اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۴۲۳۴۰
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۹ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 30 April 2025
مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) مطرح کرد

پیوند صنعت و دانش‌بنیان‌ها با محوریت مگفا

مدیرعامل مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، با تشریح مهم‌ترین پروژه‌های این شرکت، از پیوند اثربخش بین استارتاپ‌ها و صنایع مادر، توسعه زیرساخت‌های اینترنت اشیا و مدیریت هوشمند انرژی در کشور، و نقش محوری مگفا به عنوان حلقه واسط تحقق اقتصاد دانش‌بنیان در صنعت خبر داد.

پیوند صنعت و دانش‌بنیان‌ها با محوریت مگفابه گزارش عصرپرس، حسین مهویدی به تبیین مأموریت‌های مجموعه تحت مدیریت خود پرداخت و گفت: یکی از اصلی‌ترین نقش‌های مگفا، ایفای نقش بازوی تخصصی حوزه آی‌تی در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت در طراحی، توسعه و پشتیبانی سامانه‌های دولت الکترونیک، همانند سامانه نماد اعتماد الکترونیکی (ای‌نماد) و اعتبارسنجی است.

وی با بیان اینکه مگفا به طور تخصصی به توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع کشور می‌پردازد، افزود: ما تلاش کردیم شرکت‌های دانش‌بنیان مستعد و توانمند را بر اساس حوزه تخصصی‌شان شناسایی و دسته‌بندی کنیم و با انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری، زمینه ارائه محصولات و خدمات آنها به صنایع بزرگ، خصوصاً صنایع مادر مانند نفت، پتروشیمی، معادن، فولاد و خودروسازی را با نیازسنجی دقیقی فراهم کنیم.

به گفته مهویدی، حلقه گمشده بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان برای ورود به بازار صنعت، فقدان یک «توتال سلوشن پرووایدر» یا همان واسطه تخصصی و تضمین‌کننده اجرا میان آنها و مجموعه‌های صنعتی است. وی خاطرنشان کرد: مگفا با ایجاد کنسرسیوم‌هایی از شرکت‌های دانش‌بنیان، ارائه خدمات جامع و تضمین عملیاتی شدن راهکار‌ها به صنایع کشور را در دستور کار قرار داده و در تسریع انعقاد قرارداد‌های کاربردی نقش‌آفرین بوده است.

مدیرعامل مگفا به توسعه زیرساخت‌های هوشمندسازی و هوش مصنوعی نیز اشاره کرد و تصریح کرد: ما در قالب پروژه‌های هوشمندسازی، اینترنت اشیا را در صنایع و زیرساخت‌ها توسعه داده‌ایم تا جمع‌آوری داده، پایش هوشمند و اجرای پروژه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی ممکن شود. برای نمونه، بزرگ‌ترین پروژه اینترنت اشیا در کشور، هوشمندسازی نزدیک به ۴۰ فرودگاه با همکاری شرکت فرودگاه‌هاست که در فاز نخست، سیستم‌های آب و برق این فرودگاه‌ها هوشمند شده‌اند.

مهویدی همچنین با اشاره به اهمیت مدیریت هوشمند انرژی گفت: توسعه فناوری‌های نوین در مدیریت انرژی نسبت به راهکار‌های سنتی همچون مزارع بادی و خورشیدی، کم‌هزینه‌تر و مؤثرتر است. علاوه بر آن، مگفا زیرساخت‌های شهر هوشمند را در کلان‌شهر‌هایی مثل قم و قزوین ایجاد و پروژه‌هایی را نیز در شهر تهران اجرایی کرده است.

وی در پایان تأکید کرد: هوش مصنوعی باید از سطح شعار و تفاهم‌نامه خارج شده و به عرصه عمل و صنعت بیاید. تحقق این هدف بدون نقش‌آفرینی جدی شرکت‌های دانش‌بنیان و تخصیص بودجه و تعریف پروژه توسط صنایع بزرگ ممکن نیست. مگفا به عنوان حلقه واسط و توتال سلوشن پرووایدر می‌تواند با ایجاد زیرساخت‌های داده‌محور و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، نقش مؤثری در تحقق صنعت هوشمند کشور ایفا کند./آنا