اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۳۷۹۲۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 13 May 2024
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران خبر داد:

نخستین عرضه پساب 2 تصفیه‌خانه فاضلاب بزرگ تهران در بورس انرژی

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران از عرضه پساب دو تصفیه‌خانه بزرگ فاضلاب در بورس انرژی برای نخستین بار خبر داد.
نخستین عرضه پساب 2 تصفیه‌خانه فاضلاب بزرگ تهران در بورس انرژیبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس،عباسعلی مصرزاده مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران گفت: امسال مجوز قانونی عرضه 10 میلیون مترمکعب پساب دو تصفیه‌خانه بزرگ فاضلاب جنوب و غرب تهران برای عرضه در بورس انرژی اخذ شد و بدین ترتیب امروز 24 اردیبهشت‌ماه نخستین عرضه در این زمینه در بازار بورس انرژی انجام شد.

به گفته وی، این رویداد می‌تواند شروع خوب و تحولی در بخش اقتصاد آب، حفظ محیط زیست و توسعه تاسیسات فاضلاب در آینده شود.

مصرزاده افزود: نخستین عرضه پساب به میزان 1.8 میلیون مترمکعب در سال و به مدت 15 سال به شرکت سیمان تهران واگذار می‌شود.

وی خاطرنشان ساخت: هم اکنون این امکان وجود دارد که در صورت وجود متقاضی تا 100 میلیون مترمکعب پساب تصفیه‌خانه‌ها تحویل شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر نزدیک به 10 هزار لیتر بر ثانیه پساب در دو تصفیه‌خانه جنوب و غرب تهران به صورت رایگان به بخش کشاورزی تحویل می‌شود.  

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهر ان با بیان اینکه ایجاد و نگهداری زیرساخت‌های فاضلاب شهری پرهزینه است، خاطرنشان ساخت: چنانچه مجموعه‌های فاضلاب نتوانند بستری برای تامین منابع مالی با هدف توسعه و نگهداشت تاسیسات خود فراهم کنند، ارائه خدمات پایدار این تاسیسات با مشکل مواجه خواهد شد و هرچه بتوانیم در عرضه این محصول به سمت و سوی قیمت تمام شده و واقعی حرکت کنیم، به ارائه خدمات پایدار این تاسیسات کمک شایانی خواهد شد.

مصرزاده با بیان این‌که هرچه در مدیریت صحیح منابع آبی غفلت شود، می‌تواند در آینده پیامدها و چالش‌های سنگینی در حوزه آب به‌دنبال داشته باشد، اظهار داشت: در همین رابطه بازچرخانی آب می‌تواند یک راهکار اصلی و اساسی باشد چراکه نزدیک به 7 تا 8 درصد منابع آبی کشور در حوزه شرب استفاده می‌شود و بخش عمده این آب تبدیل به فاضلاب می‌شود که به لحاظ تکنیکی قابلیت تصفیه با کیفیت بالا برای ورود دوباره به چرخه طبیعت و برای مصارف مختلف را داراست.

وی با بیان اینکه نیاز آبی بخش صنعت در کل کشور کمتر از پساب تولیدی تصفیه‌خانه‌‌ها در کل کشور است، افزود: اگر بتوانیم با بازچرخانی پساب را در اختیار بخش صنعت قرار دهیم، می‌شود نیاز آبی صنعت را در کل کشور با پساب جبران و تامین کرد.

به گفته وی، در چنین شرایطی ایجاد سازوکار شفاف، عادلانه و رقابت‌پذیر برای عرضه پساب به‌ویژه در حوزه صنعت می‌تواند عامل موفقیت برای نیل به این هدف بزرگ باشد.