به گزارش سرویس اجتماعی عصرپرس، علیرضا رئیسی در نشستی مجازی درباره واکسیناسیون افراد ۸۰ سال به بالا و افرادی که هنوز با آنها تماس نگرفتهاند، گفت: ما بر اساس برنامهریزیها افرادی را که قرار است در این فاز واکسن دریافت کنند، اولویت بندی کردیم که اولین اولویت افراد بالای ۸۰ سالهای است که از قبل در سیستم ما پرونده الکترونیک سلامت داشتند که با آنها تماس گرفته شده و نوبتدهی میشود و واکسیناسیونشان در حال انجام است.
وی ادامه داد: مشکل ما این است که عدهای در سامانه ما ثبت نیستند که از قبل اعلام کرده بودیم، این افراد می توانند از شنبه هفته آینده در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کنند، سپس برایشان پیامک زده میشود و میتوانند برای دریافت واکسن حضور پیدا کنند. اما نکته اساسی این است که افراد بالای ۸۰ سال اصلا نگران این نباشند که فرض کنید که نوبتشان میسوزد و اگر مثلا ۷۵ سالهها را اعلام کردیم، به این معنی است که دیگر ۸۰ سالهها را نمیزنیم، اصلا به این معنی نیست. بنابراین وقتی ۷۵ سالهها را اعلام میکنیم، یعنی ۷۵ سال به بالا و اگر فردی ۹۰،۸۶ و یا ۸۲ سال داشت و واکسن را دریافت نکرده بود، میتواند برای واکسیناسیون اقدام کنند. اینطور نیست که نوبتشان تمام شود. زیرا سهمیه واکسن آنها کنار گذاشته شده است. حالا اگر الان نیامدند و هفته دیگر آمدند، سهمیهشان محفوظ است و اینگونه نیست که کسی سهمیه آنان را استفاده کند.
رییسی ادامه داد: اطمینان میدهم که واکسن به اندازه کافی برای افراد ۸۰ سال به بالا موجود است. بنابراین هیچ نگرانی در زمینه تزریق واکسن نداشته باشند و مبادا این نگرانیها منجر به تجمع در مراکز شود که این خودش عامل شیوع بیماری است بنابراین خواهشم این است که افراد بالای ۸۰ سال تا پایان هفته صبر کنند و کسانی که به آنها پیامک زده نشد، صبر کنند. هفته آینده سایت ما از شنبه ساعت دو آماده پذیرش و ثبتنام این عزیزان است. به این ترتیب که سایت باز میشود و این افراد با ثبت کد ملی و شماره تماس وارد کرده و همکاران ما با آنها تماس میگیرند. باز هم تاکید میکنم که سهمیه این افراد محفوظ است و سهمیهشان سوخت نمیشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره نوع واکسن تزریقی به افراد سالمند، گفت: تمام واکسنهایی که اکنون در سطح کشور ما موجود است، برای تمام گروههای سنی مصونیت دارد، به ویژه برای افراد ۵۰ سال به بالا که همه واکسنهای موجود کاملا موثر و کاملا کم خطر است و هیچ گونه نیازی نیست که فکر کنیم که حتما فلان واکسن را تزریق کنیم و آن یکی را نزنیم.
رییسی توضیح داد: توصیه میکنیم که در این شرایط بهترین واکسن، اولین واکسنی است که به دستمان میرسد و این یک اصل است. بر این اساس هیچ ممنوعیتی از نظر واکسیناسیون برای گروه سنی ۵۰ سال به بالا وجود ندارد.
وی درباره نیاز افراد بهبودیافته کرونا به واکسیناسیون، گفت: اگر افراد بهبودیافته که بیشتر از سه تا شش ماه قبل مبتلا شده و بهبود یافتهاند، میتوانند واکسن را تزریق کنند، اما کسانی که زیر این مدت بهبود یافتهاند، فعلا توصیه نمیشوند و بعد ازسه تا شش ماه بعد از بهبودی تزریق کنند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره عوارض واکسن کرونا نیز گفت: هر واکسنی ممکن است یکسری عوارض داشته باشد، اما آنقدر عوارض جدی واکسن کم است که اصلا قابل گفتن نیست و نهایتا عوارض جدی یک در ۱۰۰ هزار میشود که آن هم در حد کسی است که به بیمارستان رفته و علائم شدید داشته است. این را با عوارض خود کرونا مقایسه کنید. در کرونا از ۱۵ درصد افرادی که بستری میشوند، یعنی از هر ۱۰۰ نفر ۱۵ نفر که بستری میشوند، خطر مرگ تهدیدشان میکند و بسیار زیاد است و گاهی از هر ۱۰ نفری که وارد بیمارستان میشوند، حدود دو نفر از بین میروند. حال شما این را مقایسه کنید با واکسن که از هر یک میلیون واکسنی که میزنیم شاید دو نفر عوارض شدید داشته باشند. بنابراین تاکید میکنم که بهترین کار واکسن زدن است و از طرفی بهترین واکسن، اولین واکسنی است که به دستمان میرسد.
وی اضافه کرد: این اطمینان را به خانوادهها میدهیم که اگر ما گروه سنی اعلام میکنیم، به این معنی نیست که نوبتشان تمام میشود، بلکه برای همه اینها واکسن داریم و تا زمانی هم که تزریق نکردند، فرصت دارند که مراجعه کرده و تزریق کنند. اگر تا پایان هفته آینده کسی با این افراد بالای ۸۰ سال پیامک نزد یا تماس نگرفت، مجددا وارد سامانه شده و ثبت نام کنند. حال اگر باز هم تماسی گرفته نشد که بسیار نادر است، ما مجددا اعلام میکنیم که کجا برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
رئیس اعلام کرد: افراد در اولویت تزریق واکسنی که با آنها تماس گرفته نشده است، می توانند در موعد اعلامی وزارت بهداشت با ورود به سامانه salamat.gov.ir با ورود کد ملی و شماره تماس خود ثبت نام کنند تا برای تزریق واکسن با آنها تماس گرفته شده یا برای آنها پیامک ارسال شود.
آخرین جزئیات از چگونگی برگزاری امتحانات پایه های نهم و دوازدهم
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه درباره برگزاری امتحانات جلسه ای تخصصی برگزار و در این زمینه بحث های مختلفی مطرح و نظرات گوناگونی ارائه شد، از حضور مسئولان وزارت آموزش و پرورش در این کمیته خبر داد.
وی با اشاره به اینکه اولین نکتهای که باید بسیار روی آن تاکید کنیم و از نظر آموزش و پرورش قطعی بوده و همه اعضا هم این موضوع را در کمیته پذیرفتند، بحث حضوری بودن امتحانات است، عنوان کرد: با توجه به اینکه امتحانات پایه های نهم و دوازدهم برای دانشآموزان سرنوشت ساز است، صرف نظر از زمان به صورت حضوری برگزار می شوند اما امتحانات سایر پایه ها به صورت غیرحضوری برگزار خواهند شد.
رئیسی در ادامه به زمان برگزاری امتحانات اشاره و خاطرنشان کرد: استدلال آموزش و پرورش و دوستان درباره زمان برگزاری امتحانات این بود که مدارس در مناطق خود آزمون را برگزار میکنند و نیاز به جا به جایی زیاد دانش آموزان نیست. نکته دوم اینکه مسئولان به گونه ای برنامه ریزی می کنند که به عنوان مثال روز امتحان فقط دانش آموزان پایه دوازدهم در مدرسه حضور دارند و نهایتا تعداد آنها ۲۵ تا ۲۶ نفر می شود که گفتند حداقل ۱۰ کلاس داریم و در هر کلاس ۲ دانش آموز حضور دارد؛ پنجره ها باز بوده، تهویه مناسب است و دانش آموزان با ماسک سرجلسه امتحان حاضر می شوند.
با هرگونه تجمع مخالف هستیم
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه زمان امتحان هم کمتر از ۲ ساعت است، عنوان کرد: از فضای باز هم در مدرسه می توان استفاده کرد و از نظر خطر بیماری خیلی مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه گرچه ما با هرگونه تجمع مخالف هستیم، اما از آنجایی که بر برگزاری حضوری امتحانات این دو پایه اصرار بود، پروتکل هایی در نظر گرفته شده است، توضیح داد: زمان برگزاری امتحانات دانش آموزان این دوپایه تحصیلی نباید تجمعی صورت گیرد، مدارس باید از فضای باز استفاده کنند، تعداد نفرات حاضر در کلاس ها بسیار کم بوده و تهویه کلاس هم مناسب باشد. البته نتیجه نهایی این تصمیم در جلسه ستاد ملی که شنبه هفته آینده برگزار میشود، مشخص و اعلام خواهیم کرد.
دکتر رئیسی تصریح کرد: در کمیته تخصصی که با حضور همه اعضا اعم از آموزش و پرورش و وزارت کشور برگزار شد، گفتند که امتحانات این دو پایه حتما باید حضوری باشد و قرار شد با رعایت پروتکل ها امتحانات و کنکور سراسری در همان زمان اعلام شده، برگزار شود.
ممکن است در جلسه روز شنبه ستاد تصمیم جدیدی گرفته شود
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: با توجه به تعداد کلاس ها و فضای بازی که وجود دارد، می شود فاصله گذاری را رعایت و امتحانات این دو پایه تحصیلی را حضوری برگزار کرد البته شنبه نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینکه ممکن است در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم جدیدی گرفته شود، بیان کرد: ستاد ملی است که تصمیم نهایی را خواهد گرفت؛ ممکن است عدهای مجددا مخالفت کنند و دوباره تصمیم را به کمیته بازگردانند تا اصلاح شود، فعلا تصمیم کمیته تخصصی این است که گفته شد؛ معمولا تصمیمات کمیته تخصصی در ستاد اعلام شده و در آنجا تصمیمگیری نهایی انجام میشود.
رئیسی اظهار کرد: به طور کلی شیوهنامههای امتحانات حضوری از قبل ابلاغ شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد./ایرنا