اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۲۶۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - 29 September 2021

خزعلی:تاریخ را مردان می‌نویسند اما زنان آن را امضا می‌کنند

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه تاریخ، جنگ و دفاع را مردان می‌نویسند اما زنان آن را امضا می کنند، گفت: اگر امضای زنان پای آن نباشد ماندگار و جاودانه نخواهد شد و این ماندگاری و این عظمت به کمک بانوان ما، نسل به نسل منتقل خواهد شد.
خزعلی:تاریخ را مردان می نویسند اما زنان آن را امضا می کنندبه گزارش عصرپرس؛ انسیه خزعلی در نشست «روایت های ماندگار زنان دفاع مقدس» که به مناسبت هفته دفاع مقدس و با حضور زنان ایثارگر و جانباز در دفتر معاونت برگزار شد،  به جایگاه و نقش تبیین گری بانوان اشاره کرد و افزود: اگرحضرت زینب(س) نبود، کربلا برای ما ماندگار نبود. اگر تبیین گری های آن بانوی بزرگوار نبود، این نهضت حسینی تداوم بخش نبود و حقیقت کربلا پنهان می ماند. به واسطه ی تبیین گری ایشان بود که این ارزش ها و بزرگی ها به ما رسید و به واسطه ی آن شهید فهمیده ها و شهید حججی ها رشد کردند و امروزه هم شاهد تربیت فرهنگ فداکاری و ایثار در جنبه های مختلف مثل شهید علی لندی هستیم.

وی در ادامه ضمن برشمردن اهمیت حفظ جایگاه شهدا و اربعین حسینی تشریح کرد: شهدا کسانی اند که به ما حیات و زندگی جاوید، چگونه زیستن و چگونه مردن را آموختند و این همان چیزی است که دشمن از آن می ترسد و می خواهد این فرهنگ در جامعه و در میان کتب درسی فرزندانمان کمرنگ شود؛ اما تا وقتی که زنان و مادران ما، که مربیان حقیقی نسل ها هستند، در صحنه حضور دارند این اتفاق نخواهد افتاد.

معاونت امور زن و خانواده دولت سیزدهم، هدف از برگزاری این نشست را تجدید پیمان با شهدا و خانواده های آنان اعلام کرد و گفت: دل های ما نزد شما و شهیدان شما گرو است. با شهیدان مان پیمان می بندیم که در این مسیر هستیم و هرآن چه که توان داریم را برای تداوم این مسیر خواهیم گذاشت.

کریمی: ۳۰۷۵ زن بالای ۲۵ درصد جانبازی دارند

نرگس کریمی، مشاور ایثارگران معاونت زن و خانواده ریاست جمهوری نیز در این نشست به ارائه ی آماری از ایثارگری و فداکاری های زنان در هشت سال دفاع مقدس پرداخت و گفت: ما ۶۴۲۸ زن شهید داریم که ۵۰۰نفر از آن ها رزمنده یا امدادگرانی بودند که در جنگ به شهادت رسیدند.

 ۵۷۳۵نفر زن جانباز داریم که ۳۰۷۵ نفر از آنان بالای ۲۵درصد جانبازی دارند. وی خاطر نشان کرد: در زمان دفاع مقدس بسیاری از مردها راهی جبهه ها شدند و بانوان در این حماسه آفرینی ها بی نصیب نماندند. آنان توانستند تصویر قوی از خود در نقش های مختلف نشان دهند. این نقش ها شامل امدادگری، رزمی، حمایت های عاطفی و روانی، فعالیت در ستادهای پشتیبانی، جهادی، فرهنگی و... بود. زنان سربازان گمنامی بودند که با تحمل بار سنگین ناشی از جبهه و جنگ اصلی ترین سرمایه های زندگی شان را در راه انقلاب دادند.

کریمی، هدف از این نشست را تلاش در جهت سیاست گذاری ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مقاومت مبتنی بر سیاست های کلی نظام عنوان کرد و اشاره کرد: باید با زنده نگه داشتن یاد شهدا و تجلیل و تکریم خانواده های آنان در جهت انتقال این معارف ارزشمند به نسل معاصر تلاش کنیم.

تحلیل سیاست گذاری های اجتماعی ناظر به همسران شهدا، توجه به کاهش آسیب های اجتماعی پس از جنگ، تأثیر اعتماد به نفس و باورهای دینی در تاب آوری خانواده های ایثارگران، استفاده از ابزارهای انتقالی مانند هنر و ادبیات برای بیان ارزش ها، جرأت ورزی بر مبنای پاسداشت ارزش ها در راستای تقویت سبک زندگی، نادیده گرفتن نقش موثر زنان در جنگ و عدم انتقال واقعیت حضور زنان در جنگ، بیان دغدغه ها و مشکلاتی که خانواده هاو ایثارگران با آن روبه رو هستند و... از جمله مواردی بود که زنان ایثارگر و جانباز  در نشست با معاونت زن و خانواده ریاست جمهوری مطرح کردند.