اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۴۳۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۴ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 23 July 2025

کاهش ۶۰۰ مگاواتی مصرف برق در کشور

مدیرکل مهندسی و راهبری شبکه برق در باره اجرای موفق طرح ۱۰۰ شب، ۱۰۰ بازدید با هدف کاهش جلوه‌های بدمصرفی برق در کشور گفت: این طرح تاکنون منجر به صرفه‌جویی ۶۰۰ مگاواتی در مصرف برق شده است.

کاهش ۶۰۰ مگاواتی مصرف برق در کشوربه گزارش عصرپرس از شرکت مدیریت تولید، انتقال وتوزیع نیروی برق ایران (توانیر)، رضا کفیلی با اشاره به اقدام های وزارت نیرو و شرکت توانیر در اولویت‌دهی به مدیریت مصرف برق افزود: در قالب تدوین ۳۶ بسته مدیریت مصرف برای شرکت‌های توزیع نیروی برق، طرحی با عنوان «۱۰۰ شب، ۱۰۰ بازدید» طراحی و اجرا شد که بر اساس آن گروه‌های نظارتی و عملیاتی هر شب در سراسر کشور به صورت میدانی به پایش جلوه‌های بدمصرفی می‌پردازند.

وی با بیان اینکه این طرح در پاسخ به معضل مصارف غیرضروری در اصناف، مجتمع‌های تجاری، بین راهی و گردشگری، روشنایی پارک‌ها و حتی نماهای نورانی ساختمان‌ها شکل گرفته است، ادامه داد: هدف از اجرای این برنامه، کاهش روشنایی‌های مازاد در معابر شهری و برون‌شهری، تذکر و اخطار به مصرف‌کنندگان پرمصرف و حذف جلوه‌های بدمصرفی بوده است.

مدیرکل مهندسی و راهبری شبکه برق خاطرنشان کرد: تاکنون با اجرای این طرح در معابر درون‌شهری حدود ۲۹۹ مگاوات، در محورهای برون‌شهری ۱۱۱ مگاوات و در روستاها ۶۱ مگاوات کاهش مصرف ایجاد شد همچنین در حوزه تابلوهای تبلیغاتی، پارک‌ها، نمای ساختمان‌ها و اماکن تجاری نیز ۶۴ مگاوات، در ویلاهای حاشیه شهرها ۳۵ مگاوات و در مجتمع‌های بین‌راهی و گردشگری ۳۰ مگاوات صرفه‌جویی حاصل شده است.

کفیلی، مجموع این صرفه‌جویی‌ها را ۶۰۰ مگاوات عنوان کرد و گفت: طرح «۱۰۰ شب، ۱۰۰ بازدید» همچنان ادامه دارد و هر شب حدود ۱۰۰ گروه در نقاط مختلف کشور در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: نظارت برخط مرکز ملی پایش هوشمند بر اجرای این طرح انجام می شود و ارتباط مستقیم و تصویری با تیم‌های عملیاتی برقرار است و نتایج در سامانه‌های مربوط ثبت و رصد می‌شود.

این مقام صنعت برق خاطرنشان کرد: این طرح تا پایان مردادماه با موفقیت ادامه یابد و بتواند گام مؤثری در مدیریت مصرف برق و کاهش مصارف غیرضروری در کشور شود.