برآورد شده که بر این اساس دو برابر مصرف جهانی است  که نشان از رعایت نکردن الگوی مصرف دارد.

سرپرست شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه مصارف کشاورزی  و صنعت می تواند از طریق پساب نیز تامین گردد، ادامه داد: جایگزینی پساب به جای آب شرب در موارد یاد شده می تواند به عنوان یک برنامه ریزی دراز مدت مورد توجه مدیران آبی قرار گیرد.

وی ضمن تاکید بر ضرورت مشارکت و همراهی کلیه آحاد مردم جامعه  در صیانت از منابع آبی و استفاده صحیح  اضافه کرد: هرچقدر اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و افزایش آگاهی  بیشتر باشد این  هدف زودتر محقق خواهد شد.

وی در ادامه سخنان خود طرح داناب و همچنین انتشار کتاب انسان و محیط زیست  را در راستای افزایش گسترش سواد آبی دانش آموزان بسیار موثر و چشمگیر دانست و گفت:  نهادی مانند آموزش و پرورش که با دانش آموزان به عنوان نسل جوان و تاثیر گذار آینده سروکار دارند می توانند با آموزش های لازم در این خصوص به فرهنگ سازی بهینه استفاده از منابع آبی کمک نموده؛ چرا که آن ها نیز در خانواده اثر گذار خواهند بود.

رضاپور در پایان خاطر نشان کرد: در کنار آموزش دانش آموزان موضوع آموزش همگانی نیز بسیار بایستی مورد توجه واقع شود و سازمان های مردم نهاد نیز با همکاری و فرهنگ سازی می توانند متولیان و مدیران در کلان شهر تهران را در جهت  تامین منابع آب پایدار در افق های بلند مدت یاری گر باشند.

دری: آموزش سواد آبی را باید از پیش دبستانی آغاز کرد

در ادامه این مراسم پانته‌آ درّی، معاون  آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران نیزعنوان کرد: تمامی ارگان های کشور برای اینکه به اهداف کوتاه و بلندمدت  خود برسند اولین بستری  که به آن نیاز دارند، آموزش و پرورش است و بسیار خرسندیم که این پتانسیل در معلمان عزیز و دانش آموزان  وجود دارد که بتوانند در مسائل مهم جامعه صاحب نظر بوده و نقش راهبری داشته باشند.

وی با بیان اینکه در موضوع گسترش سواد آبی باید آموزش را از پیش دبستانی آغاز کرد، افزود: دانش آموزان نه تنها در افزایش آگاهی‌ خانواده ها می توانند نقش بسزایی داشته باشند بلکه  می توان امیدوار بود در آینده  بهره وری بیشتری از این  نعمت  الهی داشته باشیم.

دری با تاکید بر اینکه معلمان می‌توانند رهبری افزایش سواد آبی را در کشور عهده دار گردند، اظهار امیدواری کرد: صیانت و حفاظت از منابع با  مشارکت تمامی خانواده ها و شهروندان محقق شود.

خبرنگار: وجیهه مرادی

نام:
ایمیل:
* نظر: