اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۱۲۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - 03 March 2019
لاریجانی در پاسخ به تذکر نماینده فلاورجان:
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس تأکید کرد: هیچ‌کسی حق ندارد مصوبات قانونی مجلس را زیر سوال ببرد و از اجرای آن استنکاف کند.

لایحه جامع انتخابات هنوز به مجلس نرسیده است

به گزارش عصرپرس ازخانه ملت، سیدناصر موسوی لارگانی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 12 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی طی تذکری با اشاره به برخی اظهارات در مورد عدم اجرای مصوبه مجلس توسط دولت در مورد افزایش حقوق گفت: مجلس قانونی را تصویب کرده که در مقابله با بی‌عدالتی است و مبلغی را برای اضافه شدن حقوق و مزایا در سال98 در نظر گرفته و راهکاری را مجلس ارائه کرد که با عدالت تناسب داشته باشد اما دولت می‌گوید ما امکان اجرای آن را نداریم؛  این را اجرا نمی‌کنم و من انتظار دارم رئیس مجلس از جایگاه مجلس و مصوبه آن دفاع کند.

علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر تأکید کرد: دولت حق ندارد به این مصوبه عمل نکند و هر کسی که یک حرفی زد نباید روی آن حساب کرد و بی‌جا کردند که این حرف را زدند.

 نماینده مردم فلاورجان در ادامه و در تذکر دیگری اظهار داشت: همکاران ما می‌گویند حدود 111 حزب مصوب داریم و اگر حزبی که کل اعضای آن کمتر از هزار نفر است و یک حزب خانوادگی است بخواهند لیست بدهند چه اتفاقی می‌افتد. در دوره گذشته همان‌طور که آقای گودرزی گفتند برخی افراد با پرداخت دو میلیارد تومان نام خود را در لیست انتخاباتی اضافه کردند و ما با حزبی کردن انتخابات می آییم برای افراد مختلف کاسبی درست می‌کنیم و این پیام  را می‌دهیم اگر کسی بخواهد در لیستی قرار بگیرد باید فلان مبلغ را پرداخت کند و آیا چنین مجلسی که افراد با پرداخت پول وارد آن می‌شوند، می‌تواند از حق مردم دفاع کند.

رئیس جلسه علنی امروز مجلس در پاسخ به این تذکر نیز تصریح کرد: در حال حاضر نیز همین 100 حزب موجود مگر برای انتخابات لیست نمی‌دهند، قطعاً پاسخ این است که لیست می‌دهند، لذا پیشنهاد مجلس تغییر خاصی ایجاد نمی‌کند و می‌گوید فقط می‌توان به جای نام افراد، نام لیست را در صندوق آراء انداخت و در کنار آن مستقلین نیز می‌توانند در انتخابات حضور پیدا کنند لذا تفاوت خاصی با این مصوبه ایجاد نمی شود و تفاوت در جای دیگری است.

لایحه جامع انتخابات هنوز به مجلس نرسیده است

رئیس مجلس در پاسخ به تذکر حاجی دلیگانی یادآور شد: لایحه جامع انتخابات هنوز به مجلس نرسیده است.

حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات با استناد به بند‌های ۵ و ۶ ماده ۲۲ آیین نامه داخلی مجلس گفت: در این بند‌ها بر نظارت مجلس بر گزارش‌ها و تهیه و تنظیم برنامه هفتگی مجلس تاکید شده است، بنابراین انتظار می‌رفت حداقل این طرح با لایحه جامع انتخابات ادغام و در صحن مجلس بررسی می‌شد.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس افزود: متن لایحه جامع انتخابات در رسانه‌ها و نشریات چاپ شده و با توجه به اینکه با طرح در دستور در یک راستاست، بهتر است طرح از دستور کار خارج و لایحه در دستور کار قرار گیرد، زیرا در این طرح با مشکل اصل ۷۵ نیز روبرو خواهیم شد.

لاریجانی در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: لایحه جامع انتخابات هنوز به مجلس نرسیده است.

ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس از طریق لیست احزاب یا به صورت منفرد انجام می‌پذیرد

نمایندگان مجلس با ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس از طریق فهرست احزاب یا به صورت منفرد موافقت کردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با ماده (۴) این طرح در خصوص نحوه ثبت‌نام داوطلبان با ۱۴۰ رأی موافق، ۸۴ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده (۴) این طرح آمده است: یک ماده به شرح ذیل به عنوان ماده (۷ مکرر ۲) به قانون الحاق می‌شود.

ماده ۷ مکرر ۲- ثبت نام داوطلبان از طریق فهرستی که احزاب یا گروه‌ها و تشکل‌های قانونی ارائه می‌کنند یا به صورت منفرد انجام می‌پذیرد.

تبصره ۱- رأی به فهرست‌های انتخاباتی مطابق تشریفات مقرر در این قانون صورت می‌گیرد.

۲- مقصود از احزاب و گروه‌های سیاسی در این قانون «احزاب» موضوع بند (۱) ماده (۱) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی مصوب ۸/۸/۱۳۹۵ مجمع تشخیص مصلحت نظام و کلیه تشکل‌ها و گروه‌های قانونی و رسمی می‌باشد.

حوزه بندی اصلی و فرعی در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشخص شد

نمایندگان مردم در خانه ملت، حوزه‌های اصلی و فرعی در انتخابات مجلس شورای اسلامی را در قالب طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مشخص کردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با ماده ۳ طرح با ۱۳۸ رأی موافق، ۷۵ رأی موافق و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس ماده ۳ این طرح؛ یک ماده به شرح ذیل به عنوان ماده ۷ مکرر (۱) به قانون الحاق می‌شود:

ماده ۷ مکرر ۱- حوزه انتخابیه در انتخابات مجلس، محدوده جغرافیایی هر استان است. هریک از استان‌ها به عنوان حوزه انتخابیه اصلی و حوزه‌های انتخابیه موجود واقع در آن استان موضوع قانون تعیین محدوده حوزه‌های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی مصوب ۳۰ فروردین ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی، حوزه انتخابیه فرعی محسوب می‌شوند و مناطق تابع حوزه انتخابیه موجود به عنوان حوزه انتخابیه تابعه فرعی شناخته می‌شوند.

تبصره ۱- تعداد نمایندگان هر حوزه انتخابیه اصلی (استان) معادل تعداد نمایندگان حوزه‌های انتخابیه موجود در استان است که مطابق قانون تعیین محدوده حوزه‌های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی تعیین گردیده است.

تبصره ۲- در صورتی که محدوده جغرافیایی حوزه‌های انتخابیه فرعی در دو استان همجوار واقع گردد، شهرستان با شهرستان‌هایی که در یک استان واقع شده و جمعیت بیشتری دارند، به عنوان حوزه انتخابیه فرعی جدید محسوب می‌شوند و نماینده به استانی که حوزه اخیر در آن قرار دارد، تعلق خواهد داشت. شهرستان یا شهرستان‌هایی که در استان دیگر واقع هستند، به نزدیکترین حوزه انتخابیه فرعی به تشخیص وزارت کشور، الحاق می‌شوند.

تبصره ۳- حوزه انتخابیه اقلیت‌های دینی از حکم این ماده مستثنی می‌باشد.

کاندیداتوری نماینده مجلس برای چهارمین دوره متوالی ممنوع شد

نمایندگان در نشست علنی امروز، در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که کاندیداتوری افرادی که ۳ دوره متوالی نماینده مجلس بودند، برای دوره چهارم ممنوع شود.

حسین امیری خامکانی به عنوان طراح پیشنهادی در این خصوص گفت: همچنان که به دلیل گردش نخبگان، فرد در مورد ریاست جمهوری نمی‌تواند بیش از دو دوره کاندیدا شود، پیشنهاد می‌شود که نمایندگان مجلس نیز پس از ۳ دوره متوالی نتوانند کاندیدا شوند.

نماینده مردم زرند و کوهبنان افزود: قانون عدم به کارگیری بازنشستگان که با هدف تجربه‌سازی، نخبه‌پروری و نیروسازی در مجلس تصویب و در جامعه استقبال شد، ما را به این نتیجه می‌رساند که برای مجلس هم همین اهداف در نظر گرفته شود.

شادمهر کاظم زاده در مخالفت با این پیشنهاد گفت: باید اجازه دهیم مردم خود انتخاب کنند که چه کسی را به عنوان نماینده به مجلس بفرستند.

محمدرضا تابش در موافقت با این پیشنهاد توضیح داد: اگرچه تجربه و تخصص در کار نمایندگی مجلس بسیار مهم است، ولی ما که برای میدان دادن به جوانان قانون منع به کارگیری بازنشستگان را تصویب کردیم، باید در قوه مقننه نیز چنین عزمی را جزم کنیم تا راه برای جوانان متخصص، شایسته و آگاه به علم روز باز شود.

نماینده مردم اردکان در مجلس افزود: اگر مردم طالب ادامه خدمت فردی که ۳ دوره نماینده بوده، بودند، بعد از یک دوره استراحت وی، می‌توانند مجدداً به او رأی دهند.

دولت با این پیشنهاد موافقت و کمیسیون با این استدلال که این امر با قانون مغایرت دارد، با آن مخالفت کرد.

نمایندگان با ۱۳۴ رأی موافق، ۹۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر در جلسه با این پیشنهاد موافقت کردند.


نام:
ایمیل:
* نظر: