به گزارش عصرپرس از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو(پاون)، نشست تخصصی با موضوع " شناسایی موانع دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه نیروگاههای زیستتوده " 15 دیماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
همزمان با برپایی چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق، نشست تخصصی با موضوع "شناسایی موانع دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه نیروگاههای زیستتوده " با هدف تسریع، مقرراتزدایی و بررسی رویکردهای نوین تبدیل پسماند به انرژی، ساعت 9:30 تا 11:30، شنبه 15 دیماه ۱۴۰۳ در سالن خلیج فارس واقع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
نشست تخصصی ساتبا با عنوان "شناسایی موانع دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه نیروگاههای زیستتوده" با حضور کارشناسان و متخصصان از مراکز پژوهشی و سازمانهای مختلف، برگزار میشود. در این نشست، موضوعات مختلفی از جمله ابعاد محیط زیستی تولید انرژی از زیستتوده و ملاحظات اجرایی سیاستهای ابلاغی در حوزه تامین انرژی برق مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این پنل تخصصی هومن غلامپور، کارشناس امور زیربنایی مرکز پژوهشهای مجلس، در ارائهای با عنوان "ابعاد محیط زیستی پنهان تولید انرژی از زیستتوده" به بررسی چالشهای زیست محیطی تولید انرژی از منابع زیستتوده خواهد پرداخت.
همچنین، خانم موسوی پور، کارشناس امور تولیدی مرکز پژوهشهای مجلس، در ارائهای با عنوان "ملاحظات اجرایی تکالیف مندرج در سیاستهای ابلاغی محیط زیست در حوزه تامین انرژی برق و برنامه هفتم پیشرفت"، به بحث و بررسی درباره ملاحظات اجرایی و چالشهای موجود در این حوزه می پردازد.
مسعود احمدی، مدیرکل خدمات شهری و محیط زیست سازمان شهرداریها و دهیاریها نیز به ارائهای با موضوع "پیشنهادی تبدیل پسماند به انرژی: فرصتها و تهدیدها" خواهد پرداخت و ابوالفضل کریمیان، دبیر کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست کلان شهرهای کشور و مجید قاسمی، کارشناس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی به صورت مشترک به بررسی راهکارهای مختلف برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم در حوزه نیروگاههای زیستتوده میپردازند.
قطعا نتایج این نشست میتواند نقش مهمی در پیشبرد اهداف توسعهای برنامه هفتم و بهبود شرایط زیستمحیطی کشور داشته باشد.
برگزاری نشست تخصصی "دورنمای قابل رویت در گذار انرژی و تغییر اقلیم"
نشست تخصصی با موضوع "دورنمای قابل رویت در گذار انرژی و تغییر اقلیم" با هدف بررسی ابعاد مختلف گذار انرژی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و بهینهسازی انرژی، ۱۴ دیماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
همزمان با برپایی چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق، نشست تخصصی با موضوع "دورنمای قابل رویت در گذار انرژی و تغییر اقلیم" با هدف بررسی ابعاد مختلف گذار انرژی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و بهینهسازی انرژی، ساعت 10 تا 12 ، ۱۴ دیماه ۱۴۰۳ در سالن خلیج فارس واقع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
این رویداد در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق برگزار خواهد شد و فرصتی برای استفاده از ظرفیتهای داخلی و بینالمللی در مسیر دستیابی به اهداف برنامه گذار انرژی فراهم میآورد. مدیریت این پنل را دکتر پنجه شاهی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، برعهده دارد.
در این پنل، موضوعات متنوعی توسط سخنرانان متخصص مطرح خواهد شد؛ از جمله دکتر سبوحی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به بررسی همبست انرژی، محیط زیست و آب خواهد پرداخت و دکتر ادیبفر، ، مدیرعامل شرکت توسعه صنعتی و مهندسی رسا انرژی سبز درباره روشهای ذخیرهسازی انرژی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر سخنرانی خواهد کرد.
همچنین دکتر کاویانپور، مدیرعامل شرکت فناوران نوین نیرو و دکتر کرمیراد، مدیرعامل شرکت آراد، نقش انرژیهای تجدیدپذیر در صنعت فولاد را بررسی میکنند.
مهندس صادقی، مدیرعامل گروه اقتصادی و مهندسی آبر نیز به مطالعه موردی یک ساختمان صفر انرژی خواهد پرداخت و دکتر کاشفی، دبیر کل باشگاه صاحبنظران انرژی ایرانیان درباره استفاده از ظرفیتهای بینالمللی تغییر اقلیم در گذار انرژی صحبت خواهد کرد.
هدف اصلی از برگزاری این نشست تخصصی، تبیین ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و بهینهسازی انرژی و ارائه راهکارهای کاربردی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای است. این پنل با حضور متخصصان، صاحبنظران و فعالان حوزه انرژی برگزار میشود و بهعنوان یکی از رویدادهای مهم در مسیر دستیابی به برنامههای گذار انرژی و توسعه پایدار شناخته میشود.
نشست تخصصی راهکارهای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر مقیاس کوچک بررسی میشود
نشست تخصصی "ارایه راهکارهای توسعه نیروگاه های کوچک مقیاس شامل حمایتی، انشعابی، کشاورزی، صنایع کوچک" با حضور مسئولان سازمان ساتبا، شرکت توانیر، سازمانهای حمایتی، صنایع کوچک و بانکها در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
همزمان با برپایی چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق، نشست تخصصی با موضوع "ارایه راهکارهای توسعه نیروگاه های کوچک مقیاس(حمایتی، انشعابی، کشاورزی، صنایع کوچک)" با هدف بررسی راهکارهای توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک تجدیدپذیر، ساعت 14 تا 16، 13 دیماه ۱۴۰۳ در سالن خلیج فارس واقع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد
موضوع اصلی این نشست، بررسی ظرفیتهای نیروگاههای تجدیدپذیر مقیاس کوچک است که امکان تولید برق در محل مصرف و بهصورت پراکنده را فراهم میکند؛ این نیروگاهها با قابلیت نصب روی پشتبام منازل مسکونی، تجاری، اداری، گلخانهها، دامداریها و شهرکهای صنعتی، نقش بسزایی در افزایش سهم برق تجدیدپذیر کشور خواهند داشت.
برخی از قوانین و دستورالعملهای موثر در توسعه این نیروگاهها شامل تفاهمنامه احداث ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی حمایتی ۵ کیلوواتی در سراسر کشور، الزام ادارات و سازمانهای دولتی به تامین ۲۰ درصد برق مصرفی از نیروگاههای تجدیدپذیر طی ۴ سال، ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، تکلیف مشترکان با مصرف بیش از یک مگاوات به تامین 5 درصد تا 20 درصد از برق مصرفی سالیانه خود از طریق انرژیهای تجدیدپذیر طی ۵ سال و مصوبه مربوط به احداث نیروگاههای خورشیدی بر روی چاههای کشاورزی با هدف دسترسی به برق پایدار است. از موضوعات کلیدی این نشست می توان به "راهکارهای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر مقیاس کوچک"و"موانع و چالشها از جمله قوانین، تامین مالی، تجهیزات و زیرساختهای موردنیاز" اشاره کرد. این نشست میتواند گام موثری در تحقق اهداف توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و ارتقای سهم آنها در تولید برق کشور باشد.
چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با شعار «انرژیهای تجدیدپذیر، توسعه سرمایهگذاری، مصرف کارآمد انرژی» از روز پنجشنبه ۱۳ دیماه تا یکشنبه ۱۶ دیماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.