اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۴۰۴۵۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۹ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - 08 December 2024
رئیس اورژانس کشور خبرداد:

راه‌اندازی دو سامانه تحت وب اورژانس در دولت چهاردهم/کمبود ۳ هزار آمبولانس در کشور

رئیس اورژانس کشور از راه‌اندازی دو سامانه در اورژانس خبر داد و گفت: یکی از سامانه‌ها سامانه رصد آمبولانس‌های کشور است که موقعیت دستگاه‌های آمبولانس را رصد می‌کند و می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که نزدیک‌ترین دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شود.

راه‌اندازی دو سامانه در اورژانس کشور در دولت چهاردهمبه گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس، جعفر میعادفر در نشست خبری که صبح امرو( یکشنبه ۱۸ آذر ماه )برگزار شد، با بیان اینکه کمبود آمبولانس‌ یکی از چالش‌های جدی است، گفت: واردات فعلی آمبولانس‌ها نیاز ما به آمبولانس را تامین نخواهد کرد زیرا سه هزار دستگاه آمبولانس فرسوده داریم. البته اعتباری از زمان کرونا باقی مانده که با دستور وزیر بهداشت و در صورت صدور مصوبه سران قوا، برای خریداری آمبولانس استفاده می شود و در مجموع ۲ هزار دستگاه آمبولانس وارد خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به راه اندازی مجمع خیرین اورژانس کشور گفت: حدود ۱۵ دستگاه آمبولانس تا چند روز دیگر توسط خیرین وارد سازمان اورژانس کشور می‌شود.

وی اظهار کرد: ما در سازمان اورژانس کشور برای ارتقاء زیرساخت‌ها تلاش می‌کنیم. حدود ۱۰۰ روز از عمر دولت چهاردهم می‌گذرد و طی این مدت‌ توانسته‌ایم ۲ سامانه راه‌اندازی کرده و به صورت پایلوت اجرا کنیم.

میعادفرادامه داد: سامانه «آسایار» یکی از سامانه‌هایی است که طی ۱۰۰ روز گذشته راه‌اندازی شده که به صورت برخط است. همچنین سامانه «رصد آمبولانس‌ها» از دیگر سامانه‌های راه‌اندازی شده طی ۱۰۰ روز گذشته از حیات دولت چهاردهم است.

رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه رصد آمبولانس‌های کشور ضروری است، گفت: سامانه رصد آمبولانس‌های کشور به مدیران استانی و مدیران شهرستان‌ها اجازه می‌دهد که موقعیت دستگاه‌های آمبولانس را رصد کنند. سازمان اورژانس کشور با سامانه رصد می‌تواند وضعیت تمام آمبولانس‌ها را بررسی کنند.

وی گفت: ۳هزار و ۳۰۹ پایگاه اورژانس در کشور مستقر هستند و سامانه رصد می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که نزدیک‌ترین دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شود و پس از بررسی شرایط و نیاز به نیروی بیشتر، نیروهای بیشتری به محل حادثه اعزام می‌شوند.

میعادفر با بیان اینکه شناسایی موقعیت متقاضی خدمات ضروری است، خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که فرد متقاضی خدمات نتواند محل دقیق محل حادثه را بگوید یا تماس تلفنی به دلیل شرایط جسمی وی قطع شود که سازمان اورژانس کشور با همکاری وزارت ارتباطات می‌تواند از موقعیت دقیق فرد تماس‌گیرنده مطلع شود.

وی با بیان اینکه سامانه «مدیریت تشخیص نوار قلب» را یک‌ شرکت دانش‌بنیان بومی‌سازی کرده است، توضیح داد: تکنیسین‌های اورژانس می‌توانند نوار قلب بیماران را به واسطه این سامانه بررسی کنند و دیگر نیازی به حضور یک پزشک متخصص نیست. همچنین این سامانه می‌تواند برای مناطق دور افتاده مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه حدود ۹۰ تا ۱۰۰ حادثه پرتلفات در کشور اتفاق می‌افتد، گفت: منظور از حادثه پرتلفات این است که یک حادثه ۳ فوتی یا ۵ مصدوم داشته باشد و در این راستا تمام حوادث کشور را رصد می‌کنیم و مداخلات لازم را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه اغلب پایگاه‌های اورژانس کشور در ۶ ماهه دوم سال افتتاح می‌شوند، توضیح داد: طی ۱۰۰ روز دولت چهاردهم، ۲۱ پایگاه در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم و امیدوارم که تعداد پایگاه‌ها را تا دهه فجر افزایش دهیم. برنامه‌ریزی‌های سازمان اورژانس کشور این است که ۱۵۰ پایگاه در هر سال افتتاح کنیم.