به گزارش سرویس اجتماعی عصرپرس، در این میزگرد، تصمیمات جدید انجمن مبنی بر تشکیل کمیته مسئولیت اجتماعی و همراهی اعضای هیات مدیره انجمن با رسول خادم و موسسه مهر و ماه در مناطق محروم و دورافتاده کشور، اعلام شد.
امیدوارم ارتباط پزشکان و هنرمندان تداوم داشته باشد
مهدی یزدانی خرم نویسنده و روزنامهنگار، گفت:در فضای امروز جامعه ایران، همبستگی بین پزشکان و جراحان و هنرمندان و ورزشکاران به شدت مورد نیاز است. جامعه به بالهای خود بیش از پیش نیاز دارد. مخصوصا من امیدوارم این اتفاق، فقط به دیدار امروز ما منحصر نشود و در آینده هم در قالب NGO و موسسات و گروهها بتوانیم از ارتباط ایجادشده بهره ببریم.
همراهی انجمن جراحان عمومی با رسول خادم
مهرداد بهلولی دبیر دومین کنگره سالیانه انجمن جراحان عمومی ایران با اشاره به فعالیتهای موسسه مهر و ماه، گفت: براساس تصمیم هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ما در همین جا اعلام آمادگی میکنیم که به طور کامل با موسسه مهر و ماه همکاریهای لازم را داشته باشیم و اعضای هیات مدیره حتی آماده هستند که جهت هرگونه کمکی به نقاط محروم و دورافتاده کشورمان هم اعزام شوند.
گاهی نسبت به پزشکان بیالطفاتی و بیانصافی میشود
احترام برومند مجری و برنامهساز باسابقه و پیشکسوت گروه کودک تلویزیون در ادامه، گفت: من همواره به وجود پزشکان ایرانی افتخار کردهام و همیشه خدا را شاکرم که شما هنوز ایران را ترک نکردهاید و در کشور خودتان ماندهاید، هستید و به مردم خدمت میکنید.
وی گفت: من به تعداد اندکی که شاید قدر این موهبتی که در اختیار دارند را نمیدانند و جزو استثنائات هستند کاری ندارم ولی در مجموع آنچه ما در تمام این سالها از پزشکان و جراحان کشورمان دیدهایم جز خوبی، عطوفت، مهربانی و همراهی نبوده است.
هنرمندان به نوعی جراح هستند، البته جراح روح و روان
حسین پاکدل بازیگر، مجری و برنامهساز در این میزگرد، گفت: جامعه ما به سلامت جسم بسیار نیاز دارد. اما اگر سلامت روح و روان نداشته باشد، این جسم سالم به هیچ دردی نمیخورد. اگر میبینید دوستان برگزاری این کنگره از تعدادی هنرمند هم دعوت کردهاند، نشانهای است از اینکه هنرمندان ما هم به نوعی جراح هستند. البته جراح روح و روان. آثاری که هنرمندان خلق میکنند، جامعه را به پیش میبرد. ما بدون هنر و اندیشه هیچ نیستیم حتی اگر سلامتترین جامعه را داشته باشیم.
پاکدل ادامه داد: با خودمان تعارف نکنیم. ما جامعه بیماری هستیم و نیاز به کار در این زمینه داریم. آموزش و پرورش ما بخش آموزش را به شکل الکن ادامه میدهد ولی راجع به پرورش انسان مطلقا هیچ تلاشی نمیشود. جامعه هیچ تلاشی نمیکند.
تلخترین چیز، شنیدن خبر مهاجرت نخبگان کشورم است
امیر جدیدی بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه، گفت: هروقت میشنوم که یکی از نخبگان کشور یا یکی از پزشکان تصمیم به مهاجرت از کشور گرفته است، تن و بدنم میلرزد. تلخترین چیز برای من، شنیدن خبر مهاجرت بزرگان و نخبگان کشورم است. من دست همه بزرگان و عزیزانی که میتوانند به این سرزمین خدمت کنند و حتی اسباب مهاجرت در بهترین نقاط دنیا هم برای آنها مهیا است ولی ماندهاند و به مردم ایران خدمت میکنند را میفشارم.
جامعه پزشکی همواره مددرسان انسانیت بوده است
آوا مشکاتیان فرزند استاد پرویز مشکاتیان در ادامه، گفت: ما از یک فرهنگی میآییم که 2 هزار سال پیش در نقشنگارههایش اشاره شده است به اینکه انسانی فرازمند است که تن، روح و ذهن خودش را بتواند در راستای هم بطور متعالی پیش ببرد. من فکر میکنم که جامعه پزشکی همواره مددرسان انسانیت بوده است تا انسان بتواند تن خود را از بیم بیماری دور نگه دارد.
وی ادامه داد: جامعه هنری هم میتواند به تعالی روح و ذهن کمک میکند. من این همپروازی و همنشینی را مبارک میدانم و امیدوارم همگی در جامعهای که میدانیم از چه مشکلات وخیمی رنج میبرد، در گفتوگوی با یکدیگر باشیم و بتوانیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
طب باستانی ایران، دانشی قابل افتخار
پوریا خادم، فرزند رسول خادم و موزیسین هم در این میزگرد گفت: طب باستانی و ایرانی ما در زمانهای گذشته بسیار قوی بوده است و مردم کشور به آن میبالیدهاند اما متاسفانه امروز مردم را اطلاع چندانی از آن ندارند که چقدر از دانشی که غربیها به نام خودشان تمام کردهاند از ریشه ایرانی آن گرفته شده است.
وی گفت: پزشکان ما اگر بتوانند در این مورد بنویسند و صحبت کنند و جامعه هنری بتوانند روایاتی که از بزرگان طب در کشور ما وجود دارد را به نمایش درآورند و به صورت عمومیتری به آحاد مردم نشان دهند تا مردم از پیشینهای که طب باستانی ما داشته مطلع شوند، کار بزرگی است.
گمشده ما آموزش است
امید رضایی، پزشک و نویسنده نیز در ادامه، گفت: همه ما میدانیم که سالهاست پزشکان کشور ما وضعیت خوبی ندارند. خود من در این مورد نوشتهام که نسل جدید پزشکان، امید و انگیزه و درنتیجه کیفیت لازم را ندارند و آن دسته از آنها هم که کیفیت لازم را دارند، احتمالا مهاجرت خواهند کرد.
وی افزود:من فکر میکنم که گمشده ما آموزش است و معتقدم که غیر از انی که آموزش علمی را همه آموزش میدهند ولی منش و آداب پزشک بودن را بصورت سیستماتیک آموزش نمیبینیم. ولی هیچکس به من آموزش نداده است که مثلا یک خبر بد را چطور به مریض بدهم. یا اینکه اگر خودم به فکر خودکشی هستم، مطب بروم یا نروم؟ یا اگر مریض از من شکایت کرد، چطور با او برخورد کنم؟ ما اصلا آموزش درستی در این موضوعات نمیبینیم. اصلا به این موضوعات فکر نمیشود.
رضایی ادامه داد: ما میتوانیم در هر جایی که هستیم، با فعالیتهای جانبی، با درست بیمار دیدن و با آموزش خود اوضاع را بهتر کنیم. یادمان باشد که ما همیشه به آموزش احتیاج داریم.
کمیته مسئولیت اجتماعی در جهت همراهی گروههای مرجع
محمدمهدی رضایی، جراح، شاعر و عضو هیات مدیره انجمن جراحان عمومی ایران در ادامه، گفت: «هنر، مفهوم بسیار گستردهای دارد و بنابراین ارائه یک تعریف از آن، کار دشواری است. شاید اگر ما بخواهیم هنر و هنرمند و یک اثر هنری ماندگار را تعریف کنیم، کارمان دشوارتر هم خواهد شد.
رضایی ادامه داد: اثر ماندگار و هنرمند ماندگار یک خصوصیتی دارد که مثل تفاوت قهرمان با یک پهلوان است. خیلیها هستند که مدالهای ورزشی داشتهاند ولی کمتر جایگاهی میان مردم پیدا کرده اند آنطور که مردم آنها را نه قهرمان بلکه پهلوان میدانند و این بهواسطه خصوصیتهای اخلاقی و چهارچوبهای انسانی است که این عزیزان در زندگی خودشان در کنار قهرمان بودن دارند و اینها را ماندگار خواهد کرد.
عضو هیات مدیره انجمن جراحان عمومی از تصویب کمیته مسئولیت اجتماعی جهت کمک و همراهی با گروههای مرجع مانند هنرمندان و ورزشکاران فعال در حمایت های مردمی در هیات مدیره انجمن جراحان عمومی خبرداد.
براساس این گزارش، در این میزگرد چهرههای فرهنگی، هنری و ورزشی کشور همچون حسین پاکدل، سروش صحت، رسول خادم، احترام برومند، امیر جدیدی و ... حضور داشتند.