اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۳۸۹۹۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - 20 August 2024

تشکيل ستاد ويژه شبانه روزي اربعين حسيني (ع) در راستاي پيشگيري از جرائم سايبري

رييس پليس فتا فراجا از تشکيل ستاد ويژه اربعين به صورت شبانه روزي در مرزهاي مهران، خسروي، شلمچه، چذابه و ساير پايانه هاي مرزي بين المللي جهت "آگاه سازي از جرائم و تهدايدات سايبري و ارائه مشاوره هاي فني" به زائراني که قصد تشرف به کربلاي معلي را دارند؛ خبر داد.
تشکيل ستاد ويژه شبانه روزي اربعين حسيني (ع) در راستاي پيشگيري از جرائم سايبريبه گزارش عصرپرس از مرکز اطلاع رسانی پلیس، سردار "وحید مجيد" در تشريح اين خبر، بيان داشت: پليس فتا فراجا به منظور ارتقاء تعامل و هم افزايي با ساير دستگاه ها و نهادهاي دخيل در ماموريت تامين نظم و امنيت مراسم اربعين حسيني اقدام به تشکيل ستاد ويژه اربعين در مرزهاي مهران، خسروي، شلمچه، چذابه و ساير پايانه هاي مرزي بين المللي که زائران قصد تشرف به کربلاي معلي دارند، به صورت شبانه روزي کرده است.

وي هدف از حضور کارشناسان اين پليس در بين زائران اباعبدالله الحسين (ع) را ارائه مشاوره‌هاي فني به زائران، شناسايي و دستگيري مجرمان سايبري که در پوشش زائر يا دستفروش فعاليت مي‌کنند و آگاه‌سازي زائران در مورد تهديدات سايبري عنوان کرد.

اين مقام ارشد سايبري افزود: در واقع پليس فتا با اجراي گشت‌هاي سايبري و اسکيمر، توليد و انتشار محتواي پيشگيرانه در رسانه ملي، شبکه هاي اجتماعي و پيام رسان ها، توزيع بروشور و برپايي ميزهاي خدمات‌رساني به صورت شبانه‌روزي، تلاش مي‌کند تا زائران را از خطرات احتمالي در فضاي مجازي آگاه کرده و از وقوع جرايم سايبري جلوگيري کند.

 رييس پليس فتا فراجا در ادامه با توجه به فرا رسيدن ايام اربعين حسيني و افزايش سفرهاي زيارتي به عتبات عاليات، به زائران عزيز توصيه‌هايي مهم ارائه کرد.

 اين مقام مسئول ادامه داد: زائران اربعين حسيني مراقب کلاهبرداري با ترفند‌هايي نظير صدور سريع ويزا باشند، به دليل اينکه برخي از کلاهبرداران با طراحي صفحات جعلي اينترنتي "فيشينگ" در قالب صدور سريع گذرنامه اربعين با سرقت اطلاعات بانکي اقدام به کلاهبرداري از آن‌ها مي‌ کنند.

اين مقام ارشد انتظامي بيان داشت: متقاضيان اين سفر معنوي حتما براي ثبت‌نام به سايت اصلي سازمان حج و زيارت به نشاني samah.haj.ir مراجعه و از لينک‌هايي که در سايت‌هاي مختلف و شبکه‌هاي اجتماعي براي ثبت نام ارائه مي‌شود، خودداري کنند و به ايميل‌هاي ناخواسته و يا پيام‌هايي که تحت عنوان ثبت‌نام اربعين‌ حسيني در شبکه‌هاي اجتماعي با تبليغات اغوا کننده و واهي اعتماد نکرده و به آنها، پاسخ ندهند.

سردار مجيد  تاکيد کرد: زائران عزيز ضمن فعال‌سازي PIN سيم‌کارت و رمز گوشي، در طول سفر از تحويل گوشي همراه به افراد غيرخودداري کنند و از اتصال به اينترنت‌هايي ناشناس و باز کردن فايل‌ها و پيام‌هاي ناشناس خود‌داري کنند.

اين مقام مسئول با بيان اينکه زائران مي بايست سيستم عامل گوشي خود را به‌روزرساني کنند، تأکيد کرد: حتي الامکان بلوتوث و هرگونه نرم افزار ‌تبادل داده را خاموش و غيرفعال کرده و از دريافت فايل از اين طريق خودداري نمائيد چرا که احتمال آلوده بودن اين فايل‌ها به نرم افزارهاي مخرب و جاسوسي وجود دارد.

وي اظهار داشت: زائران اربعين حسيني بهتر است براي تماس و ارتباطات از پيام رسان و سيم کارت‌هاي داخلي  استفاده و شماره‌ تلفن هاي آشنايان و دوستاني را که درطول سفر به آن نياز ندارند از گوشي خود پاک کنند، چرا که در صورت به سرقت رفتن گوشي، سارقان مي‌توانند از اين شماره ‌ها سوء استفاده کنند.

اين مقام ارشد سايبري تصريح کرد: کاربران قبل از سفر حتماً حافظه گوشي را خالي کنند، عکس و کليپ شخصي و خصوصي خود را از گوشي‌ها بر روي حافظه‌هاي جانبي منتقل کرده و حتي الامکان گوشي خود را به حالت تنظيمات کارخانه برگردانند.

رييس پليس سايبري کشور ضمن اشاره به اينکه مجرمان سايبري با تبليغ کاروان‌هاي غيررسمي با هزينه‌هاي پايين تر از طريق پيامک و يا شبکه هاي اجتماعي اقدام به کلاهبرداري از شهروندان مي‌کنند، لذا به زائران توصيه کرد: با حفظ هوشياري، اخبار مربوط به پياده‌روي اربعين را صرفا از مبادي رسمي دنبال کرده و براي شرکت در اين مراسم ديني، فقط از طريق کاروان‌ها و موسسات مجاز و مورد تاييد سازمان حج و زيارت، اقدام کنند.

اين مقام مسئول بيان داشت: برخي افراد به بهانه اربعين حسيني در فضاي مجازي با عنوان «نذري اينترنتي» از مردم کلاهبرداري مي کنند، در اين راستا  کاربران چنانچه قصد پرداخت نذورات را دارند به سايت ها و موسسات معتبر مراجعه کنند تا گرفتار کلاهبرداران سايبري نشوند.

وي خاطر نشان کرد: اين افراد با انگيزه کلاهبرداري از کاربران با ايجاد سايت و صفحه جعلي اقدام به دريافت کمک هاي مردمي تحت عنوان نذورات مي کنند؛ مجرمان سايبري با طراحي صفحات جعلي شبيه به صفحات پرداخت بانک به دنبال سرقت اطلاعات بانکي هموطنان هستند که کاربران بايد به نشاني سايت اصلي دقت داشته باشند چرا که تمام درگاه هاي بانکي زير دامنه shaparak.ir مي باشند.

رييس پليس فتا فراجا در خاتمه ضمن بيان اينکه هشدارهايي در خصوص " کلاهبرداري هاي ويژه ايام پياده روي اربعين" به زائران حسيني از طريق رسانه ملي و شبکه هاي اجتماعي با هدف کاهش و پيشگيري از وقوع جرايم سايبري و ناکام ماندن مجرمان در ارتکاب جرايمشان اطلاع رساني شده است؛ خاطر نشان کرد: کاربران در صورت مشاهده اخبارجعلي، لينک جعلي و پيامک هاي مشکوک مي توانند موارد را با شماره تماس 096380 بخش مرکز فوريت‌هاي سايبري پليس فتا و سايت پليس فتا به آدرس الکترونيکي www.fata.gov.ir جهت تسريع در رسيدگي گزارش کنند.