به گزارش عصرپرس، فاطمه مهاجرانی در نشست خبری خود که در محل مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، با گرامی داشت یاد و خاطره شهدا، به بیان آماری در خصوص ۱۲ روز جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی پرداخت و اظهار کرد: از ابتدای آغاز جنگ وزرا به تناسب کار فعالیت خود را شروع کردند، وزیر بهداشت و تمام کادر درمان کار را آغاز کردند، اتاقهای بحران فعال شد و سازمانهای متولی حوزه آسیبها نظیر هلال احمر فعال و دست به کار شدند تا موضوع به سرعت سازماندهی شد.
وی با بیان اینکه ۱۰۶۲ شهید در طول ۱۲ روز جنگ تقدیم کردیم، توضیح داد: ۱۰۲ شهید زن و ۳۸ شهید کودک داشتیم. پنج نفر از شهدا امدادگر و ۱۸ نفر از کادر درمان بودند. ۶ پزشک و پنج پرستار و هفت امدادگر شهید شدند.
طبق اظهارات سخنگوی دولت، از بین شهدا ۳۴ نفر دانش آموز و پنج شهید از جامعه فرهنگیان بودند و از اساتید و هیات علمی دانشگاه نیز شهید تقدیم میهن کردیم.
مهاجرانی ادامه داد: ۲۷۶ شهید غیر نظامی داشتیم. استان تهران با ۲۶۵ شهید بالاترین تعداد شهید را داشت. آسیب به مراکز غیر نظامی را شاهد بودیم و ۳۶ مدرسه در ۱۶ استان آسیب دیدند. ۲۱۹ واحد صنعتی از کارخانه تا واحد صنعتی کوچک تر آسیب دیدند. به منزل ۲۲ استاد دانشگاه آسیب وارد شد. هفت بیمارستان و ۱۱ آمبولانس مورد اصابت قرار گرفتند. ۸ هزار واحد مسکونی اسیب دید. البته فرآیند باز سازی در حال انجام است. ۲۳۰ مدرسه در این ۱۲ روز پناهگاه و ۵۶ مدرسه در اختیار افراد اسیب دیده قرار گرفت. از آنجا که مدارس مکان امن شناخته میشوند و موقع طراحی به این شاخص دقت میشود؛ ۲۵ مدرسه در اختیار مدیریت بحران قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد:حمله به زندان اوین مصداق جنایت جنگی از سوی نهادهای بینالمللی لمللی شناخته شده است.
سخنگوی دولت درباره کارگروههای تشکیل شده برای مدیریت امور در ایام جنگ ۱۲ روزه، توضیح داد: در صبح جمعه ۲۳ خرداد ماه ۴ کارگروه شکل گرفت که متولی امور بودند. کارها را به سرعت دنبال کردیم.کارگروه امور زیربنایی تشکیل شد که وزیر صنعت معدن و تجارت متولی آن بود. کارگروه امور اقتصادی با ریاست سازمان برنانه بودجه تشکیل شد. کارگروه رسانه با ریاست رییس شورای اطلاع رسانی دولت تشکیل شد. این کارگروه ها کار را به شدت دنبال کردند. همچنین استانداران اختیاراتی ویژه در این ایام برای مدیریت امور دریافت کردند. در مدیریت بازار نیز اقدامات خوبی رخ داد.
وی ادامه داد: قریب به یک میلیون تن کالا از بنادر تخلیه شد و به شهرها رسید. نزدیک ۲۰۰ میلیون لیتر بزنین در روز اول عرضه کردیم. شاهد بهم ریختگی در صف بنزین نبودیم و مردم همراهی کردند. ملتی که ریشه دار و اصیل باشد در بحران ها خود را معرفی میکند. ملت نشان دادند چطور مردمی هستند و چقدر با اصالت و ریشه دار رفتار میکنند. بیمارستان ها ۵۸۰۰ مجروح را در این ۱۲ روز درمان کردند و قریب به هزار عمل جراحی در این ۱۲ روز رخ داد؛ این علاوه بر ورود بیمار و مراجع معمولی بود و امور انجام میشد.
مهاجرانی از تدوین ۲ بسته برای حمایت از شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: شرکتهایی که در طول ۱۲ روز جنگ در حوزه نیروی انسانی و زیر ساخت و فروش و مواد اولیه آسیب دیده و خسارت داشتند میتوانند تسهیلات ۹ ماهه تا سقف ۷ میلیارد تومان و با سه ماه تنفس دریافت کنند. این تسهیلات برای آنهایی است که تعدیل نیروی انسانی در آن ۱۲ روز نداشتند و الان نیز تعدیل نیرو ندارند. هدف از این بسته کمک به افزایش سهم جوانان در اشتغال است. بسته دوم نیز برای شرکت هایی است که بیش از ۳۰۰ نفر نیروی انسانی دارند در این ۱۲ روز فعالیت داشتند. این بسته از ۱۰۰ میلیارد شروع میشود و رقم آن به تناسب نوع فعالیت شرکت قابل افزایش است. این تسهیلات ۶ ماهه با تنفس سه ماهه است.
سخنگوی دولت در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به جنایات جنگی که در غزه در حال وقوع است، توضیح داد: امان از غزه!. نمیتوان این صحنه ها را نگاه کرد. از کلمه انسان شرمم میآید. این مردم چه گناهی کردند؟. این صحنه ها به معنای واقعی دل هر انسانی را به درد میآورد و شرم بر اینها که اینگونه نام انسان را یدک میکشند. تعداد شهدای غزه قریب به ۶۰ هزار نفر شده است و تعدادی از این شهدا کودکانی هستند که به خاطر گرسنگی جان میدهند. دریغ و درد و شرم بر جهانی باد که در قرن ۲۱ انسان هایی را اینگونه در گرسنگی قرار میدهد که کودکان از گرسنگی جان دهند.
وی افزود: با صحبتهایی که با هلال احمر داشتیم قرار است همانگونه که رسالت این سازمان است؛ هماهنگی با نهادهای بشر دوستانه داشتیم باشند و برای ارسال قسمتی از کمک های بشر دوستانه اقدام کنند. امیدواریم اجازه دهند این کمک ها به غزه برسد چون یکی از مشکلات این است و رسیدن این کمک ها به دست مردم چالش جدی است. هلال احمر پیگیر موضوع است.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دولت چه درسی از این ۱۲ روز جنگ گرفت؟، اظهار کرد: با رویکرد علمی و نظام مند نقاط قوت و ضعف دستگاه ها در حال بررسی است. اینکه نیاز باشد یکپارچگی بیشتر انجام شود در حال بررسی است. با نظارت معاون اول این کار در حال پیگیری است. یکی از نقاط قوت و دستاوردهای این دفاع مقدس این بود که فهمیدیم باید به مردم اعتماد کنیم و فصل نوینی از حکمرانی را با مردم شروع کنیم. بیشتر همدیگر را تاب آوریم و از نقد نرنجیم. باید بدانیم نقد ناشی از دوست داشتن است. نقد ناشی از این است که فردی میخواهد کارکرد بهتر باشد. لذا تحلیلی همه جانبه مبنی بر نقاط قوت، ضعف، تهدید و قوت در حال انجام از سوی همه دستگاهها است و به صورت یک پارچه نیز در حال انجام است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در این مدت متوجه شدیم باید بیشتر با مردم حرف بزنیم، اظهار کرد: باید بیشتر صدای این جامعه متکثر را به رسمیت بشناسیم و میزان واگذاری امور به مردم را بیشتر کنیم و اعتماد به مردم داشته باشیم. بخش خصوصی را به عنوان شریک راهبردی دولت بدانیم و امور را به او واگذار کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص برنامه دولت برای مدیریت اقتصادی و اجتماعی جنگ و کنترل قیمت ها و تامین کالای اساسی خاطر نشان کرد: دولت برنامهای را شروع کرده است مبنی بر ارزیابی آنچه گذشته است و شناسایی نقاط نیاز به بهود را در دستور دارد. برای عرضه کالاهای اساسی دولت حساس است. رئیس جمهور در هر جلسه دولت درباره معیشت مردم توضیحات جدی میدهد. در جهت پشتیبانی امنیت غذایی کشور و تثبیت قیمت ها برای تامین کالاهای اساسی ارز ترجیحی برگشت. کالاهای ارز ترجیحی با ارز ترجیحی ارائه شدند. دولت ممنوعیت برای برخی کالاها را برای مدیریت قیمت ها برداشت. تداوم کسب و کار به این بستگی دارد که میزان جریان عرضه را مدیریت کنیم. تلاش دولت این است زندگیمردم را به شرایط عادی برگرداند.
مهاجرانی در پاسخ به اینکه دولت برای حفظ سرمایه اجتماعی چه اقداماتی انجام میدهد؟، تصریح کرد: سرمایه اجتماعی موضوعی است که هم در نهاد دولت و هم در مجلس مورد بررسی قرار گرفته است. مرکز پژوهشهای مجلس مطالعهای در این امر به جهت اهمیت موضوع انجام داد. موضوع سرمایه اجتماعی، رضایتمندی، مشارکت و اعتماد مفاهیم در هم تنیدهای هستند. در این مسیر برنامه ها در حال دنبال شدن است. افزایش اقتدار ما در مسیر بازدارندگی مهم است تا اعتماد زیاد تر شود. موضوع دیگر افزایش مشارکت و نشاط اجتماعی است که بسیار جدی است. افزایش شفافیت، مبارزه با فساد و جلوگیری از تکرار ناکارآمدی مطالبه مردم است. این امور در دولت در حال پیگیری است.
سخنگوی دولت با اشاره به ایجاد سامانه فواد از سوی سازمان اداری و استخدامی در راستای بهبود عملکرد دستگاههای دولتی خاطر نشان کرد: بخش دولتی باید پاسخگو در مقابل مردم باشد. تقویت هماهنگی نهادهای دولت یکی از موضوعاتی است که بین بخشهای مختلف دنبال میشود. تقویت هویت ملی و فرهنگی به طور جدی دنبال میشود. همه به این نقطه رسیدیم که امروز همه ما پای کار ایران باید بایستیم. این امر را به مراسم شب عاشورا ارجاع میدهم که مقام معظم رهبری از مداح خواستند "ایران ایران" بخواند و این یعنی مخرج مشترک همه ایرانیان امروز، ایران است.
وی در پاسخ به سوالی درباره بازسازی منازل مسکونی آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه، توضیح داد: فرآیند بازسازی در چند دسته تقسیم شد. یکی منازلی واقع در تهران است که طبق مصوبه دولت این فرآیند به شهرداری تهران واگذار شد. دیگری بازسازی منازل شهرستان ها بود که طبق مصوب دولت به استانداری و بنیاد مسکن سپرده شد. شهردار تهران آقای زاکانی و تیم او آیین نامهای در این امر طراحی کرد. میزان آسیب ها را دسته بندی کردند و از شکستگی شیشه و تا آسیب کلی به منازل دسته بندی شده است. این آیین نامه مفصل است. بازسازی جزئی، بازسازی کلی، تخریب و نوسازی هر کدام موضوعات خاصی هستند که مشخص شده است. شیوه کار را شهرداری مشخص کرده است.
طبق اعلام سخنگوی دولت، تهران و به ویژه شهر تهران بیشترین آسیب به منازل را طی جنگ ۱۲ روزه داشته است.
مهاجرانی درباره اسکان موقت ایرانیانی که منازل آنها اسیب دیده است نیز تصریح کرد: پیش بینی میشود تا حدود ۲ سال فرآیند بازسازی برخی از منازل طول بکشد و نمیتوانند این افراد در هتل اسکان داشته باشند چراکه اسیب روحی و روانی برای اینها جدی است. پس برایشان منزل گرفته میشود و یا خودشان منزل میگیرند. البته اینکه تا چه سقفی پوشش داده شود مشخص شده است. درباره تامین وسیله منزل هم همین امر صادق است. در شهرستانها هم همین روند را بنیاد مسکن پیگیری میکند. بنیاد مسکن سابقه این کار را بارها دارد و در زلزله بم که چندین واحد مسکونی آسیب دیده بود؛ این واحدها را از اول ساخت. بنیاد مسکن در این امر زبده است.
وی درباره بازسازی برخی مدارس آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه نیز عنوان کرد که سازمان نوسازی مدارس کار بازسازی این مدارس را دنبال میکند و بازسازی واحدهای صنعتی آسیب دیده نیز از سوی وزرات صنعت، معدن و تجارت دنبال میشود.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای حفظ وحدت ملی، خاطر نشان کرد: برای افزایش انسجام ملی طبیعتا نیاز داریم این جمله بازتر شود وقتی میگوییم "ایران جامعه متکثر است" یعنی باید همه را به رسمیت بشناسیم. یعنی اقوام متنوع و ادیان متنوع داریم. زبان هایی داریم که باید به رسمیت بشناسیم. به رسمیت شناختن سلایق سیاسی نیز باید در دستور کار باشد. شاهد اتفاق خوبی بودیم که وزیر کشور با احزاب سیاسی از منتهی علیه چپ تا منتهی علیه راست جلسه داشتند. جای این امر خالی بود و اتفاق مبارکی است. باید بدانیم آنها که نقد میکنند از سر دلسوزی است. این را باید به عنوان فلسفه ذهنی باور کنیم آنها که نقد میکنند خیرخواه ما و نه بدخواه ما هستند. باید صدای آنها را بشنویم.
مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگری درباره تلاش در راستای گسترش عدالت اجتماعی، بیان کرد: اگر فاصله طبقاتی زیاد باشد گسست اجتماعی زیاد میشود. رسیدگی به این امر جزء برنانه دولت است و توجه به حوزه عدالت آموزشی نیز یکی از زیر برنامههای همین امر است که رئیس جمهور برای آن به طور جدی برنامه دارد. اعتماد به بخشهای خصوصی اعم از انتفاعی و غیرانتقاعی، انجمن ها و سمن ها و سازمانهای مردم نهاد مهم است. یکی از اموری که دولت در آن بازنگری میکند همین است. موضوع دیگر افزایش تاب اوری مسئولان و افراد جامعه است که به افزایش سرمایه اجتماعی کمک میکند.
وی در خصوص پیگیری برای احقاق حقوق ملت ایران در خصوص تجاوزاتی که رژیم صهیونیستی طی جنگ ۱۲ روزه علیه کشورمان انجام داد نیز افزود: مکاتبه با شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری انجام شده است سازمان های مردم نهاد ما و مشخصا هلال احمر به عنوان سازمان غیر دولتی کار را دنبال میکند. شکایاتی ثبت کرده است. انجمن جامعه شناسی ایران توانست انجمن جامعه شناسی رژیم صهیونیستی را از جمع انجمن های جامعه شناسی خارج کند و این مصداق دستاوردی است که میگوییم باید به بخش غیر دولتی توجه کنیم. موضوعات در دولت و بخش خصوصی در حال پیگیری است. اتاق بازرگانی ما نیز به عنوان پارلمان بخش خصوصی پیگری جدی در این خصوص داشته است.
سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت برای پیگیری حقوقی تجاوز رژیم صهیونیستی و اقدامات دولت برای افزاش همگرایی منطقه ای توضیح داد: وزیر خارجه به عنوان رسمی ترین شخص دیپلماسی کشور در این ایام سفرهای مکرر به نقاط مختلف داشتند که این امر در راستای رساندن صدای مردم و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود انجام شد. طبق ارتباطات خوب شکل گرفته از دولت قبل و این دولت، با کشورهای همسایه و نهادهایی نظیر شانگهای و بریکس، امور را دنبال کردیم. ۲۴ خرداد شانگهای این امر را محکوم کرد. بریکس نیز این امر را محکوم کرد. شاهد موضع گیری شجاعانه همسایگانی مثل ترکیه و پاکستان بودیم. کشورهای عربی هم واکنش خوبی نشان دادند. این امر نشان میدهد دیپلماسی ما در کشورهای منطقه موفق بوده است ادامه مسیر را با این فرمان دنبال میکنیم.
مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگری درباره تنگناهای مالی و چالشهای بودجه دولت برای تقویت بخش نظامی پس از آسیبهای وارد شده در جنگ ۱۲ روزه، گفت: کارگروهی از سوی سران قوا برای تامین کسری بودجه در خصوص بازسازی ها شکل گرفته است. برنامهای در حال تدوین است که دنبال میشود. در خصوص بازسازی بخش نظامی هرجا نیاز باشد با توجه به موضوعات ستاد کل، امور دنبال میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره بحران بنزین در دوران جنگ ۱۲ روزه و اینکه ایا در آن ایام بنزین وارد کشور شد؟، اظهار کرد: در روز اول حدود ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در وزارت نفت توزیع شد، تولید مولفه های بنزین در مجتمع های پتروشیمی در حال انجام است و واردات بنزین در حال ادامه است. مدیریت در عرضه بنزین داشتیم، البته با همکاری مردم شاهد کمترین مساله در این امر بودیم. مسیر واردات را کما فی السابق طی میکنیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه برخی از مردم در ایام جنگ ۱۲ روزه وام گرفتمد اما با توجه به شرایط موجود قادر به پرداخت آن نبودند و جریمه دیرکرد شامل حال آنها شده است، تاکید کرد: در ایام جنگ هر روز خدمت مردم بودم و نتایج عملکرد کارگروهها را مداوم ارائه دادم. آن زمان هم اعلام کردیم جریمه دیرکرد پرداخت اقساط تسهیلات خرد تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان که درواقع اصل تسهیلات تا ۷۰۰ میلیون تومان باشد، برای ماه خرداد و تیر بخشودگی دیرکرد دارند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره مدیریت قیمت کالاها ور بازار توضیح داد: با افزایش قیمت تولید کنندگان خوشحال میشوند. در ستاد تنطیم بازار از اعضا تعزیرات حکومتی حضور دارند. سازمان تعزیرات کارش این است که اگر خلافی رخ داد با آن خلاف برخورد کند اتاق اصناف و بازرگانی همکاری خوبی داشتند. اتاق تعاون همکاری بی نظیر داشتند. درباره برنج وارداتی که قیمت روی آن گذاشته میشود مشکل چندانی نداریم. برنج ایرانی هم هنوز وارد چرخه قیمت گذاری نشده است اما لغو ممنوعیت واردات برخی کالاها که قبلا ممنوع بوده است را برای مدیریت قیمتها داشتیم. در جلسات ستاد تنظیم بازار تمام قیمت ها اعم از لبنیات، پروتئین، برنج، شکر و حبوبات به ریز قیمت اعلام میشود. دولت قیمت ها را میداند و تلاش برای مدیریت دارد. درباره برنج ایرانی بعد از برداشت تصمیم گیری میشود.
وی در خصوص افزایش قیمت بلیت قطار نیز توضیح داد: با توجه به اینکه با شروع سال افزایش قیمت در این امر داریم. ۳۰ درصد بلیت برای حمل و نقل ریلی و جادهای افزایش یافت اما این عزیزان داوطلبانه افزایش را تا بعد از ۱۲ روز جنگ به تعویق انداختند. از سوی دیگر باید یادی از کامیون داران کنیم. کامیون داران در حین اعتصاب بودند اما در جنگ اعتصاب را شکستند و وارد کار مردم شدند. مردم به این خوبی را باید روی سر گذاشت.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره مشکل مستاجران در تامین منزل به ویژه مستاجرانی که منزل خود را در جنگ از دست دادند، گفت: شورای عالی مسکن مصوبه ای قبلا داشت که با حضور ریس جمهور مصوب شد مبنی بر اینکه ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای کمک به ودیعه مسکن مستاجران تخصیص دهد. این موضوع اگر درست مدیریت نشود چالشهای اجتماعی به دنبال دارد. بنابراین کمک ودیعه مسکن پیش بینی شده است. با تصویب شورای عالی مسکن تسهیلات برای قرض الحسنه در نظر گرفته شده است. شورای عالی مسکن با حضور معاون اول امروز بعد از ظهر تشکیل جلسه میدهد تا با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و انبوه سازان این امر انجام شود. در خصوص مسکن نیروهای فراجا نیز موارد متعدد وجود دارد تا کمک به حل مساله شود.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره مدیریت قیمت کالاها ور بازار توضیح داد: با افزایش قیمت تولید کنندگان خوشحال میشوند. در ستاد تنطیم بازار از اعضا تعزیرات حکومتی حضور دارند. سازمان تعزیرات کارش این است که اگر خلافی رخ داد با آن خلاف برخورد کند اتاق اصناف و بازرگانی همکاری خوبی داشتند. اتاق تعاون همکاری بی نظیر داشتند. درباره برنج وارداتی که قیمت روی آن گذاشته میشود مشکل چندانی نداریم. برنج ایرانی هم هنوز وارد چرخه قیمت گذاری نشده است اما لغو ممنوعیت واردات برخی کالاها که قبلا ممنوع بوده است را برای مدیریت قیمتها داشتیم. در جلسات ستاد تنظیم بازار تمام قیمت ها اعم از لبنیات، پروتئین، برنج، شکر و حبوبات به ریز قیمت اعلام میشود. دولت قیمت ها را میداند و تلاش برای مدیریت دارد. درباره برنج ایرانی بعد از برداشت تصمیم گیری میشود.
وی در خصوص افزایش قیمت بلیت قطار نیز توضیح داد: با توجه به اینکه با شروع سال افزایش قیمت در این امر داریم. ۳۰ درصد بلیت برای حمل و نقل ریلی و جادهای افزایش یافت اما این عزیزان داوطلبانه افزایش را تا بعد از ۱۲ روز جنگ به تعویق انداختند. از سوی دیگر باید یادی از کامیون داران کنیم. کامیون داران در حین اعتصاب بودند اما در جنگ اعتصاب را شکستند و وارد کار مردم شدند. مردم به این خوبی را باید روی سر گذاشت.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره مشکل مستاجران در تامین منزل به ویژه مستاجرانی که منزل خود را در جنگ از دست دادند، گفت: شورای عالی مسکن مصوبه ای قبلا داشت که با حضور ریس جمهور مصوب شد مبنی بر اینکه ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای کمک به ودیعه مسکن مستاجران تخصیص دهد. این موضوع اگر درست مدیریت نشود چالشهای اجتماعی به دنبال دارد. بنابراین کمک ودیعه مسکن پیش بینی شده است. با تصویب شورای عالی مسکن تسهیلات برای قرض الحسنه در نظر گرفته شده است. شورای عالی مسکن با حضور معاون اول امروز بعد از ظهر تشکیل جلسه میدهد تا با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و انبوه سازان این امر انجام شود. در خصوص مسکن نیروهای فراجا نیز موارد متعدد وجود دارد تا کمک به حل مساله شود.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری در خصوص خدمت رسانی بهتر دولت به ملت پس از جنگ ۱۲ روزه، تاکید کرد: تاکید بر اینکه الان فصل اقدام دولت است؛ کاملا درست است. مردم کار خود را انجام دادند و الان دولت باید اقدام مناسب انجام دهد. موضوع اول بازسازی است. موضوع دوم کمک به کسب و کارهای آسیب دیده است. باید کمک کنیم کسب و کارهایی که آسیب جدی ناشی از حمله مستقیم و یا غیر مستقیم دیدند بتوانند کار را انجام دهند. دیگری افزایش کارآمدی دولت است. میدانیم برخی حوزه ها به اندازه کافی کارآمد نیست. لاپوشانی هم ندارد و شفاف و با شجاعت اعلام میکنیم هر جا ناکارآمدی باشد دولت برای رفع آن اقدام میکند. ثبات اقتصادی و بهبود وضعیت اقتصادی در دستور کار دولت است. کمک به افزایش سرمایه اجتماعی نیز مهم است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص برنامه دولت برای حفاظت از تاسیسات انرژی و نفتی در صورت تجاوز مجدد به کشور خاطر نشان کرد: امیدواریم هوس حمله به سر رژیم صهیونیستی نزند که اگر چنین شود سیلی که دریافت میکند به مراتب بدتر از اولین سیلی خواهد بود. اگر این امر رخ دهد تجاوز آشکار است و نباید آن را عادی سازی کنیم. حتما همکاران در وزارت نفت کار بلد هستند و اقدامات را انجام میدهند.
مهاجرانی در پاسخ به اینکه شما تاریخ شفاهی در ایام جنگ ضبط کردید آیا این را منتشر خواهید کرد؟، گفت: اصلا تصمیم نگرفتیم چاپ شود، اما قسمتی از تاریخ ایران است که برای آیندگان باید ثبت میکردیم. از این رو شروع به انجام کار کردیم. ما یک صفحه ای از تاریخ ایران را مینویسیم که بسیار مهم است و باید درباره تک تک جزئیات را با دقت بنویسم.
سخنگوی دولت درباره خسارات وارده شده به مدارس و بازسازی آنها توضیح داد: طبق آمار ۳۶ مدرسه اسیب دیدهاند که رفع اینها در دستور وزارت آموزش و پرورش است. تا شروع سال تحصیلی مشکل رفع میشود. در خصوص دانشگاهها نیز باید گفت دانشگاهها خود اسیب ندیدند اما منازل ۲۲ استاد و هیات علمی دانشگاه اسیب دیده است. وزیر علوم گفتند خود دانشگاهها متولی بازسازی این امر هستند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مورد اصابت قرار گرفتن ساختمان شیشهای صدا و سیما توضیح داد: ساختمان شیشهای سند کاملا زنده از تجاوز رژیم صهیونیستی است که خبرنگاران در آن کار میکردند. وزیر راه خانم دکتر صادق در دیدار خود از این ساختمان وعده داد مسابقهای برای طراحی ساختمان شیشهای برگزار میکنند. امیدواریم بهتر از قبل بازسازی شود.
مهاجرانی در پاسخ به اینکه آیا جنگ ادامه پیدا میکند؟، خاطر نشان کرد: مسئولان باید آمادگی کامل برای جنگ داشته باشد و مردم باید کاملا زندگی کنند. جای مردم و مسئولین نباید با هم عوض شوند. مسئولان اعم از نیروهای دفاعی، نظامی، امینتی و دولت در آمادگی کامل هستند. مردم باید به زندگی عادی برگردند و کسب و کارهای ما نیاز به زندگی عادی مردم دارند. نشاط اجتماعی و روان مردم نیاز به زندگی عادی دارد. لذا به زندگی عادی برگردیم و این تجاوز را عادی سازی نکنیم. این تجاوز آشکار است که اگر منتظر رخ دادن مجدد آن باشیم یعنی این تجاوز را عادی سازی کردیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، پس از برگزاری نشست سخنگوی دولت، بازدید میدانی از ساختمان شیشهای صدا وسیما که مورد تجاوز رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود نیز انجام شد و خبرنگاران از نزدیک از این فضا را دیدند.