به گزارش سرویس سیاسی عصرپرس، محمدرضا عارف امروز _ یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه_ در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه، با یادآوری اینکه بانک سپه نخستین بانک ایرانی است و یک سابقه خوب و خوشنامی در میان مردم ما دارد، گفت: بانک سپه سابقه همراه با افتخار و سربلندی دارد. گردهم آمدهایم ضمن پاسداشت این تلاش ها و مروری بر نقش شبکه بانکی به خصوص پیشتاز آنها بانک سپه در برنامه های توسعه و پیشرفت کشور داشته باشیم.
وی در ادامه با طرح این سوال که آیا می توانستیم بهتر خدمت کنیم و سهم بیشتری در توسعه داشته باشیم، ، افزود: چه باید کرد تا سهم بیشتری داشته باشیم. بدون تردید صد سالگی بانک سپه تجلی ریشه داری و ثبات و نقش آفرینی نهادی در کنار ملت در مسیر رشد و اعتلای اقتصاد کشور است. بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی نه فقط یک موسسه مالی، بلکه بازیگر تاثیر گذار در معادلات راهبردی اقتصاد و توسعه کشور بوده است.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: واقعیت این است بعد از انقلاب در عبور از چالش ها حضور بانک سپه موثر و چشمگیر است.
عارف با اشاره به نقش بانک سپه در دوران دفاع مقدس، به موضوع ادغام پنج بانک بخش دفاعی اشاره کرد و آن را کاری سنگین با مشکلات و نگرانی هایی خواند و گفت: بانک سپه به خوبی از عهده این کار برآمد.
معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: از تامین مالی دولت در سال های بحران تا نقش آفرینی در اقتصاد دفاعی و بعد از آن در پروژه ها زیر ساختی نقش این بانک مشخص بود تا ادغام موفق پنج بانک نظامی در دهه گذشته اتفاق افتاد. این جشن نشان از دوام قدرت این موسسه مالی است. آینه ای از تاریخ اقتصاد است. فراز و نشیب ها و مشکلاتی که داشتیم و پیشرفت هایی که داشتیم بخشی از آن به شبکه بانکی باز می گردد. امروز می خواهیم نه تنها صدمین شمع را برای این نهاد روشن کنیم، بلکه شعله ای امید و اصالت را به آن بیافزاییم. اِن شاءالله مسیر تعالی بانک ادامه یابد.
وی در ادامه اظهار کرد: هر نهاد و موسسه ای که بخواهد زنده بماند و موثر باشد، بدون نوآوری و با رویکرد کلاسیک نمی تواند پیش برود. در بحث هوشمندی که اشاره شد واقعیت این است که یک شعار نیست. هوشمندسازی و هوش مصنوعی بیانگر استفاده از آخرین دستاورد در امور توسعه کشور است. این یک ضرورت قطعی است. خدارا شاکر هستیم در برنامه های توسعه بعد از انقلاب به این نتیجه رسیدیم که نمی توانیم نظاره گر فناوری باشیم.
عارف خاطر نشان کرد: در این شرایط فناوری خود را با هزینه سنگین به ما تحمیل می کند برای ما یک وابستگی به ارمغان می آورد. در سند چشم انداز که یک افق روشنی را ترسیم می کند، به این موضوع اشاره شده است. مهم ترین پیام این سند توجه به فناوری های پیشرفته است. نگاهی که مطرح است این است که باید در فناوری ها پیشتاز و تاثیر گذار باشیم تا در منافع و تاثیر گذاری آن نقش آفرین باشیم. به همین دلیل در فناوری نانو می بینیم جایگاه بالایی بیم ۱۵ کشور اول پیدا می کنیم.
وی افزود:امروز برای هوش مصنوعی به فرموده رهبری باید جزو ۱۰ کشور اول باشیم. این یک الزام در توسعه است. نمی توان سیستم بانکی که اعتقاد به تعامل حداکثری با شبکه بانکی دنیا داریم، با فناوری های ۴۰ سال قبل پیش برویم. از شعاری که داده شد تشکر می کنم. امیدوارم بتوانیم در مسیر نوآوری و امید و هوشمندسازی با همه ملزومات گام برداریم. فناوری های نوین و نوظهور در یک مسیر نباید محدود شود. باید جامعیت فناوری را دید. وگرنه برای ما جز خسران و آسیب چیزی نداریم.با ظرفیت بالای علمی و پژوهشی و جوانان دانشمند این اطمینان را داریم که در فناوری های نوظهور گام برداریم.
عارف در ادامه خاطر نشان کرد: به خدمات بانک سپه و گستردگی آن اشاره شد. حدود دو هزار ۷۸۰ شعبه این بانک دارد. اگر اشکالی در آمارها است یکی ناشی از تاریخ آمار است. یکی هم تعریف است. در تامین پروژهای توسعه ای این بانک در سطح اول بانک ها توسعه کشور است. حجم سپرده های این بانک وضعیت خوبی دارد و حدود هزار و ۳۰۰ همت است. واقعیت این است در عصر اطلاعاتی خیل عدد و رقم کمی ملاک نیست. کیفیت و رسیدن به هدف ملاک است.
وی در ادامه بیان کرد: واقعیت این است که جهان در حال دگرگونی است شبکه بانکی ما هم باید دگرگون شود. خوشبختانه بانک سپه پیشتاز تحول فناورانه بوده است. هزینه تاخیر در سرویس یا برخی از مشکلات را باید بپذیریم تا به روند متعالی برسیم. تلاش شبکه بانکی ما از یک طرف حاکمیت فناوری نو است. دیگری شرایط منطقه است. خوشبختانه با تلاش ها در سال ها گذشته امروز وضعیت خوبی در منطقه داریم. اتحادیه ها منطقه ای که عضو هستیم اغلب کشورهایی است که در حوزه تمدنی مشترک هستیم. هم زبان و هم فرهنگ هستیم. یک اعتماد طبیعی و خوب را نسبت به هم داریم.
ادامه دارد..