اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۴۱۵۶۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - 24 February 2025
رئیس انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور اعلام کرد:

بدهی ۳۰ همتی مراکز درمانی به شرکت های تجهیزات پزشکی

رئیس انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور با اشاره به بدهی ۳۰ همتی بدهی مراکز درمانی به شرکت های تجهیزات پزشکی، گفت: هفته گذشته دولت ۱۷ همت این مبلغ را تایید کرده که قرار است ۹ همت آن در چند روز آینده از صندوق توسعه ملی تامین و توسط مراکز دانشگاهی علوم پزشکی به صورت نشاندار پرداخت می شود.

بدهی ۳۰ همتی مراکز درمانی به شرکت های تجهیزات پزشکیبه گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس، احمد مسلمی رئیس انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور در نشست خبری با بیان مطالب فوق مصوبه بودجه کل دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده ۸۵ را همت عنوان کردو گفت: این در حالی است که بودجه اصلی و مورد نیاز این بخش ۱۷۶ همت است که امید است با افزایش قیمت این محصولات در سال آینده دولت تدبیری اساسی اتخاذ کند.

افزایش ۱۰ برابری قیمت تجهیزات پزشکی با افزایش قیمت ارز ترجیحی

وی در ادامه مهم ترین چالش تجهیزات پزشکی را افزایش قیمت ارز دانست و گفت: با توجه به تصمیم مجلس قرار است ارز ترجیحی از ۲۸ هزار و ۵۰۰ به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یابد که باعث بالا رفتن ۱۰ برابری قیمت تجهیزات پزشکی مانند ارتوپدی، قلبی، لنزهای داخل چشمی برای درمان آب مروارید و غیره شود که این موضوع سلامت مردم را به چالش می کشد.

بودجه ای برای تعمیر تجهیزات پزشکی وجود ندارد

مسلمی در ادامه با تاکید براینکه بودجه ای برای تعمیر تجهیزات پزشکی وجود ندارد، تصریح کرد: در حالیکه یک دستگاه را می توان با پنج درصد قیمت خرید آن بازسازی کرد.

رئیس انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور با بیان اینکه  ارزش قیمتی دستگاه های پزشکی در کشور را ۱۰ میلیارد دلار است، گفت:تجهیزات پزشکی برای تعمیر ونگهداری نیازمند ۳۰۰ میلیون دلار بودجه است.

عدم مدیریت متمرکز تجهیزات پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی 

وی با بیان اینکه مدیریت تجهیزات پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی پراکنده است، گفت: حوزه تجهیزات پزشکی باید یک واحد مشخص داشته باشد در غیر اینصورت باعث عدم تمرکز مدیریت شده و خسارت زیادی به این حوزه وارد می شود.

یک و نیم میلیارد دلار صرفه جویی ارزی با افزایش تولید داخل تجهیزات پزشکی 

وی گفت: بالای ۷۰ درصد تولید داخل تجهیزات پزشکی در کشور داریم که همه دستگاه‌های آی سی یو، اتاق عمل و غیره مراکز درمانی را تامین می کنند که با افزایش تولید، یک و نیم میلیارد دلار صرفه جویی ارزی در کشور به همراه داشته است.

مسلمی با بیان اینکه سال آینده با توجه به افزایش نرخ ارز مشکلات مالی برای شرکت های تولید تجهیزات پزشکی بیشتر وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از شرکت ها باید مواد اولیه را از خارج تامین کنند، اما به دلیل مشکلات ارزی و عدم سرمایه در گردش با کاهش ظرفیت تولیدات در سال آینده مواجه  خواهند بود بنابراین از دولت تقاضا داریم تدابیر اساسی برای جلوگیری از این موضوع بیاندیشد.

وی تاکید کرد: هرچند ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) برای اقتصاد کشور سَم است اما ما  شفاف اعلام کردیم چنانچه دولت مابه‌التفاوت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تجهیزات را نپردازد، به هیچ عنوان موافق حذف آن نیستیم.

مسلمی ادامه داد: تا امروز که راه حلی برای این موضوع از سوی مسوولان نشنیده‌ایم. تحلیل شخصی‌ام آن است که احتمالا دولت نتواند بودجه ریالی آن را تامین کند و بنابراین بهترین کار این است که به دلیل سلامت مردم، در حوزه تجهیزات استثنا قائل شوند.

۵۰ میلیون دلار صادرات سالانه تجهیزات پزشکی 

رئیس انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور میزان صادرات تجهیزات پزشکی را سالانه ۵۰ میلیون دلار بیان کرد و گفت: برخی از شرکت های تولیدی داخلی در کشورهایی مانند روسیه و بلاروس کارخانه تاسیس کردند که قطعات تجهیزات پزشکی در آنجا تولید و در ایران مونتاژ می شود.

 قاچاق ۳۰درصدی تجهیزات پزشکی در کشور

وی در ادامه در پاسخ به سوال عصرپرس در خصوص میزان قاچاق تجهیزات پزشکی، گفت: در کلینیک های زیبای، آزمایشگاه‌ها و بخش های دندانپزشکی خصوصی این پدیده بیشتر وجود دارد به طور مثال ۳۰ درصد تجهیزات پزشکی در این حوزه ها قاچاق است.

نقش خیرین سلامت در تجهیزات پزشکی  

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر عصرپرس در خصوص نقش خیرین سلامت در تجهیزات پزشکی، گفت: نقش خیرین سلامت کمتر از دولت و بخش خصوصی نیست و باید گفت که خیرین بیش از ۴۰ درصد از خدمات و بودجه درمانی بیماران و تامین تجهیزات پزشکی مراکز را بر عهده گرفته اند.

مسلمی در پاسخ به بخش دیگر سوال عصرپرس، با تاکید براینکه صدور خدمات فنی مهندسی در بخش تجهیزات پزشکی به دیگر کشورها بیشتر از صادرات دیگر محصولات به جز نفت است، گفت: بخش اعظمی از پیمانکاران خدمات مهندسی تجهیزات پزشکی در عراق،  سوریه، افغانستان و لبنان ایرانی هستند و بیشترین نصب دستگاه ها از طریق مهندسین تجهیزات پزشکی  ایران انجام می شود.

وی ادامه داد: با توجه به برنامه یک میلیارد دلاری دولت در توسعه صادرات می توان گفت سالانه ۱۰۰ میلیون دلار از این صادرات را خدمات مهندسی تامین می کند.

برگزاری اولین جشنواره تقدیر از فعالین و مهندسین صنعت تجهیزات پزشکی

رییس انجمن صنفی متخصصان تجهیزات پزشکی در ادامه با اشاره به برنامه تقدیر از مهندسین پزشکی و فعالین حوزه تجهیزات پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی، گفت: یکی از گروه‌هایی که در حوزه سلامت بسیار مؤثر هستند، مهندسان پزشکی و فعالان حوزه تجهیزات پزشکی هستند. بر همین اساس امسال تصمیم گرفتیم برای نخستین بار مهندسان پزشکی و فعالان حوزه تجهیزات پزشکی را گرد هم آوریم اولین جشنواره تقدیر از فعالین و مهندسین صنعت تجهیزات پزشکی را در ۸ اسفندماه در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار کنیم.

نوشین پورباقی رئیس کمیته علمی و پژوهشی انجمن در ادامه گفت: این همایش با هدف تقدیر از تولیدکنندگان، صادرکنندگان، تامین کنندگان تجهیزات پزشکی، شرکت‌های برگزیده در حوزه خدمات پس از فروش، بیمارستان و دانشگاه برگزیده در حوزه مدیریت تحهیزات پزشکی و ... برگزار می‌شود.

 

 

خبرنگار: پروین مرادی