اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۸
کد خبر: ۱۱۷۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۶ آذر ۱۳۹۵ - 26 November 2016
در سال 95 در 10 هزار هکتار از اراضی دشت سیستان طرح انتقال آب با لوله اجرا می‌شود.

سرويس اقتصادي عصرپرس: محمد جواد صالحی نژاد مجری طرح انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان گفت: تا مهر ماه امسال این طرح در سه هزار هکتار از اراضی دشت سیستان در شهرستان هامون اجرا و برای این اراضی تامین آب شده است.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی ، صالحی نژاد با بیان این که طرح انتقال آب با لوله در 46 هزار هکتار اراضی دشت سیستان به تصویب هیات دولت رسیده است، اظهار داشت: با تایید مقام معظم رهبری در فاز نخست مبلغ 500 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی به این طرح اختصاص یافته که از این مبلغ 400 میلیون دلار معادل 1200 میلیارد تومان برای اجرای طرح سهم وزارت جهاد کشاورزی است.

صالحی‌نژاد ادامه داد: این 46 هزار هکتار لوله گذاری اراضی دشت سیستان در 200 هزار هکتار و در پنج شهرستان منطقه سیستان پراکنده و قرار است آب بخشی از اراضی همه بهره بردارانی که در گذشته سهم آب داشتند، تامین شود.

وی احداث شبکه های اصلی و فرعی و ایستگاه های پمپاژ آب توسط وزارت جهاد کشاورزی با هماهنگی وزارت نیرو را از ویژگی های این طرح عنوان کرد.

صالحی نژاد تصریح کرد: کل دشت سیستان به 16 ناحیه عمرانی تقسیم شده که قرار است با سه ایستگاه پمپاژ اصلی و 14 ایستگاه ثانویه و دو خط اصلی، انتقال آب به نواحی عمرانی صورت گیرد.

وی گفت: در کل این طرح چهار هزار کیلومتر لوله گذاری انجام می شود که شامل لوله های فولادی با قطر دو هزار میلی متر، لوله های فایبر گلاس از قطر 600 میلی متر تا 1600 میلی متر و لوله های پلی اتیلن از قطر 200 میلی متر تا 630 میلی متر است.

مجری طرح انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان خاطر نشان کرد که از سال 94 تاکنون 420 کیلومتر در چارچوب این طرح لوله گذاری شده است.

وی در مورد میزان آب تخصیصی به این طرح اذعان داشت: سالانه 400 میلیون متر مکعب برای این طرح 46 هزار هکتاری از وزارت نیرو آب تخصیص یافته به طوری که برای هر هکتار اراضی 8750 متر مکعب آب مطمئن با لوله سر مزرعه تامین خواهد شد.

صالحی نژاد در پاسخ به این پرسش که آب مورد نیاز این طرح از کدام محل تامین می شود، اعلام کرد: تخصیص آب این طرح از چاه نیمه های یک، دو و چهار منطقه سیستان و با احداث ایستگاه های پمپاژ اصلی بر روی این چاه نیمه ها و احداث خط انتقال اصلی به 16 ناحیه عمرانی صورت می گیرد.

وی گفت: بیش از 85 درصد مناقصات این طرح برای انتخاب مشاور و پیمانکار و خرید کالا و تجهیزات برگزار شده و تا کنون قریب به 1900 میلیارد تومان قرار داد با مشاوران، پیمانکاران و تامین کنندگان کالا شامل لوله، اتصالات، شیر آلات و پمپ الکترو موتور منعقد کرده ایم. صالحی نژاد تعداد نیروهای انسانی بکارگرفته در این طرح را 2290 نفر در بخش های مشاور و پیمانکاری عنوان کرد و اظهار داشت: 76 درصد نیروی انسانی طرح، بومی هستند، همچنین تعداد 581 دستگاه ماشین آلات سنگین ، نیمه سنگین و سبک بکار گرفته شده است.

وی افزایش درآمد کشاورزان را از اهداف طرح برشمرد و برآورد کرد که با اجرای طرح انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان دست کم بین 20 تا 30 میلیون تومان درآمد خالص سالانه برای هر کشاورز به ازای هر هکتار اراضی ایجاد شود.

صالحی نژاد، تثبیت جمعیت و جلوگیری از مهاجرت، بازگشت کشاورزان برای کارکردن بر روی زمین های کشاورزی، افزایش تولید با توجه به انتخاب الگوی کشت مناسب و تولید گیاهان کم آب بر مانند گیاهان دارویی و تولید محصولات گلخانه ای، پایداری اکوسیستم منطقه و کمک به اقتصاد ملی و ارتقاء درآمد کشاورزان را ازدیگر اهداف طرح انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان برشمرد.

وی گفت: این طرح تا اوایل سال 97 در صورت تامین اعتبار به اتمام می رسد.

مجری طرح انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان افزود: تا کنون نزدیک به 500 میلیارد تومان برای بخش های مختلف در این طرح هزینه شده است.

وی با بیان این که برآورد های وزارت جهاد کشاورزی بر اساس مطالعات عمیق در سال 94 نشان می دهد که برای اجرای کامل این طرح به 2268 میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اظهار داشت: با توجه به اختصاص 1200 میلیارد تومان به طرح مذکور ما یک هزار و 68 میلیارد تومان کسری بودجه داریم.

صالحی درباره مشارکت مردمی در اجرای طرح انتقال آب با لوله نیز تصریح کرد: انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان با مشارکت مردم انجام می شود و ما برای عبور لوله ها از زمین های آنان پولی پرداخت نمی کنیم.

 

 

پايان پيام/

نام:
ایمیل:
* نظر: