اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۱۸۷۵۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۰۷ تير ۱۳۹۹ - 27 June 2020
معان وزیر بهداشت:

هر فرد ناقل کرونا می‌تواند۴۰۶ نفر را مبتلا کند

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۱۰ میلیون مبتلا و نیم میلیون فوتی در جهان زنگ خطر این بیماری را به صدا درآورده است.اعلام کرد:هر فرد ناقل کرونا می‌تواند بدون فاصله گذاری اجتماعی ۴۰۶ نفر را مبتلا کند.

هر فرد ناقل کرونا می‌تواند۴۰۶ نفر را مبتلا کندبه گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس، ایرج حریرچی روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، با اعلام اینکه هر ۱۳ دقیقه یک نفر بر اثر کرونا در کشور فوت می کند اظهار  داشت: از نظر تعداد خالص مرگ به یک میلیون نفر جمعیت بیماری کووید۱۹ به ترتیب رتبه ۴۰، ۴۷ و ۳۰ دنیا را با با تعداد ۱۲۱ مرگ در یک میلیون نفر داریم.

وی گفت: هر فرد ناقل کرونا می‌تواند بدون فاصله گذاری اجتماعی ۴۰۶ نفر را مبتلا کند، افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند و افرادی که آنتی بادی آنها مثبت شده و تصور می‌کنند ایمن هستند باید فاصله‌گذاری را رعایت کنند و هنوز نمی‌توان اعلام کرد این افراد در برابر کرونا ایمن هستند، افزایش تعداد مبتلایان به کرونا به ۱۰ میلیون مبتلا و نیم میلیون فوتی در جهان زنگ خطر این بیماری را به صدا درآورده است.

حریرچی افزود: در اکثر کشورها برای تامین معیشت مردم و جلوگیری از مشکلات اقتصادی بازگشایی ها انجام شده است. در صورتی که پروتکل های بهداشتی از جمله رعایت فاصله حداقل یک متری افراد و استفاده از پوشش محافظ صورت و چشم رعایت شود، میزان ابتلا کنترل می شود.

وی گفت: هم اکنون در اکثر کشورهای دنیا برای تامین معیشت مردم و دلایل اقتصادی بازگشایی ها انجام شده است در شرایط فعلی فعالیت اقتصادی و اجتماعی مهمترین مواردی که باعث کاهش شیوع کرونا می‌شوند و رعایت فاصله یک متری با دیگران و استفاده از پوشش محافظ چشمی استفاده از ماسک باید مد نظر قرار گیرد.

کاهش ۸۵ درصدی انتقال ویروس کرونا با استفاده از ماسک

حریرچی افزود: رعایت فاصله فیزیکی در حد ۸۵ درصد، استفاده از ماسک به میزان ۸۰ درصد و پوشش محافظ چشم به میزان ۷۸ درصد میزان انتقال ویروس را کاهش می دهد، توصیه به دیگران برای رعایت این توصیه ها مهمترین شکل بروز امر به معروف و نهی از منکر در شرایط امروز است.

وی ادامه داد: بر اثر اعلام مرکز کنترل بیماری های آمریکا به ازای هر نفر بیمار تشخیص داده شده ۱۰ نفر بیمار دیگر در جامعه وجود دارد، و  کودکان، نوجوانان حتی به ظاهر سالم و بی علامت می توانند عامل انتقال این ویروس به بزرگترها و پدر و مادرها باشند.

حریرچی گفت: اقدامات وزارت بهداشت، دولت و نظام جمهوری اسلامی برای کنترل اپیدمی کرونا بسیار وسیع بوده است اما هنوز کافی نیست. هنوز در استانهای با شدت و موارد رو به افزایش بیماران کووید۱۹ مواجه هستیم و تعداد زیادی از شهرستانها در وضعیت قرمز هستند.

معاون وزیر بهداشت افزود: کنترل این اپیدمی مستلزم همکاری همه مردم است به همین علت عاجزانه و دوستانه از مردم می خواهیم برای سلامت خود و هموطنان و نیز کارکنان نظام سلامت حداکثر همکاری را در رعایت پروتکل های بهداشتی داشته باشند.

 آغاز پویش همگانی استفاده از ماسک از امروز در کشور

وی گفت: از امروز خوشبختانه پویش استفاده همگانی از ماسک با هشتک « #منماسکمیزنم» در کشور آغاز می شود که انتطارمان از همگان با هر دیدگاه و هر نظری، همراهی و همکاری در این زمینه است.

برگزاری مراسم عزا و عروسی مقابله با کرونا را سخت تر کرده است

حریرچی در ادامه با بیان اینکه مراسم عزا و عروسی مقابله با کرونا را سخت تر کرده است، گفت: در برخی استانها مجالس ترحیم کنترل شده و در برخی استانها این مجالس با شدت زیادی وجود دارد و توصیه های ما راه به جایی نبرده است در مورد مراسم عروسی هم همین طور است.

تحقیقات در خصوص تولید واکسن کرونا ادامه دارد

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در حال حاضر در مرحله تحقیق برای تولید واکسن هستیم، گفت:  از طرف دیگر روی این موضوع کار می کنیم که اگر جایی واکسن تولید کرد ما هم بتوانیم آن را تکثیر کنیم امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک این خبر را اعلام کنیم.

تنها راه مقابله با ویروس رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی است

حریرچی در ادامه با بیان اینکه در ماههای گذشته موارد مرگ و میر نسبت به موارد بستری به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده، تاکید کرد: متاسفانه در برخی استانها به دلیل ملاحظات اجتماعی و کاهش فاصله گذاری های اجتماعی که به علت معیشت مردم اجتناب ناپذیر بود موارد ابتلا و مرگ و میر بالا رفته است .

وی در ادامه تاکید کرد: افرادی که بیماری زمینه ای، سن بالا، چاقی، برخی بیماری های قلبی یا سرطانها دارند وقتی ویروس به آنها برسد احتمال مرگ افزایش می یابد.

معاون وزیر بهداشت افزود: وزارت بهداشت در ابتدای زنجیره بیماری آگاهی سازی می کند و در انتهای زنجیره برای نجات مبتلایان اقدام می کند. مقابله با ویروس راهش بیمارستان و گسترش آی سی یو نیست راه اصلی مقابله با ویروس رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی است تا تعداد کمتری مبتلا شوند.اگر کمتر مبتلا شوند درصد مرگ و میر هم کمتر می شود.

۲۵۰ هزار تومان حداقل هزینه تست کرونا است

وی درباره تست کرونا گفت: در مورد تست، باید توجه کرد که تست گران است. تست در بخش دولتی بدون هزینه های جانبی و نیروی انسانی ۲۵۰ هزار تومان هزینه دارد و بیرون از وزارت بهداشت در بخش خصوصی تا ۸۰۰ هزار تومان گرفته می شود.

حریرچی در ادامه با اشاره به اینکه تست منفی گارانتی برای عدم ابتلای بعدی نیست، گفت: برخی فکر می کنند اگر تست منفی شد می توانند هر جا خواستند بروند در حالی که این احتمال وجود دارد دو دقیقه بعد از تست به این ویروس  مبتلا شوند.

معاون وزیر بهداشت، افزود: اگر فردی مبتلا شود و بلافاصله تست گرفته شود، تست منفی می شود و به طور متوسط بعد از ۵ روز تکثیر ویروس در بدن تست می تواند مثبت شود. به تدریج در حدود ۱۲ روز ممکن است بیمار علامت داشته باشد.

وی گفت: در همه شهرستانها نمی توانیم تست را راه اندازی کنیم محدودیت اصلی به علت کمبود نیروی انسانی لازم و نبود دستگاههای مورد نیاز کافی است.

حریرچی تاکید کرد: در مجموع در اکثر استانها کمبود خاصی برای تست نداریم برخی موارد موضعی برای این است که افرادی ناگهان تصمیم می گیرند تست کنند.

باید علاوه بر کاهش بیماری معیشت مردم را هم در نظر بگیریم

وی همچنین در خصوص اثر افزایشی بازگشایی ها بر کرونا، گفت: در همه کشورهای جهان رعایت معیشت مردم و اهداف اقتصادی با هدف کاهش و حداقل رساندن بیماری مطرح است. از منظر بیماری ممکن است درخواست تعطیلی طولانی داشته باشند اما از نظر اقتصادی در اغلب کشورهای دنیا معلوم شده این کار ممکن نیست.

پرداخت غرامت ۳ هزار دلاری برای گردشگران در کشور همسایه

حریرچی گفت: در یکی از کشورهای نزدیک ما چون اقتصاد کشور بر مبنای گردشگر است اعلام کردند هر گردشگری که مبتلا به کرونا شد سه هزار دلار خسارت می دهیم.

وی افزود: برخی کشورهای اروپایی هم گردشگری را آغاز کرده اند. بالاخره بین دوگانه اقتصاد و سلامت باید تعادل ایجاد شود و اگر در جایی به این نتیجه برسیم که بازگشت تعطیلی ها لازم است به صورت استانی تصمیم گرفته می شود. تصمیم گیری کشوری نمی تواند درست باشد و تصمیم گیری های استانی و شهرستانی مناسب تر است.

حریرچی درباره طرح ترافیک، گفت: در مورد طرح ترافیک بر اساس تصمیمات ستاد ملی اقدام می شود. اصل این است که مواجهات را به حداقل برسانیم. در این موارد بر اساس بحث های اقناعی در ستاد ملی و استانی کرونا اقدام می شود.

افزایش خشونت خانگی در بحران کرونا

وی درباره افزایش خشونت خانگی بعد از کرونا، گفت: آمارهای وزارت بهداشت اینکه خشونت خانگی به خط  قرمز رسیده را نشان نمی دهد اما همسرآزاری و فرزندآزاری حتی یک مورد آن هم مازاد است.

معاون وزیر بهداشت افزود: در خیلی کشورها این موارد به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده است اداره کل سلامت روان وزارت بهداشت، بهزستی و سازمانهای مردم نهاد در این مورد فعال هستند و امیدواریم با توجه به فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی حتی یک مورد از این نوع خشونت ها نداشته باشیم.

تزریق واکسن آنفولانزا برای افراد در معرض خطر

وی درباره تامین واکسن آنفلوانزا در پاییز گفت: در مورد واکسن آنفلوانزا امسال توصیه به مصرف بیشتر خواهیم داشت به خصوص برای افراد در معرض خطر مثل خانم های باردار، افراد دارای بیماری زمنیه ای و سالمندان. اقداماتی هم برای تامین این واکسن انجام شده است.

وی افزود: در مورد واکسن آنفلوانزا کمبود جهانی وجود دارد اما حتما اقداماتی انجام می دهیم که افرادی که به این واکسن نیاز دارند این واکسن را در اختیار داشته باشند. 

 



خبرنگار: پروین مرادی