به گزارش عصرپرس، فاطمه مهاجرانی در این مراسم گفت: صحبت در حضور شما عزیزان کار سادهای نیست. البته به شوخی میگویم که اگر کسی زن باشد، معلم باشد و سخنگو هم باشد، طبیعتاً باید زیاد صحبت کند! اما واقعاً در جمع شما بزرگواران، سخن گفتن آسان نیست، چراکه شأن و جایگاه والای شما را درک میکنم. یاد این بیت از رودکی افتادم: «خشک سیم و خشک چوب و خشک پوست* *از کجا میآید این آوای دوست.»
وی ادامه داد: موسیقی، رشتهای است که آدمی را به آن سوی دنیا متصل میکند. همانطور که گفتهاند: «آنجا که کلام تمام میشود، موسیقی آغاز میشود.» موسیقی زبان مشترک همه ملتهاست؛ زبانی که نیازی به گفتار ندارد اما از هر زبان دیگری گویاتر است و عمیقترین احساسات را بیان میکند.
مهاجرانی در این باره افزود: وقتی آوای آسمانی استاد شجریان را میشنویم، بهویژه ربنای جاودان او را، فراتر از دین و ایمان، روحمان به لرزه میافتد و گویی چند پله در معنویت ارتقا پیدا میکند. موسیقی همان آوای یگانه و جاودانهای است که میتواند هم شادترین لحظات و هم غمناکترین دردها را روایت کند. در جایی که واژهها ناتوان میشوند، این موسیقی است که راه را میگشاید، در نَفَسی که در نی دمیده میشود، زخمی که بر تار مینشیند، یا ضربهای که بر پوست دف نواخته میشود.
سخنگوی دولت اظهار داشت: موسیقی نشانهای از غنای فرهنگی است. همانطور که استاد بزرگوار اشاره کردند، موسیقی ایران فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته، اما خوشحالیم که امروز چهلمین جشنواره موسیقی فجر را در کنار شما عزیزان جشن میگیریم. هرچند که اهالی موسیقی، گاه با ناملایمات و محدودیتهایی روبهرو بودهاند، اما بزرگواری، مدارا، بخشش و آموزش، رسمِ همیشگی آنهاست. از شما سپاسگزارم که این میراث کهن را به نسلهای آینده منتقل کردهاید.
مهاجرانی گفت: در اینجا لازم میدانم یادی کنم از بزرگان موسیقی ایران که امروز در کنار ما نیستند، بهویژه استاد فریدون شهبازیان، که با ملودیهای جاودانهاش پیوندی عمیق میان شعر و موسیقی برقرار کرد و آثاری خلق کرد که سالیان سال، برای ما منبع لذت و الهام خواهند بود. سخن را با این بیت از مولانا به پایان میرسانم: «قطره دانش که بخشیدی ز پیش * متصل گردان به دریاهای خویش».
وی اضافه کرد: آنچه شما در قالب نغمات خلق میکنید، اتصال آدمی است به دریای مهر، زیبایی و لطف الهی. از شما سپاسگزارم که با هنر خود، ما را به جهانی سرشار از مهربانی و لطافت پیوند میدهید.
دولت قصد دارد کالاهای فرهنگی در سبد زندگی مردم قرار گیرد
مهاجرانی همچنین در جمع خبرنگاران اظهارداشت: دولت قصد دارد کمک کند تا همه افراد بتوانند از فرهنگ بهرههای کافی را ببرند، به عبارتی کالاهای فرهنگی در سبد زندگی مردم جای داشته باشد.
وی افزود: موسیقی یکی از جنبههای فرهنگ و هنر است که در این موضوع به آن توجه میشود. طبیعتا موسیقی به دلیل آثار خیلی متنوعی که میتواند بر رشد و تربیت افراد به خصوص جوانان داشته باشد، مورد توجه ویژه است.
سخنگوی دولت درباره علاقهمندی خود به گونههای موسیقی سنتی و مقامی گفت: این گونههای موسیقی را خیلی دوست دارم و آثاری را در گونه موسیقی سنتی و مقامی گوش میدهم.
مهاجرانی درباره لغو کنسرت گروه «لیان بوشهر» در اصفهان گفت: مسئولان قول دادند این موضوع را حل کنند و وقتی این موضوع را حل میکنند، یعنی دیگر شاهد چنین رویدادهایی نخواهیم بود.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری، مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی به همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد و انجمن موسیقی ایران و بنیاد رودکی از ۲۳ تا ۲۹ بهمن با حضور ۱۰۶ گروه موسیقی و یکهزار و ۷۷۱ هنرمند از سراسر جهان در ۱۰ تالار سطح شهر و همزمان در ۲۱ استان برگزار میشود.
معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزههای آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونههای مختلف موسیقی از اهداف این دوره از جشنواره است.
در مراسم افتتاحیه چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، تقی ضرابی آهنگساز پیشکسوت رهبر ارکستر و مدرس موسیقی اظهارداشت: برگزاری مراسم افتتاحیه چهلمین دوره جشنواره موسیقی فجر در مدرسه موسیقی پسران ادای دین به هنر موسیقی است که باید قدردان تلاش دستاندرکاران برگزاری این رویداد فرهنگی بود که در راه رشد و تجلی هنر موسیقی از هیچ کوششی دریغ نکردند.