اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۱۱۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۷ - 23 January 2019
رئیس کل بانک مرکزی:
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بر بازار پول و ارز مسلط هستیم و ملت ایران با صبر و اطمینان این برهه را نیز پشت سرخواهند گذاشت.

بر بازار پول و ارز مسلط هستیمبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس ،عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در تیتر امشب ايجاد ثبات اقتصادي و آرامش نسبي در بازارهاي پول و ارز را مهمترين دستاورد شش ماهه گذشته كشور دانست و اضافه كرد: اميدواريم با برنامه هايي كه داريم آن را توسعه دهيم.

همتي با اشاره به اينكه شرايط كنوني كشور ، خاص است، گفت: نياز نيست كه برخي اطلاعاتي كه ممكن است مورد سوء استفاده دشمن قرار بگيرد را افشا كنيم.

وي با اشاره به اينكه مبادي ورودي ارز مشكلي ندارد، افزود: به اندازه كافي ذخاير اسكناس ارزي داريم پيش بيني ما براي ميان مدت حداقل يك تا ۲ سال است

رئيس كل بانك مركزي تاكيد كرد : مردم مطمئن باشند از نظر  تامين ارز مورد نياز كشور و وارد كنندگان هيچ مشكلي وجود ندارد.

وي افزود: دهها ميليارد دلار ارز فعال در بانك هاي خارج از كشور داريم و مي توانيم از آنها هم در داخل و هم در خارج از كشور استفاده كنيم.

همتي اضافه كرد: شرايط كنوني موجب شده است بر روي اقتصاد مقاومتي بيشتر كار كنيم و تكيه خود را به درآمدهاي نفتي كاهش و درآمدهاي غير نفتي را افزايش دهيم.

تاکید بانک مرکزی بر بازگشت ارز به سامانه نیمای

همتی درباره بازگشت ارز صادرات گفت:قبلا روال بر بازگشت ارز نبود ولی اکنون تاکید بانک مرکزی بر بازگشت ارز به سامانه نیماست و روند ورود ارز به چرخه اقتصادی تشدید خواهد شد.

وي با اشاره به اينكه صادركنندگان غيرنفتي حدود  ۹ ميلياردو ۲۰۰ ميليون دلار را به سامانه نيما عرضه كردند، اضافه كرد: اين رقم كم است اما در حال افزايش است.

همتی درباره واردات بدون انتقال ارز و مخالفت بانک مرکزی گفت: اگر ارز صادرکنندگان خارج کشور است باید برگردد و اولویت بندی باید بر اساس ارز برگشتی انجام شود زیرا بدون انتقال ارز مدیریت بانک مرکزی به هم می خورد.

همتی به واردات خودرو اشاره کرد و گفت: زمانی که واردات خودرو بدون ارز در دولت تصویب شد و بانک مرکزی بخشی از واردات خودرو بدون ارز را پذیرفت فشاری به بازار وارد شد.

وی گفت: امروز بنده با حضور در کمیسیون تلفیق نسبت به مصوبه واردات کشاورزی بدون ارز اعتراض کردم که با تصویب دو سوم نمایندگان کمیسیون تلفیق این مصوبه لغو و از دستور خارج شد.

 همتی درباره مخالفت با صادرات ریالی گفت: صادرات ریالی مفهوم ندارد چون در صادرات یا باید ارز به کشور برگردد یا کالا بنابراین هیچ دولتی اجازه نمی دهد که کالاهای کشور بدون اینکه چیزی به کشور برگردد، از کشور خارج شود و در توافقات با کشورهای همسایه در صدد برگشت ارز به چرخه اقتصادی هستیم.

بانک مرکزی با برنگشتن ارز حاصل از صادرات مخالف است و تاکید دارد حتما ارز حاصل از صادرات باید به صورت کالا یا ارز به کشور برگردد.

محدودیت ها در تراکنش های ارزی

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه محدودیت ها در تراکنش های ارزی گفت: برنامه بانک مرکزی در این مورد بسیار جدی بود.

در این شرایط فقط با ارز نمی توان کنترل کرد و باتوجه به اینکه مشکل اصلی ریال است و سفته بازی از جهت ریال به ارز حمله ور شده بود، با اقداماتی که انجام شد توانستیم شرایط را کنترل کنیم.

همتی با ارائه جدول تراکنش ها گفت: در مهرماه بدلیل سفته بازی روند تراکنش های بهم خورده بود و پول ملی هدف قرار گرفته بود.

او افزود: رنگ زرد مربوط سال ۹۶ و رنگ آبی مربوط به سال ۹۷ است که مبلغ تراکنش ها را نشان می دهد.

 تراکنش چک ها نیز نشان می دهد در مهرماه فاصله زیادی ایجاد شده که با اقدام بانک مرکزی در جمع آوری چک های تضمینی، بخش عمده ای از عملیات سفته بازی کنترل شد و توانستیم نرخ ارز را پایین بیاوریم و در بازار ارز ثبات ایجاد کنیم.

همتی  درباره سیاست های پولی و بانکی بانک مرکزی گفت: در کمیته ای که تشکیل شده ساعت ها کار شده است، تحلیلگران درباره ناترازی بانک مرکزی نظر می دهند که باید گفت ناترازی ها را نمی توان یک شبه برطرف کرد بلکه بانک مرکزی با هدف گذاری تورم و تدوین سیاست های پولی نرخ سود را تنظیم کند بنابراین اقدامات مهمی در بخش پولی انجام می دهیم که یکی از اقدامات بانک مرکزی تبدیل سود روزشمار به ماه شمار است.

وی گفت: در حالیکه هنوز نرخ ارز از سامانه "سنا" اعلام می شود هنوز بازار متشکل ارزی نداریم که زمینه های قانونی در حال انجام است و ظرف یکی دو هفته آینده عملیاتی خواهد شد و بازار متشکل ارزی برای اسکناس است که صرافان بتوانند از طریق اینترنتی خرید و فروش عمده را انجام دهند و بانک مرکزی با سیاست های خود بازار را متعادل خواهد کرد.

همتی درباره سامانه متعهد ارزی نیز گفت: این دستور رئیس جمهور است که برای جلوگیری از رانت خواری به زودی این سامانه راه اندازی خواهد شد و در این سامانه ثبت سفارش و تعهدات واردکنندگان مشخص خواهد شد.

سیستم اجرایی و قضایی با اتحاد و عزم ملی باید جلوی رانت خواری بایستند

وی ادامه داد: متاسفانه رانت و فساد در کشور زیاد است که سیستم اجرایی و قضایی با اتحاد و عزم ملی باید جلوی رانت خواری بایستند و به مردم پاسخگو باشند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: وقتی قیمت ارز بالا رفت در کشور شوک ایجاد شد که منجر به تورم بالاشد بنابراین با بررسی نیازهای مردم باید بتوانیم فاصله قیمتی را کاهش دهیم.

یکی از دغدغه های اصلی دولت رسیدن کالا به دست مردم با ارز ۴۲۰۰ تومانی است که به جد پیگیر هستیم.

رئیس بانک مرکزی درباره کانال پولی ایران و اروپا نیز گفت: نگرانی اروپا درباره تحریم های امریکاست و این سیستم از نظر فنی قدری مشکل دارد اما ما بدون توجه به چرخه مالی با اروپا سیستم های ارزی و پولی را برنامه ریزی کرده ایم و روند خروج و ورود ارز را کنترل می کنیم.

همتی در ادامه گفت: لوایح FATF در مجلس درحال پیگیری است و  موارد موجود در آن برای سیستم بانکی ما مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

 وی گفت: ژاپن به جمع واردکنندگان نفت از کشور ما پیوست و سیاست ما بر این است که ارز حاصل از صادرات نفت را کاهش دهیم و واردات را به صادرات غیر نفتی متصل کنیم.

حذف ۴ صفر از پول ملی در حال پیگیری است 

رئیس کل بانک مرکزی درباره حذف ۴ صفر از پول ملی گفت: این پروسه در حال پیگیری است و به دولت و مجلس پیشنهاد شده است تا بتدریج اسکناس های قبلی از چرخه خارج شود و اسکناس های جدید وارد چرخه اقتصادی کشور شود. این کار موجب ارزش پول ملی در کنار پول دیگر کشورها خواهد شد.

همتی درباره برنامه بانک مرکزی برای کنترل تورم گفت: کسانی که پیش بینی کرده بودند ارزش پول ملی سقوط می کند و تورم بالایی اتفاق خواهد افتاد در عمل توانایی ملی توجه نکرده اند.

سیاست های پولی انجام می شود و با توجه به اینکه تورم ما ناشی از شوک عرضه بود با تدبیرهای بانک مرکزی تورم کنترل شده و به ثبات خواهیم رسید.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: اقدامات لازم را در بازار انجام می دهیم. بانک مرکزی بر بازار پول و ارز مسلط است و برنامه های توسعه ای را پیش می گیریم و با صبر و اطمینان به بانک مرکزی می توان این برهه را نیز پشت سرگذاشت.

 

منبع:شبکه خبر
نام:
ایمیل:
* نظر: