به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی عصرپرس، مجید عمید پور، مدیرعامل پژوهشگاه نیرو در نشست خبری درحاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی این صنعت گفت: در سال ۱۴۰۲ بر اساس محاسباتی که انجام دادیم، ۹۶.۲ میلیارد دلار فرصت از دست رفته انرژی در ایران بوده است که به خاطر ساختار بدون تنظیم و اقتصاد معیوب انرژی کشور است.
وی ادامه داد: سالانه ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در ایران پرداخت میشود که موجب شده بخشهای مختلف انگیزهای برای افزایش بهرهوری نداشته باشند.
به گفته این مقام مسئول در حال حاضر ۱۲۰ شرکت دانش بنیان به صورت مستقیم با پژوهشگاه نیرو در حال فعالیت هستند.
وی ادامه داد: حدود هزار شرکت دانش بنیان فعال در حوزه آب و برق داریم.
عمید پور با اشاره به بحران انرژی در کشور، گفت : برای مقابله با این بحران همکاری نزدیک با دستگاه های فرابخشی داشته و در حال انجام مطالعات روی طرح های در مورد افق ۱۴۲۰ در این خصوص هستیم.
عمیدپور تصریح کرد: سالانه ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در ایران پرداخت میشود که موجب شده بخشهای مختلف انگیزهای برای افزایش بهرهوری نداشته باشند.
رییس پژوهشگاه نیرو در ادامه با بیان اینکه کشور در حوزه زیرساختها چالش دارد، گفت: در ۲، ۳ سال اخیر روی نظام نوآوری، فناوری و خودکفایی اهتمام ویژه صورت گرفته و وزارت نیرو در این حوزه آموزش تخصصی، صلاحیت حرفه ای و انجام پژوهش استقرار نظام نوآوری را شکل داده است.
رئیس پژوهشگاه نیرو در ادامه با اشاره به لزوم افزایش ۱۰ برابری بودجه پژوهشی این صنعت، خاطرنشانکرد: در حال حاضر برآورد میشود که دو دهم تا سه دهم درصد از بودجه صنعت برق به امر پژوهش اختصاص دارد و برای رسیدن به هدفگذاری برنامههای بالادستی از جمله سند چشمانداز ۲۰ ساله، باید این بودجه ۱۰ برابر شود تا بتوان کارهای بزرگتری انجام داد.
وی ادامه داد: بحث هوشمندسازی صنعت برق، مدیریت مصرف و تحقیقات مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر از جمله اولویت های پژوهشی صنعت برق کشور است.
رئیس پژوهشگاه نیرو در خاتمه با بیان اینکه ما به دنبال استقرار شرکت ها در پارک های فناوری نیستم بلکه به دنبال حمایت های پلت فرمی از آنها هستیم، اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان برای فعالیت خود به جریان سازی و بازار سازی نیاز دارند. پژوهشگاه نیرو هم سعی دارد تا مشکلات فعالین این حوزه را برطرف کند.