اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۵
کد خبر: ۲۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - 23 January 2017
تا پایان سال
گازرسانی به روستاهای بالای ٢٠ خانوار کشور با هدف محرومیت‎ زدایی از روستاها، افزایش رفاه عمومی، جلوگیری از مهاجرت به شهرها و اشتغالزایی؛ به عنوان یکی از برنامه‌های راهبردی وزارت نفت در دستور کار قرار گرفت و تا پایان امسال روزانه ١٥ روستا به شبکه سراسری گاز متصل می‌شوند.
گرمای گاز در نقطه صفر مرزی

سرویس اقتصادی عصرپرس: هم اکنون یکهزار و ٧٧ شهر و ٢١ هزار و ٦٠٠ روستا از نعمت گاز برخوردارند و براساس برنامه های تعریف شده، در قالب بند «ق» تبصره ٢ قانون بودجه سال ٩٣ و ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید، تا پایان سال ٩٦ همه روستاهای بالای ٢٠ خانوار کشور از نعمت گاز برخوردار میشوند.

به گزارش شانا، در این مسیر، استان آذربایجان غربی به عنوان یکی از استانهای سردسیر و مرزی که دارای اقوام و مذاهب مختلف است، از قاعده گازرسانی مستثنی نبوده و در این استان که اقوام مختلفی از جمله کرد و ترک و مذاهب شیعه، اهل سنت، آشوری و ارمنی ساکن هستند، شاهد توسعه زیرساختهای گازرسانی در سه سال گذشته هستیم.

براساس آمار، از ابتدای فعالیت شرکت گاز این استان تا پایان سال ٩٢ به ٣٥١ روستا گازرسانی شده و این در حالی است که از ابتدای سال ٩٣ تاکنون ، شاهد گازرسانی به ١٨٨ روستای سطح استان بوده ایم.

افزون بر گازرسانی به این تعداد روستا، هم اکنون گازرسانی به ٤٠٨ روستا با ٥١ هزار و ٥٠٠ خانوار در حال اجراست که با بهره برداری از این طرحها، ضریب نفوذ گاز در این استان از ٣٣ درصد (پایان سال ٩٢) به ٦٢ درصد افزایش می یابد.

در این مسیر، گازرسانی به شهر سیلوانا که از جمله شهرهای هم مرز با عراق و ترکیه به شمار می رود، همزمان با هفته دولت پارسال در دستور کار شرکت گاز استان آذربایجان غربی قرار گرفت و فاز نخست آن امسال به بهره برداری رسید.

عادل نجم، سر ناظر خطوط انتقال گاز شمال استان آذربایجان غربی درباره طرح گازرسانی به سیلوانا گفت: در قالب اجرای ١٤ کيلومتر خط لوله ١٠ اینچ، گازرسانی به این منطقه کوهستانی و مرزی در دستور کار قرار گرفت و زمستان امسال گاز به این خط تزریق شد.

به گفته وی، در قالب این پروژه که به دلیل وجود شیبهای ٣٠ درصد، سخت گذر بودن، وجود مسیر سنگی با دشواریهای زیادی همراه بود، حدود ٨٧٥ هزار مترمکعب عملیاتی خاکی انجام شده است.

افزون بر خط لوله انتقال گاز، یک ایستگاه CGS تقلیل فشار گاز با ظرفیت ٣٠ هزار مترمکعب نیز در قالب این طرح ساخته و به منطقه هشت عملیات انتقال گاز تحویل شده است.

منطقه سیلوانا که در ۳۰ کیلومتری شهرستان ارومیه در استان آذربایجان غربی قرار دارد، به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری ایران شناخته می شود و از جمله ١٩ نقطه جهان به شمار می رود که اکسیژن خالص دارد و از قابلیت های زیادی برای توسعه گردشگری بهره مند است.

در همین حال، آرش علیزاده، معاون بخشدار سیلوانا میگوید: براساس آمار سال ١٣٩٠، بیش از ٥٣ هزار نفر ساکن این منطقه (سه دهستان مرگور، ترگور و دشت) هستند.

وی گفت: تا پیش از این، انرژی مورد نیاز مردم از طریق نفت و گازوییل تامین می شد و این در حالی است که با گازرسانی به این منطقه کمتر توسعه یافته، شاهد شکوفایی صنایع به ویژه گردشگری خواهیم بود.

معاون بخشدار سیلوانا تاکید میکند: یکی از بزرگ ترین مشکلات مردم سیلوانا نداشتن انرژی پاک و ارزان بود که خوشبختانه با پیگیری استاندار و تلاش کارکنان شرکت گاز استان، اهالی این منطقه به آرزوی دیرین خود در خصوص برخورداری گاز دست یافتهاند.

گازرسانی به این منطقه سخت گذر اگرچه با مشکلاتی همراه بود و در برخی موارد برای تامین سوخت دستگاه های حفاری، از جمله پیکور و ساید بوم از چهار پایان استفاده میشد، اما با همت شبانه روزی کارکنان صنعت نفت شاهد بهره برداری از آن هستیم.

براین اساس، فاز نخست طرح گازرسانی به منطقه سیلوانا با حضور قربانعلی سعادت، استاندار آذربایجان غربی و حمیدرضا عراقی، معاون وزیر نفت در امور گاز افتتاح شد و هم اکنون مراحل نصب انشعابات گاز در جریان است.

علیزاده با اشاره به سردسیر بودن این منطقه و ایجاد زیرساخت های رفاهی با ورود گاز گفت: دمای این منطقه نسبت به دیگر مناطق در بیشتر مواقع ١٠ درجه کمتر است و این موضوع اهمیت گازرسانی به این منطقه را دوچندان میکند.

از سوی دیگر، این منطقه، قطب گردشگری استان به شمار می آید و چند نقطه مهم دارد که در چهار فصل سال شاهد حضور بسیاری از گردشگران در این منطقه هستیم.

پیست اسکی روستای خوشاکو  هر ساله در فصل زمستان شاهد حضور تعداد قابل توجهی از گردشگران است و گازرسانی به این سیلوانا میتواند در توسعه صنعت گردشگری منطقه تاثیرگذار باشد.

براین اساس تا دو سال آینده شاهد گازرسانی به همه روستاهای این منطقه خواهیم بود و این منطقه صفر مرزی که تامین سوخت مایع آن به دلیل مسیرهای سخت گذر در فصل زمستان با دشواری زیادی همراه است برطرف میشود.

از طرفی، گازرسانی به این مناطق سبب ایجاد اشتغال زایی میشود و با بهره گیری از نیروهای بومی این منطقه شاهد تاثیر مستقیم ورود گاز بر زندگی مردم خواهیم بود.

به گفته معاون بخشدار سیلوانا، براساس برنامه های تعریف شده، در فاز بعدی، روستای راژان در دستور کار گازرسانی قرار دارد.

روستای راژان که نامی کردی دارد و برگفته از  رازان به معنی باغ های انبوه است نیز، به عنوان یکی از روستاهای کردنشین که بخش قابل توجهی از ساکنان آن اهل سنت هستند، در دستور کار گازرسانی قرار گرفته و بخشی از علمک های این روستا در حال نصب است.

صادق نیک نیا، دهیار روستای راژان در ادامه افزود: این روستا ٩٥٠ خانوار دارد و هم اکنون شاهد تلاش های شبانه روزی کارکنان شرکت گاز استان آذربایجان غربی برای گازرسانی به آن هستیم.

به گفته وی، در این مدت تلاش فراوانی انجام شده و گاز به عنوان نعمتی بزرگ در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و در دولت تدبیر و امید به روستای راژان رسیده است.

گازرسانی به نقطه صفر مرزی نعمتی بزرگ است و این نشان میدهد میان مردم پایتخت و روستاهای دورافتاده مرزی تبعیضی وجود ندارد و به همین دلیل مردم بسیار خوشحال هستند. گاز نعمتی برای مردم است که با تلاش های مداوم شرکت ملی گاز ایران به خود مردم برمی گردد.

 به عنوان مثال، روستای کوله بهی و سوله دوکه هم مرز با عراق و ترکیه بوده که در بخش ایران شاهد گازرسانی به آنها هستیم و این در حالی است که در مناطق مرزی عراق و ترکیه هنوز برنامه های برای گازرسانی به شهرها نیز تعریف نشده است.

ماموستا محمدطاهر ایرانخواه، امام جماعت روستای راژان در ادامه گفت: گازرسانی به مناطق روستایی سبب اجرای طرحهای توسعه در حوزه صنایع میشود و امکان سرمایه گذاری را در این مناطق فراهم میکند.

وی درباره نقش گاز در زندگی مردم این روستا تاکید میکند: گاز در زندگی امروز جامعه به ویژه مردم روستاها نقشی بسزا و جایگاهی قابل توجه دارد.

به گفته ماموستا ایرانخواه، هر خانوار روستایی راژان به طور میانگین سالانه ١٤ بشکه نفت مصرف میکند و ورود گاز سبب میشود سختی تامین سوخت های مایع از میان برود و مردم با خیال راحت از گاز استفاده کنند.

نصرالدین امینی، عضو شورای حل اختلاف دهستان دشت و روستای راژان نیز درباره طرحهای گازرسانی به این مناطق گفت: مردم خواهان آسایش هستند و گاز یکی از عوامل مهمی است که سبب ایجاد رفاه عمومی برای آنها میشود.

وی تاکید میکند: در حوزه استفاده از گاز باید آموزش های لازم به مردم ارائه شود که خوشبختانه در این
زمینه نیز از نیروهای بومی استفاده شده و دو نفر از مردم روستا به عنوان گازبان در حال سپری کردن دوره های آموزشی و فنی هستند.

توسعه صنعت گاز در استان آذربایجان غربی طی سه سال گذشته با وجود ٩٠٠ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری نخجوان، کوهستانی و سخت گذر بودن در دستور کار قرار گرفته و با روند مطلوبی در جریان است.

استان آذربایجان غربی از نظر جمعیت هفتمین و به لحاظ درصد بهره مندی از گاز رده نهم را میان شرکت های گاز استانی دارد و اولویت کاری شرکت گاز این استان دستیابی به جایگاه واقعی خود در حوزه گازرسانی است.  

از سوی دیگر، توقع شهروندان این استان به عنوان مردمی که در دوره های مختلف از این سرزمین دفاع و پس از انقلاب نیز با گروهک های معاند تروریستی مبارزه کرده اند این است که گازرسانی به همه روستاهای بالای ٢٠ خانوار انجام شود.

بر این اساس و با توجه به برنامه های تعریف شده وزارت نفت، در سالهای ٩٦ و ٩٧ روند گازرسانی به روستاهای استان آذربایجان تداوم خواهد داشت و با تزریق منابع مالی، پرونده گازرسانی به روستاهای این استان بسته میشود.


گرمای گاز در نقطه صفر مرزی
نام:
ایمیل:
* نظر: