اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۳۹۳۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۰۳ مهر ۱۴۰۳ - 24 September 2024
سخنگوی صنعت آب کشور:

وضعیت آب تهران در ۵ سال آینده سخت و شکننده است

سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به ناترازی بالای آب تهران،گفت: چندان متفاوت نیست. به هر حال آب شرب در قالب استاندارد‌ها تأمین می‌شود. واقعیت این است که از منابع آب مختلف در شرق و غرب استان و آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود و خود این موجب تغییراتی در کیفیت آب در مناطق مختلف می‌شود.
ناترازی آب تهران زیاد استبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس، عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب گفت:مسأله آب تهران همواره مورد بحث میان کارشناسان شهری بوده است. حالا تهران با جمعیتی عظیم و منابع آب اندک مواجه است که بحرانی شدن این موضوع حتی به نشست خبری رئیس جمهور هم کشیده شده است. آب تهران در صورت افزایش جمعیت با چالش‌های اساسی‌تری مواجه می‌شود که آینده شهر را بیش از پیش به خطر می‌اندازد.

بزرگ زاده در ادامه با اشاره به اینکه تهران توانایی بارگذاری جمعیت بیشتر را ندارد،گفت: منابع آبی خود تهران صرفاً محدود به چند رودخانه کوچک همانند کن و تجریش و نیز منابع آب زیرزمینی است. پتانسیل‌های آبی تهران اجازه استقرار جمعیت کثیر را نمی‌دهد و برای حل مشکل تأمین آب شرب آن از دهه‌های پیش، انتقال آب از محل سد‌های کرج، لتیان و ماملو و سایر طرح‌های انتقال بین حوضه‌ای همانند لار و طالقان در دستورکار قرار داشته و اجرا شده است؛ بنابراین خود تهران منابع آب محدود و ناچیزی برای تأمین آب شرب دارد. 

وی در ادامه ناترازی آب تهران را زیاد عنوان کرد و گفت: از سال‌های دور مجبور شدیم از حوضه‌های مجاور آب را به تهران منتقل نماییم و این انتقال آب موجب تشویق سکنی گزییدن جمعیت در این محدوده شده است و با حفظ و تداوم وضعیت فعلی، تأمین آب این جمعیت رو به رشد مسأله همیشگی می‌باشد. 

سخنگوی صنعت آب در ادامه با بیان اینکه وضعیت آب تهران در ۵ سال پیش رو سخت و شکننده خواهد بود،گفت: اگر روند افزایش جمعیت در شهر تهران کنترل نشود، با توجه به محدودیت منابع آب، به سختی می‌توان پاسخگوی تأمین آب شرب باشیم و حتماً به مدیریت مصرف نیاز خواهد بود.


بزرگ‌زاده‌ ادامه داد: آب شرب تهران علاوه بر منابع آب زیرزمینی از محل ۵ سد کرج، لار، طالقان، لتیان و ماملو تأمین می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه کیفیت آب تهران در هر منطقه تفاوت زیادی ندارد، اظهار داشت: به هر حال آب شرب در قالب استاندارد‌ها تأمین می‌شود، واقعیت این است که از منابع آب مختلف در شرق و غرب استان و آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود و خود این موجب تغییراتی در کیفیت آب در مناطق مختلف می‌شود.