خبرنگار: پروین مرادی
به گزارش عصرپرس، «علیرضا رفیعی پور» امروز (سهشنبه) در هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته که در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، افزود: ایران از لحاظ منابع طبیعی و نفوذ دانش ظرفیت ها و توانمندی های ارزشمندی دارد که باید از آنها بهره بگیریم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: با توجه به محدودیت های آبی و خاکی در کشور و چالش تغییر اقلیم و گازهای گلخانه ای افزایش تولید دام و طیور به محیط زیست آسیب وارد می کند و به طور حتم جایگزینی محصولات پروتئین دریایی می تواند آسیب کمتری به محیط زیست وارد کند.
وی تصریح کرد: پشتیبانی و حمایت دامپزشکی از صنعت شیلات از ابعاد سرمایه گذاری و سلامت و کیفیت آبزیان است که در اولویت قرار دارد.
رفیعی پور با بیان اینکه برای تامین سرمایه مورد نیاز باید صادرات داشته باشیم افزود: در بخش سلامت محصولات شیلاتی باید شاخص هایی تدوین و تعریف شود.
تولید ۲.۶ میلیون تن پروتئین دریایی تکلیف سند امنیت غذایی
در ادامه سید حسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران در این مراسم گفت: امنیت غذایی مساله درجه یک کشور بوده و ما در حوزه تولید آبزیان چهلمین کشور از بین ۱۸۰ کشور هستیم که یکی از ظرفیتهای اقتصادی کشور به شمار میرود.
وی با بیان اینکه ایران دارای ۵ هزار و ۶۸۰ کیلومتر ساحل است، افزود: امنیت غذایی در این بخش هم در سایه وفاق ملی و مشارکت مردم محقق میشود.
حسینی تصریح کرد: فائو مکلف کرده تا سال ۲۰۵۰ میلادی برای نجات بشر از قطعی غذا از طریق شیلات اقدام شود و در این خصوص به ۳ موضوع اشاره کرده است؛ نخست، آبزی پروری جز پروتئینهای کم آببر است. دوم، گازهای گلخانهای امروز معضل جهان بوده و حوزه آبزیان اثر کمتری در گازهای گلخانهای دارد. سوم هم سلامت و قدرت جذب پروتئین آبزیان نسبت به سایر پروتئین اهمیت بیشتری دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رشد تولید طی ۴ دهه افزود: حجم تولید از ۳۵ هزار تن پیش از انقلاب امروز به ۱.۴ میلیون تن رسیده که پیش بینی شده تا پایان برنامه هفتم به ۱.۸ میلیون تن برسد. این عدد در سند امنیت غذایی ۲.۶ میلیون تن در نظر گرفته شده است که با راهبردهای کلان محقق میشود.
رئیس سازمان شیلات ایران در ادامه سخنان خود به ۵ راهبرد برای تحقق افزایش تولید پرداخت و گفت: نخست، بهره برداری پایه از منابع آبی دنیا که علاوه بر حفظ وضعیت موجود در تولید گوشت سفید لازم است بچه ماهی تولید و رهاسازی شود تا ذخایر دریایی کاهش پیدا نکند. دوم، استفاده از دریا و تمام کرانههای آن موضوع بعدی است. همچنین، افزایش بهره وری با تسهیلگری رسوخ دانش ضرورتی اجتناب ناپذیر است. استفاده از نانو حباب، آبهای مغناطیسی و پودر پریبیوتیک به جای آنتی بیوتیک، ورود هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی از جمله فناوریهای نوینی است که میتوانند بهرهوری را ارتقا دهند.
وی افزود: افزایش آبزیمصرفی از طریق ارزانسازی و فرهنگسازی از دیگر راهبردهای سازمان شیلات ایران است. در حال حاضر میانگین سرانه مصرف آبزیان در ایران حدود ۱۴.۱ کیلو گرم بوده که این عدد در شهری مانند تهران با این تعداد جمعیت ۸ کیلو گرم است.
حسینی نمایشگاه شیلات ایران را در خاورمیانه و غرب آسیا بی نظیر دانست و در پایان گفت: هدف در رونق شیلات، توسعه سواحل است. تحقق این امر بدون مشارکت مردم شدنی نیست و به جذب ۳۰ همت سرمایه نیاز است.