به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس،عباس علیآبادی در حاشیه بهرهبرداری از طرحهای تصفیهخانه فاضلاب در استان تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به افتتاح پروژههای صنعت آب گفت: امروز پروژههای بسیاری در سطح کشور در حال انجام است.وزیر نیرو افزود: در شرایطی که کشور با چالشهای متعددی روبروست و به نوعی جنگ تحمیلی را پشت سر میگذارد و با آن مقابله میکند، طرحهای عمرانی با قوت در حال پیگیری و پیشروی هستند.
وی با بیان اینکه بیش از 1000 پروژه صنعت برق در سطح کشور در حال انجام است، اظهار کرد: در همین راستا بیش از 200 پروژه صنعت آب نیز در بخشهای مختلف در سطح کلان در دست انجام و در حال پیشرفت قرار دارد و در تلاش هستیم به این واسطه شرایط مناسبتری را برای مردم رقم بزنیم.
علی آبادی پروژه بازچرخانی آب را یکی از مباحث مهم کشور برشمرد و ابراز داشت: این چندمین پروژهای است که از زمان آغاز دولت چهاردهم به مرحله افتتاح و بهرهبرداری رسیده و عملیات اجرایی برخی دیگر نیز آغاز شده است.
وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به اینکه اقلیم کشور خشک است، افتتاح پروژه بازچرخانی آب موجب میشود که از ظرفیتهای آبی استفاده مطلوبتر و بهتری صورت گیرد، البته نکتهای که در این میان وجود دارد این است که همه این تلاشها توسط برخی از مشترکان بدمصرف خنثی میشود.
وی ضمن درخواست از هموطنان به منظور مدیریت مصرف و نیز مصرف بهینه منابع آبی کشور در شرایط خشکسالی، اضافه کرد: در چنین شرایطی اقدامات مهندسی انجام شده در صنعت آب نتیجه بخش خواهد بود و در تلاشیم حتی یک قطره آب را نه یک بار بلکه چندین مرتبه مورد بازچرخانی قرار دهیم، ضمن اینکه درصدد هستیم با کمک فناوری آب بازچرخش شده برای انواع مصارف مورد استفاده قرار گیرد.
وی گفت: در صورت عدم مصرف بهینه و بی توجهی به مدیریت مصرف، هر میزان که تولید آب و برق افزایش یابد، موجب میشود ما نتوانیم در مسابقه تولید و مصرف موفق باشیم.
علی آبادی ضمن ارزیابی مثبت اقدامات انجام شده در صنعت آب و برق، افزود: در زمان جنگ تحمیلی اخیر، به رغم اینکه در نقاط مختلف صدمات شدیدی متوجه صنعت آب و برق شد، اما این صنعت با کمک و همراهی مردم در شرایط مطلوبی قرار داشت و توانستیم از این مشکلات عبور کنیم و بزرگترین صدمات را به همت مهندسان، کارشناسان و کارگران در مدت زمان کوتاه برطرف کنیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه اکنون حدود 500 میلیون متر مکعب به صنعت پساب واگذار شده است، افزود: با توجه به الزامات قانون بودجه 1402 و برنامه هفتم توسعه، صنایع ملزم شدند از آب غیرمتعارف (پساب) استفاده کنند، این امر جزو سیاستهای جدی وزارت نیرو است.وی در ادامه با بیان اینکه آب بازچرخش شده برای همه مصارف، مناسب نیست، اضافه کرد: بر این اساس در تلاشیم با استفاده از فناوری شرایطی را فراهم کنیم که آب بازچرخش شده برای انواع مصارف مورد استفاده قرار گیرد؛ البته هنوز این فناوری در سطح جهان ایجاد نشده است.
علی آبادی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت دریافت حقابه ایران از کشور افغانستان، بیان کرد: در این زمینه طی روز گذشته جلسهای برگزار و تاکید شد که دریافت حقابههای کشور پیگیری و دنبال شود، اما باید در نظر داشت که اینها همه اولویتهای ما نیستند البته این مسائل را پیگیری خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: ما استفاده آب از کشورهای همسایه را در دستور کار داشتهایم و تاکنون با کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان مذاکراتی صورت گرفته و همچنان در دستور کار داریم و اجازه نخواهیم داد که ذرهای از حقوق مردم و هموطنان پایمال شود.
وزیر نیرو در این زمینه ادامه داد: برای استانهای شرقی کشور از طریق دریا و با استفاده از ظرفیتهای طبیعی نیازهای اولیه را تامین میکنیم، خوشبختانه این طرحها در حال اجراست، دراین زمینه پروژه تهلاب به سرعت در حال انجام است.
وی درباره آخرین وضعیت سدهای کشور خاطرنشان کرد: کشور در شرایط خشکسالی قرار دارد و این امر موجب شده است که سدهای کشور در وضعیت مناسبی نباشد؛ این مشکل فقط مربوط به تهران نمیشود به طوری که برخی از استانهای دیگر مانند استانهای خراسان، مرکزی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و ... در شرایط خیلی خوبی قرار ندارند از این روز طرحهای ویژهای برای این دست از شهرها و استان ها در نظر گرفته شده است.
علی آبادی تاکید کرد: نکته مهم این که هموطنان باید در تمام استانهای کشور الگوی صرفهجویی، تغییر در سبک زندگی و مدیریت مصرف را به صورت جدی در دستور کار خود قرار دهند. وزارت نیرو نیز در برنامههای خود پیشبینی کرده که مشترکان پرمصرف را مورد تنبیه جدی قرار دهد.