ب️ه گزارش عصرپرس، «مصطفی رجبیمشهدی» در گفتوگویی افزود: ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور بیش از ۹۲ هزار مگاوات است و حدود ۳۵۰ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید میشود.
وی بیانداشت: این تولید برق بهطور عمده در نیروگاههای حرارتی انجام میشود و در میان این نیروگاهها نیز سهم نیروگاههای سیکلترکیبی که بازده بالایی دارند، بیشتر است.
این مقام مسوول ادامهداد: از ابتدای دولت سیزدهم تلاش خوبی برای توسعه نیروگاهها انجام و بیش از هشتهزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد؛ بخشی از این ظرفیت به نیروگاههای جدیدی که احداث شدهاند مربوط میشود، بخش دیگر آن مربوط به ارتقای ظرفیت نیروگاههای موجود بوده و بخشی از آن توسط صنایع ساخته شده است.
ر️جبیمشهدی تاکید کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تفاهمی میان وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل گرفت که براساس آن صنایع انرژیبر کشور نیروگاه بسازند و برق خود را تامین کنند.
و️ی گفت: هماکنون ۸۷۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی کشور توسط صنایع بزرگ احداث شده است و پیشبینی ما این است که یکهزار و ۷۰۰ مگاوات تا اوج مصرف سال آینده توسط صنایع بزرگ احداث شود.
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: وزارت نیرو نیز یک برنامه ۳۰ هزار مگاواتی برای توسعه نیروگاهها دارد که طبق برنامه پیش میرود.
وی اظهار داشت: ما امیدوار هستیم در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر در سال ۱۴۰۳ شاهد توسعه فوقالعادهای باشیم و بتوانیم این ظرفیت را پنج برابر کنیم، بخش خصوصی در این زمینه فعال وارد شده است و امیدواریم فعالیت آنها منجر به نتیجه شود و بتوانیم نزدیکبه چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه را در سال آینده از این طریق به مدار بیاوریم که کمک زیادی به تامین برق کشور خواهد کرد.
️مدیرعامل شرکت توانیر خاطرنشانکرد: در زمینه ساخت نیروگاهها، ایران جزو پنج کشور نخست جهان است و شرکت مپنا که یک شرکت دانشبنیان است میتواند نیروگاه احداث کند. در این زمینه جمهوری اسلامی وضعیت بسیار مطلوبی دارد، بهگونهای که بخشی از تولیدات آن در کشورهای دیگر نیز استفاده میشود.
و️ی گفت: بخشی از ریشه ناترازی در برق به ناترازی مالی برمیگردد؛ یعنی به علت اینکه تعرفههای برق تکلیفی است و حدود ۵۰ درصد هزینه تمام شده برق از مشترک دریافت میشود، کُندی را در توسعه شاهد بودیم، هر چند که این ملاحظات در قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق پیشبینی شده است تا بتواند این بدهیها و مطالباتی که بخش خصوصی از صنعت برق دارد، تسویه شود.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این که با وجود تابستان سخت، طولانی و بسیار گرم در تابستان ١٤٠٢، هیچگونه خاموشی ناشی از کمبود برق نداشتیم افزود: با مدیریت صورت گرفته شاهد تامین برق پایدار کشور در شرایط سخت تابستان سال گذشته بودیم .
رجبی مشهدی ادامه داد: در بخش اداری ٨٥٠ مگاوات مصرف برق در اوج بار کاهش یافت و در بخش صنعتی نیز برق ٩٢ درصد از تعدادمشترکان صنعتی به طور کامل تامین شد و شهرکها تنها یک روز در برنامه های مدیریت بار مشارکت داشتند که به جای آن می توانستند روز تعطیل هفته را به تولید بپردازند.
وی در خصوص تامین برق واحدهای صنتعتی بزرگ و انرژی بر نیز اظهار داشت: این واحدها نیز براساس زنجیره تولید تفکیک و برای تامین برق مورد نیاز برنامه ریزی شده بودند که خوشبختانه رشد بیش از ٦ درصدی در تامین برق صنایع را در کل سال و حدود ٢٠ درصدی را در زمستان نسبت به سال گذشته شاهد بودیم.
رجبی مشهدی در خصوص پاداشهای پرداخت شده به مشترکان گفت: حدود ٤٠ درصد از مشترکان خانگی در سال گذشته مشمول پاداش شدند که یک سوم از این میان علاوه بر این که پاداش دریافت کردند، قبوض برق رایگان داشتند و یا بستانکار شدند.
وی با اشاره به این که هم اکنون ٤٠ میلیون مشترک داریم که ٣٢ میلیون مشترک خانگی هستند، درخصوص مشترکان پرمصرف نیز ابراز کرد: نرخ برق مشترکانی که بیش از ٢.٥ برابر الگو مصرف کنند، به قیمت برق تجدیدپذیر محاسبه می شود و این گروه باید برق مورد نیاز خود را از طریق انرژیهای نو تامین کنند.
رجبی مشهدی تصریح کرد: نرخ برق مشترکانی که پایین تر از الگو مصرف داشته باشند، در سال جاری هیچ تغییری نخواهد داشت اما مشترکانی که بیش از الگو مصرف کنند باید مصارف خود را کنترل کنند، چرا که تعرفه ها به گونه ای است که در صورت افزایش مصرف به بیش از الگو، شاهد تعرفه های پلکانی افزایشی خواهند بود.
مدیرعامل توانیر تاکید کرد: این گروه از مشترکان در صورتی که مصارف خود را کنترل کنند، علاوه بر این که شاهد قبوض سنگین برق نخواهند بود، می توانند به تامین برق همه مشترکان در کشور نیز کمک کنند.