اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۴۲۷۰۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - 27 May 2025
وزیر آموزش و پرورش در آیین آغاز عملیات اجرایی احداث ۱۱۵۱ کلاس درس استاندارد؛

نظام تعلیم و تربیت مهم ترین و پایدارترین خاستگاه ساخت آینده است

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نهضت ملی مدرسه‌سازی به عنوان یکی از رویکردهای اصلی دولت چهاردهم با عزمی جمعی و مشارکت همگانی دستگاه ها و نهادهای دولتی و خصوصی و سمن های مردمی آغاز شده است، گفت: این نهضت در حقیقت پایانی بر مدارس سنگی، فضاهای ناایمن آموزشی و ایجاد بستر لازم برای بسط و توسعه عدالت در عرصه آموزش با تقویت زیرساخت های نظام تعلیم و تربیت است.

آغاز نهضتی ملی برای پایان مدارس ناایمن/ عدالت در نظام آموزشی رویکرد مهم دولت استبه گزارش عصرپرس، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش صبح امروز در آیین آغاز عملیات اجرایی احداث ۱۱۵۱ کلاس درس استاندارد که در مجتمع اردوگاهی امام خمینی(ره) بنیاد علوی برگزار شد، با تسلیت شهادت امام جواد علیه السلام، اظهار کرد: از رئیس بنیاد مستضعفان و همکاران ایشان قدردانی می کنم که این برنامه پر افتخار را آغاز کردند و جز اولین مجموعه هایی هستند که به نهضت توسعه عدالت لبیک گفتند.

وی افزود: همت بنیاد بر این است که یک مسئله از مسائل نظام تعلیم و تربیت را حل کند و انشاالله بتوانند با همکاری سازمان نوسازی مدارس و سازمان برنامه و  بودجه این گام موثر را بردارند.

کاظمی گفت: تأییدات مقام معظم رهبری و تشکر ایشان از رئیس جمهور بابت توجه ویژه به مسئله آموزش و پرورش برای ما درس بزرگی است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: نظام تعلیم و تربیت مهم ترین و پایدارترین خاستگاه ساخت آینده است و تمرکز و توجه بر دانش آموزان نکته راهبردی رهبری و نکته قلبی رییس جمهور است که آینده را دانش‌آموزان می سازند.

کاظمی با بیان این که امروز حرکت پایدار و امیدوار کننده‌ای در حوزه عدالت آموزشی و کیفیت آغاز شد، گفت: شاهد دو مسئله هستیم‌؛ اول این که هنوز مدارس سنگی داریم که قابل تحمل نیست و مسئله دوم  توجه به این موضوع و ساخت مدارس استاندارد برای آینده سازان این کشور است.

وزیر آموزش و پرورش با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم ناصر قفلی، اظهار کرد: سال گذشته خیرین بیش از ۱۸ همت به مدرسه سازی کمک کردند و با شروع نهضت توسعه عدالت آموزشی نهادهای مختلفی با آموزش و پرورش برای ساخت مدارس همراهی کردند.

کاظمی ادامه داد: همراه مدرسه سازی، کیفیت را هم مدنظر قرار دادیم که بخش اصلی تحول، مدیر و معلم است و توانمندسازی معلمان را در قالب اجتماعات یادگیری آغاز کردیم.

وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: هرجا مدیر خوب داشته باشیم در آنجا کیفیت و تحول وجود دارد که تحت الگوی مدرسه تراز این موضوع را نیز پیگیری می‌کنیم.

وی با بیان این که اردوهای دانش آموزی بخشی مهمی از کیفیت در نظام تعلیم و تربیت است، گفت: در ساختار نظام آموزشی و سند تحول بنیادین آموزش، ایجاد موقعیت‌های تربیتی رشد دهنده و ابزار تربیت است که این موضوع در بهترین شکل در اردوهای دانش آموزی رقم می خورد.

کاظمی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین عنصر کیفیت بخشی به اردوها مربیان هستند و ما می‌توانیم با تربیت مربیان باکیفیت و دانش لازم و همچنین ساختار و امکانات، نشاط و مهارت ها را در اردوهای دانش‌آموزی رقم بزنیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این‌که اردوهای دانش‌آموزی بهترین نوع غنی سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان است، تصریح کرد: امروز با جنگ شناختی مواجه هستیم و باید در طراحی اردوها و در مرکز ثقل برنامه های آن، بینش و نگرش دانش آموزان را هدف اصلی قرار بدهیم.

کاظمی افزود: زمانی موفق هستیم که  نظام اردویی را در قالب نظام آموزشی و پرورشی با ارتباط افقی و عمودی با سطوح تحصیلی ارتباط دهیم.

گفتنی است؛ در این آیین استان‌های اردبیل، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و خراسان رضوی به صورت برخط، عملیات اجرایی برچیدن مدارس ناایمن سنگی و ساخت مدارس استاندارد را آغاز کردند.