بهگزارش عصرپرس بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان، ابراهیم کریمی مدیرکل میراثفرهنگی استان با اعلام این خبر گفت: به دلیل گرمای غیرمترقبه هوا و درخواست استانهای معین و با موافقت مرتضی رحمانیموحد معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری زمان برگزاری جشنواره سفره ایرانی، ”فرهنگ گردشگری در استان گلستان" به 11 تا 13 مرداد 96 تغییر پیدا کرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این جشنواره با حضور هنرمندان چهار استان شمالی کشور شامل گلستان، مازندران، گیلان و قزوین با پخت انواع غذاهای سنتی و محلی ایرانی بهمدت سه روز در استان گلستان به میزبانی شهرستان گرگان برگزار خواهد شد.
کریمی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره ایرانی فرهنگ گردشگری فرصتی مناسب برای احیای غذاهای سنتی ایرانی است گفت: غذای ایرانی در حوزه فرهنگی و تمدنی ما از جایگاه خاص و مهمی برخوردار است و بهدلیل تنوع اقلیم و طبیعت، تنوع غذایی زیادی در کشور ما وجود دارد که جشنواره ”سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری" فرصت مناسبی برای معرفی این گنجینه ارزشمند است. پرداختن به آداب پخت غذای سنتی و اصیل ایرانی سبب حفظ میراث ناملموس و احیا و معرفی این غذاها به گردشگران داخلی و خارجی میشود.
وی در تشریح اهداف برگزاری این جشنواره، گفت: هدف از برگزاری این جشنواره ترویج فرهنگ غذاهای بومی و منطقهای استانها و ترویج سفرههای ایرانی و احیای دوباره فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم و خانوادهها و ترویج دوباره طبخ و ارائه غذاهای سنتی، بومی و محلی هر منطقه در رستورانها، مراکز طبخ و توزیع غذا، هتلهای هر شهر و استان است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان بیان کرد: این جشنواره در چهار بخش پیشغذا، غذای اصلی، دسرها و دمنوشها و نوشیدنیهای سنتی بومی و محلی و با سه محور پخت غذاهای سنتی، نمایشگاه صنایعدستی مرتبط با غذا و فرهنگ غذا و موسیقی و آیینهای مرتبط با غذا برگزار خواهد شد.
در این نمایشگاه 10 غرفه در اختیار استانهای معین قرار می گیرد که از این مجموعه سه غرفه بهصورت رایگان و بقیه با اخذ مبلغی به استانها اجاره داده میشود. این جشنواره که در شهرستان گرگان، جاده کمربندی، سالن هلالاحمر برگزار میشود از ساعت 6 عصر تا 11 شب پذیرای علاقهمندان است.