اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۲۳۰۰۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - 28 February 2021
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد:

توانایی واکسیناسیون ۲۰ میلیون نفری شبکه بهداشت ایران

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هیچ نگرانی برای انجام سریع واکسیناسیون کرونا نداریم، شبکه بهداشت ایران توانایی واکسیناسیون ۲۰ میلیون نفر را در ماه دارد و اگر واکسن برسد، نمایش قدرت خواهیم داشت.
توانایی واکسیناسیون ۲۰ میلیون نفری شبکه بهداشت ایرانبه گزارش سرویس اجتماعی عصرپرس، علیرضا رئیسی روز یکشنبه در مراسم قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور در وزارت بهداشت با اعلام اینکه شبکه بهداشتی ایران که بیش از ۳۰ سال پیش به دست بزرگان نظام سلامت ایران پایه گذاری شده، افتخار و نقطه قوت نظام سلامت ایران است، گفت: این شبکه تا اقصی نقاط کشور گسترده شده و هیچ روستای با هزار نفر جمعیت وجود ندارد که خانه بهداشت نداشته باشد.

یش از ۲۵۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی روستایی در کشور 

وی گفت: علاوه بر خانه های بهداشت در حدود ۱۷ هزار روستای کشور، بیش از ۲۵۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی روستایی و حدود سه هزار مرکز شهری هم داریم که با اجرای نظام ارجاع به مراکز تخصصی و بیمارستانی متصل هستند و این نظام آموزش دیده و متصل در دوران کرونا نیز افتخارات زیادی کسب کرده و تاکنون سه مرحله غربالگری تشخیص کرونا در کشور انجام شده به تازگی خانه های بهداشت عشایری و کوچ رو نیز ایجاد شده که همراه عشایر است و به زودی ۴۲۰ خانه عشایری نیز به این مجموعه اضافه می شود.

معاون وزیر بهداشت افزود: در چند سال گذشته خانه های بهداشت نوسازی شده اند و نیمه عمر ساختمان های آن از ۲۶ سال به ۱۰ سال کاهش پیدا کرده و تجهیزات لازم هم در این خانه های بهداشت کامل است. 

هر خانه یک پایگاه سلامت کمک مهمی در راستای ارتقای شبکه بهداشتی کشور

وی گفت: اجرای طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» هم که از ایده های دکتر نمکی وزیر بهداشت است، کمکی بزرگی به ارتقای جایگاه شبکه بهداشتی بود که ای کاش چند ماه زودتر اجرا می شد که در این صورت کمک بزرگی برای کنترل اپیدمی کرونا در کشور بود.

رئیسی افزود: گام بعدی ارتقای نظام شبکه بهداشتی حرکت از نظام PHC یا مراقبت های اولیه به سمت سیستم UHC مبتنی بر نظام ارجاع است که از یک دهه پیش در کشور با اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع شروع شده است، پایلوت آن انجام شده و هم اکنون بیش از ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در حاشیه شهرها و نیز همه ساکنان روستاها و شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر از ظرفیت های این برنامه برخوردار هستند و به زودی برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرها نیز اجرا می شود.