اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۴۴۷۲۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - 01 November 2025
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران:

نیازمند تدوین نقشه راه علمی برای ارتقای خدمات سلامت هستیم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بر ضرورت نگاه علمی و نظام‌مند به راهپیمایی اربعین حسینی تأکید کرد و گفت: رویکرد پژوهش‌محور کلید دستیابی به شواهد علمی معتبر در حوزه سلامت تجمعات بزرگ است.

نیازمند تدوین نقشه راه علمی برای ارتقای خدمات سلامت هستیمبه گزارش عصرپرس، نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پنجمین کنگره بین المللی سلامت در اربعین با اشاره به اهمیت موضوع سلامت‌ در رویداد عظیم اربعین حسینی گفت: اربعین یک رخداد بین‌المللی با ابعاد گسترده فرهنگی، مذهبی و اجتماعی بوده که نیازمند نگاه علمی و نظام‌مند در حوزه سلامت است. این کنگره تلاش دارد محلی برای تبادل تجربیات، ارائه دستاوردها و تدوین نقشه راه علمی برای ارتقای خدمات سلامت در این حوزه باشد.

وی بر اهمیت رویکرد پژوهش‌محور در مدیریت رویدادهای بزرگ مذهبی تأکید کرد و افزود: باید از ظرفیت‌های علمی کشور برای مستندسازی، پژوهش و تولید دانش در حوزه سلامت تجمعات بزرگ بهره بگیریم تا بتوانیم مانند نمونه‌های جهانی، به شواهد علمی و مقالات معتبر دست پیدا کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از اقدامات گسترده این دانشگاه در موسم اربعین سال جاری خبر داد و گفت: امسال دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور مؤثرتر از سال‌های گذشته، در دو موقعیت درمانی فعال بود؛ یکی درعمود 1092با همکاری یکی از خیرین سلامت و دیگری در قالب گروه جهادی شهید همدانی در شهر کربلا.

وی با بیان اینکه در این دو پایگاه، بیش از پنجاه هزار زائر حسینی خدمات درمانی و بهداشتی دریافت کردند، ادامه داد: برای نخستین بار، پذیرش الکترونیک بیماران، ارائه خدمات آزمایشگاهی و انجام سونوگرافی در این پایگاه‌ها انجام شد که در نوع خود گامی مهم برای توسعه خدمات علمی و نظام‌مند در اربعین محسوب می‌شود.

توکلی همچنین از همکاری وزارت بهداشت در زمینه تأمین واکسن و هماهنگی خدمات سلامت و بهداشت محیط تقدیر کرد و یادآور شد: موضوعاتی مانند نظارت بر مواد غذایی، بهداشت محیط، سامانه مدیریت مصدومان و ارائه خدمات درمانی در شرایط خاص، از محورهای مهمی است که باید در قالب پروتکل‌های منسجم‌تر دنبال شود.

وی در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: حرکت‌های علمی و همایش‌هایی مانند کنگره سلامت در اربعین می‌تواند به الگوسازی، تولید دانش و ارتقای پژوهش‌های ملی در حوزه سلامت منجر شود. امیدوارم با تلاش شما فرهیختگان، این کنگره زمینه‌ساز توسعه علمی و فرهنگی کشور باشد.

براساس گزارش عصرپرس، پنجمین کنگره بین‌المللی سلامت در اربعین با حضور جمعی از اساتید، مدیران حوزه سلامت، مسئولان اجرایی و مهمانان داخلی و خارجی صبح امروز دهم آبان 1404در تهران آغاز به کار کرد و تا دوشنبه دوازدهم آبان ادامه دارد.