اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۴۰۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۱۹ دی ۱۴۰۳ - 08 January 2025
در کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری مطرح شد:

اسلامی:دستیابی به فناوری‌های نوین در کشور باید تصاعدی باشد

معاون رییس‌جمهور در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری اظهار کرد: در حوزه فناوری‌های نوین و نوظهور حد توقف نمی‌توان متصور شد و دستیابی به فناوری‌های نوین در کشور باید تصاعدی باشد.

اسلامی:دستیابی به فناوری‌های نوین در کشور باید تصاعدی باشدبه گزارش عصرپرس از مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران؛ محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری گفت: در این سال‌ها همواره به رشد شتابان علوم و فناوری نوین توجه ویژه‌ای شده است. نکته مهم این است، اهدافی که برای آینده تعیین می‌کنیم و مواردی که در گستره این اهداف به آن دست نیافته‌ایم را باید به خوبی بررسی کرده، بشناسیم و از تکرار مجدد آن‌ها بپرهیزیم.  

وی تصریح کرد: روز گذشته در هفتمین «کنفرانس سنجش و ایمنی پرتوهای یونساز و غیریونساز» در دانشگاه شهید بهشتی به این موضوع اشاره کردم که علیرغم اینکه دشمنان در حوزه هسته‌‌ای برای ما هیاهوهای فراوانی ایجاد کرده‌اند؛ ما بدون توجه به این رویکرد، مسیر پیشرفت را پیمودیم اما  هنوز با راه‌های نرفته فراوانی مواجه هستیم و باید در این مسیر با قدرت بیشتری پیش رویم.

عضو کابینه دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری‌های نوین و نوظهور حد توقف نمی‌توان متصور شد. دستیابی به فناوری‌های نوین در کشور باید تصاعدی باشد زیرا جهان به دنبال بهره‌گیری بیشتر از فناوری است.

اسلامی گفت: در چرخه نوآوری، در فرایند تبدیل ایده به محصول و عرضه مناسب آن و در نهایت ایجاد زنجیره ارزش، باید نواقص و خلاء‌های موجود را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: جاماندن و غفلت در این راه اصلا جایز نیست؛ دشمنان با تبدیل «نوآوری باز» به «نوآوری بسته» به دنبال افزایش انحصار طلبی‌‌ هستند.

معاون رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: باید به دنبال تسهیل فعالیت نخبگان و استعدادهای برتر در کشور باشیم زیرا دشمنان به دنبال جذب جوانان ما و حفظ برتری خود هستند. با توجه به جامعه قوی، مستعد و ظرفیت قابل ملاحظه‌ای که در توسعه علم و فناوری در کشور داریم، حتما باید از ساز وکارهای متعدد و متنوع در زمینه علم و فناوری بهره ‌بگیریم تا بتوانیم ایده‌ها را در فرایندهای سریعتر علمی، تبدیل به دانش، فناوری و ثروت کنیم.

اسلامی در ادامه با اشاره به دستاوردها و توانمندی‌های صنعت هسته‌ای کشور و توسعه فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی در حوزه‌های گوناگون اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه‌های مختلف علمی و فناورانه اقدامات چشمگیری انجام داده و در این مسیر برای تحقق اهداف کلان این صنعت ملی از همه ظرفیت‌ها و استعدادها  استفاده می‌کنیم؛ همچنین در نظر داریم که طرح‌ها و پروژه‌های مهمی را در این حوزه به ثمر برسانیم و در عرصه علم و فناوری همگام با کشورهای پیشرفته حرکت کنیم.

معاون رییس‌جمهور در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری خطاب به فناوران و پژوهشگران این حوزه عنوان کرد: با تبدیل کشورمان به سازنده نیروگاه‌های اتمی مخالف هستند درحالی‌که کشورهای مختلف در بیست ‌و ‌هشتمین و بیست و نهمین نشست اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد (کاپ 28 و کاپ 29 ) اتفاق نظر داشتند که دنیا باید به سمت انرژی‌های پاک حرکت کند که بر این اساس تا سال 2050 ظرفیت نیروگاه‌های اتمی در جهان برای تولید برق هسته‌ای سه برابر خواهد شد.

وی ادامه داد: این اتفاق بسیار بزرگی است که رقم خورده اما برخی به دنبال ایجاد محدودیت‌های بین‌المللی برای ممانعت از تبدیل ایران به عنوان سازنده نیروگاه‌های اتمی هستند. با ابزارها و محدودیت‌ها به دنبال ناهموار ساختن مسیر پیشرفت ایران در عرصه علم و فناوری هستند تا اجازه ندهند کشور ما به اهداف توسعه‌ای دست یابد.

رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: لازم است با جدیت بیشتری چرخه فناوری را هم در بخش‌‌های گوناگون مرتبط با صنعت هسته‌ای، نظیر اکتشاف معادن و حوزه‌های مهم سلامت، پزشکی، کوانتوم، پلاسما و پرتودهی تکامل ببخشیم و در ادامه با تبدیل ایده به محصول و صنعت موجبات تقویت اقتصاد دانش‌بنیان را فراهم سازیم.

اسلامی گفت: با تحقیقات درون‌زا تبدیل به یکی از بازیگران اصلی عرصه علم و فناوری جهانی شده‌ایم، البته در بازارهای بین‌المللی باید از سهم بیشتری برخوردار باشیم. در این مسیر نباید متوقف شد بلکه با همدلی، هم‌افزایی و همکاری یکپارچه روند را به‌گونه‌ای پایه‌گذاری کنیم که منجر به شکوفایی علمی و اقتصادی شود. با تحقق این موارد جایگاه کشور در عرصه علم و فناوری ارتقا می‌یابد و شأن ملت عزیر ایران اسلامی نیز بیش از پیش حفظ خواهد شد.

گفتنی است غرفه ارایه آخرین دستاوردها و توانمندی‌های صنعت هسته‌ای در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری برپا شده است.

هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری با شعار «نوآوری فراتر از مرزها: انقلاب صنعتی چهارم و هوش مصنوعی» در روزهای ۱۹ و 20 دی ۱۴۰۳ در پژوهشگاه نیرو برگزار می‌شود.