اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۱۸۶۸۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۴ - ۰۲ تير ۱۳۹۹ - 22 June 2020
تفاهم نامه همکاری به منظور بومی سازی فناوری‌های مدیریت و تبدیل پسماند به انرژی ما بین پژوهشگاه نیرو و استانداری گیلان امضاء شد.

امضاء تفاهم نامه همکاری پژوهشگاه نیرو و استانداری گیلان به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از روابط عمومی پژوهشگاه نیرو،بر اساس "سند راهبردي و نقشه راه توسعه فناوري‌هاي مرتبط با انرژي زيست‌توده در ايران" پژوهشگاه نیرو ماموریت توسعه توان ساخت داخل فناوری‌های استحصال انرژی از پسماند را دارد.

در این راستا با توجه به عزم استانداری گیلان برای حل معضل پسماند شهری با استفاده از توانمندی داخلی و حمایت سازمان برنامه و بودجه کشور از طرح‌های مربوط به پسماند استان‌های شمالی بر اساس مقررات قانونی و شرایط و ضوابط مندرج در این تفاهم‌نامه، این قرارداد همکاری میان طرفین به امضاء رسید.

موضوع این تفاهم نامه، فراهم‌سازی شرایط اجرای پروژه «بومی‌سازی طراحي، ساخت و بهره‌برداري فناوری‌های مدیریت و تبدیل پسماند به انرژي با اولویت احداث تأسیسات مدیریت پسماند و نیروگاه هضم بیهوازی از پسماند مخلوط شهری» در شهرستان تالش واقع در استان گیلان است.  

قاضی زاده به گزینه هاضم بیهوازی به عنوان یکی از حوزه های مناسب اقتصادی در حوزه تبدیل زباله به انرژی اشاره کرد و گفت: با توجه به مصوبه جدیدی که در خصوص  نرخ خرید تضمینی تبدیل زباله به انرژی صادر شد؛ در واقع گپ بزرگ اقتصادی این موضوع مرتفع شده است و می شود امیدوار بود که اگر این فناوری را بومی سازی کنیم مشتری کافی خواهد داشت و این کار دنبال می شود.

علی اوسط اکبری مقدم معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان، گفت: بحث سیستم های هاضم بیهوازی برای اولین باردر کشور مطرح می شود و این شرایط مهیا است و در استان  گیلان برای رفع معضل پسماند، همه نوع همکاری و مساعدت را خواهیم داشت . با توجه انباشت پسماند در شهرهای شمالی، ما نگران نسل های آینده هستیم و انتظار داریم این پروژه با توجه به پتانسیلی که در وزارت نیرو دارد؛ با مساعدت مدیران ارشد وزارت نیرو، دکتر ساتکین و رئیس پژوهشگاه نیرو هرچه زودتر وارد فاز عملیاتی  و اجرا شود.

به گفته مهدی رضایی مجری طرح زیست توده پژوهشگاه نیرو،  مدیریت صحیح پسماند و تبدیل آن به برق در شهرهای شمالی کشور، کاهش اثرات مخرب و زیان‌بار زیست محیطی پسماندها، حمایت از رونق تولید از طریق ساخت داخل تجهیزات و بومی سازی فناوری از اهداف این تفاهم نامه است.

اين تفاهم‌نامه در 7 ماده و 4 تبصره در دو نسخه كه داراي اعتبار يكسان مي‌باشند، توسط طرفین امضاء و مبادله گرديد.

براساس این گزارش، این تفاهم نامه همکاری به منظور بومی سازی فناوری‌های مدیریت و تبدیل پسماند به انرژی؛ با حضور دکتر ساتکین معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا)، میان قاضی زاده رئیس پژوهشگاه نیرو و علی اوسط اکبری مقدم؛ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان مبادله شد.


نام:
ایمیل:
* نظر: